Mitt liv

2014-05-31 - 13:21:05

Melker önskar trevlig helg!

2014-05-30 - 15:00:07





Fina Melker är inte riktigt som alla andra! Underbara lilla ponny<3


Lunch?

2014-05-30 - 13:50:06
En kopp kaffe och en macka, försöker kalla det lunch för att hinna med någon häst till innan jag måste åka från stallet. Hittills är jag nöjd med ridningen idag, kom till bra ridning på Selma, hon var dock inte jättefin i början men lyckades göra något bra av situationen vilket kändes bra. D var jätteduktig idag, hade inspänningarna på honom när jag longerade och han böjde snällt på nacken och gick på ganska bra framåt. Innan har han gått emot bettet och försökt resa sig när det inte passat men idag provade han inte ens, bra framsteg! I övrigt är han helt underbar att hantera och fin att se på! Red Melker på gräsbansn för första gången idag, märktes att det var mycket större yta för han blev ganska valpig och ostabil men han var duktig och så otroligt snäll! 

Hade ett ganska konstigt pass med Bella, tränade på att rida på långa tyglar då hon gärna går fortare och fortare om man inte han henne mellan hand och skänkel. Har jobbat henne mycket i lina den sista tiden och det har gett resultat. Hon var mycket bättre idag, lugn och sansad istället för att ha brottom hela tiden. 

Bästa pojkarna <3

Gröna dagar men mycket vind

2014-05-29 - 17:57:09
Skrutten besiktigad UA och idag flyttar han till Karlstad. Pojkarna har fått nytt bete vilket var mycket uppskattat, Pim Pim är snart dubbelt så stor som när han kom! Har hunnit rida Melker som faktiskt börjar förstå det där med att böja på nacken samt longerat D som tyckte att jag var lite lagom rolig, han tycker inte om när man tar stöd på bettet i linan men gick bättre idag. 

Ville och Pim Pim i sin nya hage!

Selma

2014-05-28 - 16:31:39
Känslan av att rida en häst som faktiskt kan! Att rida unghästar är något jag brinner för och tycker är kul, det är roligt att se dem utvecklas varje dag. Den där känslan när man känner att dom förstår vad man vill, när man får till en bra känsla för första gången! Men att rida Selma idag var helt annorlunda, ibland är det skönt att rida en häst som faktiskt kan och naturligt han en bra känsla. Selma var jättefin idag! Jag kom till ordentlig ridning istället för att bara åka med, hon var stabil i formen och jobbade på bra med bakbenen. En riktigt fin ponny det där!



Det är nog upp till dig

2014-05-28 - 09:43:39
Lite lagom taggad på att gå ut och jobba unghästar i halv storm! Usch va det blåser! Ska även flytta Ville och Pim Pim till nytt bete, va glada dom kommer att bli, mycket mat och många ston att titta på! 

Igår var det fullt på på riktigt, först CE-körning och sen YKB-teori, var i stallet vid 16.30. Vid 17 var det en familj och kollade på Skrutten, en 9 årig tjej som verkade tycka om honom. Vid 18.00 kom en ny inridningsponny, en fin 4-åring connemara som så småningom är till salu. Ska bli kul att jobba med honom! Vid 19 kom två andra och kollade på Skrutten, dom tyckte att det var en jättebra ponny och lade ett bra bud på honom så antar att det blir dom som köper honom. Vilket riv det varit efter den ponnyn, i måndagskväll satte jag ut honom på Hastnet och i går lite efter lunch fick jag ta bort annonsen för att det var så många som ringde att jag inte hade möjlighet att prata med alla. Var 4 st som jag lovat ska få kolla och flera som lagt bud. Helt otroligt! Dom säger att det är svårt att sälja hästar, ändå har vi sålt nästan alla till första familjen som tittat! 

Lilla fina Skrutten 

Den där stora bruna...

2014-05-25 - 21:45:14
Ojdå, blev visst inte så mycket mer ridning idag men jag har hunnit mycket annat! Bankat ner stolpar till pojkarnas nya hage som dom ska få gå över i på tisdag. Fixat med ny tråd osv. sen lyckades Hoppan riva ner staketet mellan två hagar *arg* & *irriterad* hon ligger på många minus just nu! Så fick även fixa till de staketet vilket gjode att jag inte han med Melker och Stina!! Till slut han jag iaf. rida Hoppan som inte var så där väldigt samarbetsvillig... Hoppas att hon är på bättre humör imorgon! Snart ska hon och Sally släppas på bete och vila, vill gärna att hon ska komma en bit till innan dess!

Hoppan och Skrutten


Små flickor på S

2014-05-25 - 13:36:51
Underbara väder! Har ridit Selma på vallen, äntligen har det torkat upp så att vi kan rida där igen! Började med lösgörande i skritt och avslutade med lite trav och hon var riktigt fin, hon var stadig i formen, lätt i handen och framme för skänkeln. Gud va hon har utvecklats! Från att konstant gå med huvudet bland stjärnorna, tappa bakbenen och om man nu lyckades få ner huvudet lite så släppte hon bettet och satte huvudet mellan frambenen. Det första jag gjorde var bytte träns och bett, bettet hon gick på innan var ett tunt tredelat som hon inte alls vågde ta stöd på (hette att hon var stark) jag tog istället ett tjockt tvådelat som är väldigt snällt sen fick hon skritta rakt fram i skogen utan krav i två veckor och oj va bra det blev! Nu hoppas vi att det fortsätter så!

Sally överraskade mig verkligen idag, hon har inte alls varit rolig att löshoppa. Hon har inte velat alls men efter lite träning så gick det mycket över förväntan idag. Hon hoppar som en katt! Helt otrolig teknik för och dessutom är hon mest dressyrstammad! 
Hoppade 1 meter utan att ta i, hon bara studsar över som en liten boll! Helt otroligt! 

Mina fina

2014-05-24 - 18:13:41
Pim Pim

Så stolt över mina små pojkar! Pim Pim löshoppade för andra gången idag, först var han lite ofokuserad men när han sprungit av sig lite var han jätteduktig. Hoppade fint, noggrant  och lugnt. Dessutom har han en helt underbar galopp, trots att han bara är två och ganska efter i utvecklingen så galopperar han lugnt och balanserat. Förra gången vi löshoppade honom hade han ingen koll på vart han hade benen men idag såg det mycke bättre ut! När vi var klara fick han gå in i stallet själv och äta sitt kraftfoder, han stod snällt i boxen, inga problem alla att vara inne själv längre. I början blev han hysterisk när man tog ut en häst och då hade han ändå sällskap.. Skönt att han utvecklas! 

Sen tog jag in Ville, ställde honom i gången, borstade av honom, borstade igenom man och svans samt klippte hovskägg och tussarna i öronen och han stod snällt. Inget trampande, inget bitande lr tjafsande. Jag var helt förvånad men han har tydligen växt till sig och insett att man faktiskt kan vara snäll! Han kanske ska få vara hingst trots allt ;)

Löshoppade Hoppan men det var inte lika kul och lovande, visst hon hoppar men hon är totalt obegåvad. Snubblar över bommarna, är inte ett dugg rädd om sig. Frambenen är lite överallt och det finns ingen gnista alls. Det enda positiva var att hon visade bra ökad trav och väldigt fin galopp. Tur att Jessie inte vill ha någon hopphäst! 

Bella löshoppade bättre idag, fokus på att ta det lugnt och inte rusa igenom hindret. Hon fick komma i trav och sen landa i galopp och i slutet gjorde hon det riktigt bra! Tror att dom som löshoppat henne tidigare har "jagat" henne över hindret istället för att låta henne hitta bjudningen.. 

Började dagen med en tur på Selma men det var inte jättekul direkt. Massa insekter, både hon och jag var halvt hysteriska innan vi var hemma!!


Du lämnar ingenting kvar

2014-05-24 - 11:50:27
Lördag som i vanliga fall brukar vara en hästfri dag men vill ingen annan umgås med mig så tänker jag vara i stallet! Har funderat en stund på vad hästarna ska får göra idag, jag är helt själv så vill inte rida de "gröna" när det inte finns någon i närheten, longerat har jag gjort några gånger denna veckan så känns inte heller som något jag vill göra igen men har kommit fram till att löshoppning får det nog bli för Hoppan, Bella, Melker, Sally och Pim Pim. Skrutten blev provriden igår så han får vila idag, han var jätteduktig och jag tror att dom skulle passa bra ihop, tjejen gillade honom iaf! Ska nog börja med en tur i skogen på Selma, alltid lika skönt att börja dagen med en tur ut på snäll häst:)

Hoppas det inte kommer regna på mig idag, har regnat hela morgonen och ser inte jättelovande ut men hoppas att det snart är lika fint som igår! 



Blå himmel, gröna ängar

2014-05-23 - 15:03:25
Myser i solen med en kopp kaffe med bästa tänkbara utsikt nämligen Hoppan, Sally och Stina skymtar även Melker och Bella. Tror att jag har för få hästar hemma för tillfället, hinner med en massa annat om dagarna, idag har jag både hunnit åka till veterinären och vaccinera valpen samt chilla i solen. Som tur är kommer det en ponny till på tisdag samt två till bara jag har hjälp att hämta dem kommer att bil en bra sommar med så fina ponnysar i stallet! 


Började dagen med Selmas dagliga skrittur och provade även lite trav idag, från att bara ha kört upp huvudet så fort man tog i tyglarna fick jag idag en ganska fin känsla i traven. Utveckling på hög nivå, kul att känna att det finns där någon stans, nu gäller det bara att plocka fram det med!

Såhär taggad var Selma innan dagens tur, för varmt tror jag hon tyckte

Har även longerat Hoppan och Bella med goguen idag igen, ska bli kul att rida dem imorgon och se om den gjort någon skillnad. Båda var duktiga men tyckte att det var lite jobbigt i värmen. 

Nu väntar 1 timme chill i solen sen lite mat med mamma innan det är dags att rida Melker, longera Stina samt visa Skrutten för kunder.

Två underbara ponnyer!

2014-05-23 - 11:17:28



Arrow 9 år B-ponny (130mkh)
Perfekt barnponny, hoppar allt man styr på och välriden på marken. Detta är helt klart min favorit (förutom mina egen) alla barn borde ha en ponny som honom! 




Melker 4år C-ponny (135 mkh)
Blivande tävlingsponny flera syskon som går Msv hoppning, löshoppar med god teknik och inställning. Snäll att rida både på banan och på tur. Inhoppad, bra inställning, tittar aldrig och skulle aldrig stanna. 

Det som inte dödar, stärker

2014-05-22 - 10:26:00
Efter min lunchpaus igår följde jag inte helt planen utan jag började med att longera Bella med goguen och det gick riktigt bra, först ville hon inte riktigt utan gick emot den men när hon gav efter lite och började jobba gick hon riktigt fint. Även Hoppan fick prova på goguen och dessutom hade jag vanligt tredelat bett istället för Nova-bettet och hon tjabbade inte alls med bettet! Till en början var hon mest lat med bromsen i men efter en stund jobbade hon på bättre, rund i ryggen och slappnade av i nacken istället för att gå och hålla emot med underhalsen som hon gärna gör när det inte passar henne.. Gogue tycker jag är ett bra hjälpmedel i longering när dom behöver sänka huvudet, höja ryggen och få med sig bakbenen. 

Sen blev det en skrittur ut på Skrutten som skötte sig exemplariskt! Och lite jobb från marken med Stina som faktiskt har kommit lägre än vad jag trott, nu ska jag bara få sitta på henne med!

Idag blir det inga hästar ridna, har varit ute och tagit på alla någon form av flugskydd för huvudet. Fattades två flughuvor så Stina och Ville fick grimma med flugpannband, otäcka djur! Har CE-körning efter lunch så tänkte jag skulle åka förbi Hööks och köpa två nya flughuvor så de slipper flugorna! 



Lunch i solen

2014-05-21 - 12:49:53
Ridit två hästar och sen ägnat lunchen åt att sola, skönt! Selma, Skrutten och Melker står och sover i stallet, mycket skönare att stå inne i lugn och ro istället för att vara ute bland flugorna! Speciellt för Melker som var lite svettig efter ridpasset. Han var jätteduktig idag, red över lite bommar och hoppade ett kryss, han var glad och framåt som alltid. Provade lite galopp, även det gick bra. Han är så lugn och snäll, ingenting som bekymrar den lilla ponnyn! Selma och jag hade sim-träning! Eller nästan så iaf, en skrittur i skogen består numera av ganska mycket vatten eftersom det står vatten precis överallt i skogen, vi plaskade runt vår vanliga lilla runda. På måndag får hon skor på fötterna och vi kan börja träna lite, ska bli kul att se vad hon egentligen kan! Nu ska Bella ridas på banan, Skrutten ridas på tur, Hoppan longeras och Stina ska jag försöka hänga lite på när mamma kommer hem så jag har lite marksupport! 

Och så blev det ändrade planer igen

2014-05-21 - 07:53:09
Dags att vakna och pallra mig iväg till stallet, framåt lunch åker Jessie till sitt nya jobb och jag blir kvar hemma med hästarna. Hon ska jobba med dressyrhästar i Skåne i sommar och kanske även till hösten. Jag får ta alla djuren hemma så nu har jag att göra HELA dagarna samt ingen hjälp med unghästarna... Ska försöka hinna med alla idag för imorgon har jag YKB-teori efter lunch så då blir det bara 2-3 hästar jobbade... 

Igår avslutade Jessie med att hoppa Bella och Hoppan, båda lika duktigta! 

I måndags regnade det lite kan man ju säga.. Såhär mycket översvämning har vi nog aldrig haft, det är jätteblött överallt och går knappt att rida ut...




Arrow

2014-05-19 - 20:48:50

Bommat med detta lilla djuret idag och gud va bäst han är! Han är sådär som man vill att en barnponny ska vara!! Travar snällt över bommar på marken, när man lägger upp ett lågt kryss travar han snällt över och om man höjer lite landar han snällt i galopp. Han är lätt att följa och skulle aldrig titta eller stanna, fina lilla ponnyn! Blev några språng på 50cm, inget avancerat, ville bara se att han var snäll att hoppa! Hade han varit lite större hade jag behållt honom! 

Blev även en skrittur på Selma tillsammans med Jessie och Melker innan YKB-teorin. Efter det blev det lite shopping med syrran, ett regntäcke till Ville och en Medilambpad för 380kr!! som hittat!

Hur svårt kan det vara?

2014-05-18 - 20:02:00
Börjar dra ihop sig till flytt, mindre än en månad kvar tills vi flyttar till en stor trea på Öster i Växjö. Lugnt och trevligt område i ett privatägt hus, kan det bli bättre? Vi har redan beställt ny soffa och säng men sen var det de där med soffbord, har hittat flera som jag kan tänka mig men vilket ska jag välja, hur svårt kan det vara? Hjälp!!
 
 
 

Bruna små djur

2014-05-15 - 20:03:35



Jessie började dagen med dressyr på Hoppan som i sen tur tyckte det var ganska onödigt och tråkigt men å andra sidan gick det bättre än sist. Hon börjar hitta bjudningen på banan, skogsturerna har gett resultat? Hon är jättefin stundvis och sen tappar hon bjudning och ser ut som en gamal ridskolehäst... Unghästar kan helt klart vara roliga ibland! 

Jag har hållit mig till ponnynivå som alltid;) tog en skrittur på Selma med lite dressyr-jobb på hemvägen, hon är fortfarande lite stel och tvär men hade ett annat bett idag, ett tjockt tvådelat istället för hennes smala tredelade och det blev ganska stor skillnad. Hon tog mkt bättre stöd på de nya bettet! Har även longerat Skrutten och skrittat ut på Melker, första turen utan sällskap helt utan problem!

Melker

Lite söt är han allt :)


They just make

2014-05-15 - 08:54:10

Sådär ja! ADR-kursen avklarad och idag blir det en heldag med hästarna. Slutade lite tidigare igår så kunde åka till hästarna en stund på kvällen och rensa tankarna lite, skönt! Började med att longera Skrutten med gougen, han var lite ofokuserad till en början men sen jobbade han på riktigt bra! Höjde ryggen, jobbade på med bakbenen, vilade på steget och sänkte nacken, precis vad han behövde! Sen tog jag Melker som inte blivit riden på en veckan men de spelade ingen roll han var precis lika snäll och trygg som han brukar vara, skönt! Duktiga ponnyer!

Usch fy och ...

2014-05-12 - 19:24:56
Arg och irriterad!! Det finns dumma människor och sen finns det sånna som det inte finns ord för!! Helt otroligt!! Som tur är har jag (förutom en) värdens bästa hästägare! 

Men slut på mitt sura vresiga jag och istället till lite kul nämligen shopping!! Är ganska glad över att ha lyckats köpa tre nya vintertäcken till inköpspris bara för att jag är stamkund:) Lawell fick ett Tredstone (1100kr) PimPim ett Horse Guard (1200kr) och Sally ett Protector 400g (1200kr) allt för 1400kr känns lite långsiktigt att köpa vintertäcken såhär års men det gäller att vara förberedd när vintern väl kommer!! Annars får man inte så bra pris! 

Inga hästar idag, Jessie har dock ridit Bella och Hoppan. Inga hästar imorgon heller och bara en lr två på onsdag. Jag är på ADR-utbildning mån-ons så hinner inte till stallet alls då, tur jag har Jessie som fixar hästarna!

Skrutten sprider lite glädje <3


Löshoppning!!

2014-05-10 - 15:26:41
Nu har Tjorven flyttat till sin nya familj och det känns faktiskt aningen tomt, önskar dem tycka till med denna underbara lilla ponny! 

Idag har vi löshoppat några av ponnyerna, började med Skrutten, först skulle han bara busa men sen fick han till några fina språng! PimPim fick prova för första gången och gjorde det riktigt bra, inte teknikmässigt för han har ingen aning om vart han har sina långa ben men han visade himla fin inställning, kollade inte ens på bommarna utan total orädd och försökte förstå vad som förväntades av honom. Tvärt om var det med Ville, visst han är lika orädd men så ofokuserad, han har koll på allt annat utom det han ska. Fortsätter han såhär blir han valack till hösten! Sally hoppade riktigt bra, hon hoppar väl med bra teknik, dessutom börjar hon få ordning på galoppen men kanske inte så konstigt eftersom hon även börjar bli klar i kroppen. Bella hoppade helt okej men var även hon lite ofokuserad och skulle busa istället. Någon som verkligen överraskade mig var Melker, den ponnyn kan hoppa!! Trots att han aldrig löshoppat innan förstod han direkt vad han skulle göra och gjorde det riktigt bra, han hoppade 95 utan problem och mycket luft! Tror det var alla :)


Fina Melker!

Mellan skurarna

2014-05-10 - 09:39:19



Igår red Jessie på tur med Hoppan utan att jag var med och höll i linan, för säkerhets skull hade hon gramanen på men de hade inte behövts! Hon är snäll så hon kan ta råttor lilla Hoppan! 

Skrutten och Bella blev provrida av en 11-årig tjej, båda skötte sig fint och tjejen tyckte om båda, får se vad de kommer fram till. Jag tog en tur i skogen på Selma, lugn och städat denna gången och inte en massa överskotts energi, så mysigt! Hon tycker att det är jättekul att få komma ut i skogen vilket hon även behöver för att komma igång!




Söker nya äventyr

2014-05-09 - 09:09:27
Lite kaffe innan dagen börjar på riktigt, hoppas på att det inte blir allt förmycket regn idag... 

Igår var hovslagaren här, verkade PimPim, Ville, Tjorven, Melker samt skodde Hoppan fram. PimPim var tjurig och ville inte alls vara med men efter en stunds övertalning gick det bättre. Hoppan som inte var helt lätt att verka förra fången stod som ett ljus när hon blev skodd, skönt det! 

Vi han även rida Bella, Melker, Skritten, Selma och Hoppan. Jessie red Bella i ösregnet samtidigt som jag tog Melker, han tyckte inte alls regnet var kul, han var spänd och stel. Bella däremot traskade på som vanligt, något ofokuserad dock. Skrutten och Semla joggades bara lite eftersom dom vaccinerades i går, båda var fina. Selma kommer mer och mer till sin rätt. Skrutten är bara värdens sötaste och snällaste, hade jag varit lite mindre hade jag behållt honom själv! Hoppan fick gå på en skrittur eftersom hon var nyskodd, tryggare unghäst får man leta efter! Går snällt, blir aldrig rädd för något, tittar inte på något. Enda nackdelen med henne är att hon är lite seg men när hon får sällskap och lite draghjälp borde det bli bättre! 

Idag kommer en ny familj och tittar på Bella och Skrutten, imorgon kommer dom som tittade förra helgen en andra gång. Tror dock att det är samma häst som är mest intressant för båda.. 

Hoppan lite lagom omotiverad

Dålig bild men en iaf en bild, Jessie och Selma (är svårt att få bra bilder med min kamera när det är grått/regnigt ute)




Tjorven

2014-05-08 - 07:17:11


Igår besiktigades Tjorven ua så på lördag flyttar hon till sin nya familj. Hon kommer att få det bra hos dem men tror att vi kommer att sakna denna charmiga, underbara ponny, tänkt om alla ponnyer var som Tjorven!

En liten ponny?

2014-05-07 - 10:03:19
Nu finns det några fina ponnysar till salu! Både B-C & D ponnyer, läromästare & lovande ungponnyer. 

Bella

Skrutten

Melker

Selma

Stina



<3

2014-05-05 - 21:24:16


Måndag

2014-05-05 - 21:11:00
Så var det måndag igen, har inte blivit många hästar ridna i helgen utan idag blev det fullt upp. Började dagen med att rida Skrutten samtidigt som Jessie tog Selma, dessa två kom hit i helgen, har samma ägare och ska vara här till försäljning. Skrutten var ganska fin att rida, lite ouppfostrad och grön men han försöker vilket jag tycker är det viktigaste. Kommer att bli fin med lite träning. Selma är en äldre ponny som vilat över vintern pga. tidsbrist, hon ska sättas igång och säljas som läromästare, eftersom hon inte är riden så mkt i vinter ska hon nu skrittas igång. 

Skrutten

Sen red Jessie Hoppan på novabettet och det gick mycket bättre än sist, hon börjar förstå vad som förväntas av henne, dock är hon lite ömfotad så hon ska få skor på torsdag. Tills dess blir det skritt på tur i skogen. Vi hann även med Melker och Tjorven innan jag åkte till skolan, båda var duktiga, lika snälla och trygga som alltid. 

I kväll har jag ridit Bella och jobbat Stina i lina, var inte speciellt nöjd med någon av dem, inte riktigt min grej att rida på kvällen längre och Bella är inte alltid en favorit. Stina brukar dock alltid göra framsteg och det gjorde hon även idag, efter lite om och men gjorde hon det jag bad om och gjorde det bättre än hon gjort tidigare. 

Rida på morgonen är helt klart det jag föredrar!

P&J

2014-05-04 - 16:39:09
Fina Skrållan har varit på tävling med sin nya ryttare idag, första tävlingen och felfria. Ryttaren är 7 år och ponnyn är 5 år, duktig ryttare och snäll ponny!! Dom kommer att bil farliga på tävlingsbanorna!! 




Dagen dom gått

2014-05-01 - 19:05:48

Hemma och hunnit duscha efter en ganska givande dag! Visade först Melker och Tjorven för kunder, båda skötte sig jättebra fast Tjorven kändes lite seg. Dom tyckte om båda ponnyerna fast Tjorven är tingad av en annan familj som kommer och kollar en andra gång imorgon. Tror att båda ponnyerna var precis vad dom letade efter, lugna, snälla och trygga. Mina fina ponnyer!! Sen var det en annan familj och kollade på Bella. Dottern i familjen som skulle ha ponnyn var duktig för att inte vara äldre och fixade henne bra med lite hjälp. Bella är ju inte jättelätt men flickan fixade henne bra, även dom ska komma och kolla igen. Har även myst lite med PimPim, känns som om han blir större och större för varje dag som går. Undra hur hög han tänker bli? Han är i dagsläget 153mkh med väldigt grova och långa ben!!


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!