Nelly

2013-03-31 - 17:37:20
 
Nelly
*2008
e. Carneol x rp 110 ue. Jardin 389
 
Hämtar denna fina tjej 10 april och hon följer med mig och Issa till fastlandet den 12 april. 

Be aldrig mer om ursäkt för sakerna du aldrig gjorde

2013-03-31 - 17:31:00
 
En söndag sådär framåt kvällen, ett stort glas cola och en stor påse godis. Skulle nästan kunna tro att jag har haft en helt vanlig söndag, en såndär söndag när man bara slappar och tar det lugnt och just nu känns det faktiskt så!

Trots att jag bara sovit 3 timmar inatt så har jag varit lika pigg som vanligt! Löshoppningsdag vilket betyder att även Issa har löshoppat. Hon gjorde det bra, Lisa tyckte att det såg bra ut och att vi inte har mycket kvar tills hon är redo för kvalitet. Igår var hon på tur med Topsen, Provade även att trava vilket gick jättebra.


För din skull så gör jag vad som helst!

2013-03-29 - 19:58:00
Knäckebröd med honung på, finns det något godare? Det är helt klart beroendeframkallande! Dagen har gått riktigt fort, har hunnit rida Lordi och longera Issa. Issa var som vanligt en stjärna! Lordi var nog raka motsatsen, först var han jättestark och sprang runt utan att jag hade någonting att säga till om. När han hade fått galoppera av sig blev han jättedryg och lat. Ville inte alls gå fram utan drog benen efter sig. Gick på honom lite med spöt han svarade direkt med att spraka mot det. Irriterad ryttare blev ännu mer irriterad och talade om för honom att han ska fram och inte sparka mot spöt. Till sist travade han på snällt och jag var iaf. nöjd med min insatts.

Igår var han betydligt trevligare! Hoppade några språng med marksupport av Lisa och det gick över förväntan! Han var lat även då men ställde ändå upp och hoppade även om vi inte kom rätt alla gånger. Red även Surprise en stund medan Lisa hoppade Pippi.
 
För din skull gör jag vad som helst!
 

Och du vet att det är meningslöst att fly

2013-03-28 - 20:22:41
 
Sångerna ska tystna, snart har sista tåget gått
Du tittar dig i spegeln, fast du redan har förstått
En gång var du en annan, ah det var längesen
Ung, vild och oskyldig, så hände nåt en kväll
Du mötte nån som såg att du var ny
Med osynligt kontrakt du fyllde i
Du klev ut på de berömdas aveny

Och snart hade du ett rykte, du gjorde dig ett namn
Du höll hårt i gitarren, och föll från famn till famn
Din bild på första sidan, dina ögon lyser svart
Din röst i telefonen, det var korparnas natt
När du väntar på att morgonen ska gry
Och du vet att det är meningslöst att fly
Du är fast på de berömdas aveny

Sångerna har tystnat, musiken har tatt slut
Du reser dig ur askan, du ska med sista tåget ut
Och du väntar på perrongen, när du hör en välkänd röst
Nån viftar med kontraktet och skjuter från sin höft
Och månen skjuter regndroppar från skyn
Och du fäktar med ett trasigt paraply
Du dansar runt med kroppen full av bly
Ännu en dag på de berömdas aveny

Jag är alltid tryggast när, du är en liten bit ifrån

2013-03-27 - 20:02:13
 
När man inte får plats i hundarnas vattenskål längre så får man ta till större grejer. Den där katten är inte riktigt som alla andra!
 

I'll never be nobody's wife

2013-03-27 - 19:14:00
Solen skiner, snön ligger kvar på marken men vad gör det när det på +2 och strålande sol? förr eller senare måste det försvinna! Längtar tills nästa vecka när det är ljust en timme längre på kvällen!

Har varit en lugn dag, efter lunch red jag fram Pippi medan Lisa red Myran. Vet ingen annan häst som kan få en att känna sig så kass i sadeln, hur man än gör så känns det bara dåligt. Började med att skritta och galoppera på långa tyglar- hennes favorit! Sen kortade jag upp tyglarna i galoppen, kom ner i sadeln på en volt och sen saktade av till trav och joggade runt lite. Då gav hon efter lite och allting kändes lite bättre. Tur att man vet hur hon är annars hade man varit helt knäckt! Sen fick jag trava av Myran, trots att jag kände mig väldigt liten på henne så är hon snäll och böjer på nacken och travar snällt runt i lagom fart. Tänk om man ändå hade en sån häst! Fina Myran.

Efter detta äventyret gav jag mig tillbaka till "gul" mark. Hög tid att rida Lordi. Helt plötsligt blev ridning något enkelt igen. Sträckt tygel och skänkeln intill så bara gör han vad man ber honom om. Duktig häst! Tur att han är fin att rida iaf. Red serpentiner i trav, vände över och serpentin andra varvet, halter på kortsidorna och trav igen. Allting flöt på bra, sjukt taggad på att rida honom imorgon igen, vill hoppa!

"Ibland blir det inte riktigt som man har tänkt sig, ibland blir det helt enkelt mycket bättre"

Den enda vägen uppåt

2013-03-26 - 16:50:45
Igår gick jag och Evve upp tidigt och red Issa och MQ innan frukost. Försökte rida lite mer på egen hand ist för att rida efter MQ, gick sådär till en början men bättre efter en stund, provade även trav på egen hand i båda varv vilket gick bättre än skritt. Duktig ponny! Igår kväll red jag lektion på Gåva, hoppträning med fokus på 5,5:a som dock blev ca.4,5 eftersom dom små djuren inte tar så stora steg. Hon var jätteduktig, hoppade med god bjudning och bra inställning. Hon är mycket lättare att rida på hinder än på marken. Nu ska hon få en veckas vila och jag ska ist. lägga mer fokus på Lordi.

Idag var andra gången jag gjorde någonting med Lordi sen innan jul. Började med att longera honom men eftersom han såg lugn och snäll ut redan från början så provade jag att sitta upp och det gick jättebra. Skrittade och travade några varv bara för att se att han skötte sig. Nu ska jag bara hitta en sadel som passar sen ska även han få en uppgift i livet.

Hur dom än försöker ta oss ner på jorden

2013-03-24 - 17:43:00
När jag och Jossan morgonfodrade hittade vi Svart på hans favvo-sovplats (Pippis rygg)
 
Har skrattat så tårarna har runnit flera gånger idag, har helt klart de bästa kollegor man kan tänka sig! Nu sitter jag nöjd med en kopp te vid datorn medan Evve försöker städa sitt rum och packa inför sin ledighet nästa vecka. Det var högst motvilligt, tog nog en timme innan hon väl började. Vet ingen som har det så stökigt och avskyr att städa så mycket som hon! Vi har även blivit anklagade för att duscha för ofta! Nog för att vi har blivit anklagade för mycket med de senaste månaderna har vattnet varit relativt kallt så vi har inte duschat mer än nödvändigt och trots detta är det tydligen för ofta!
 
Evve och Felix ser lite bortkomna ut men Gåva och topsen är så söta! 
 
Började dagen med att rida Gåva, för omväxlings skull var hon fin att rida, fick en bra känsla redan från början. Lite tjorv med bettet men den mesta av tiden så hade jag ett bra stöd, både styrning och tempot fungerade bra. Hoppas att det inte vara var en engångsföreteelse för imorgon rider vi lektion för Ingela. Hoppas att det går bättre än sist! Efter lunch började jag med Issa, longerade lite och sen satt jag upp, fortfarande lite spänd i börja men hon blev trygg ganska snabbt. Skrittade först efter MQ och sen lite på egen hand, dock var hon bättre på det sist. Ska rida henne imorgon igen och se om det blir bättre.
 
Skenet bedrar!
 
Tog tag i någonting som jag försökt undvika ett bra tag nu, mitt uppdrag Lordi, han är en 5-årig hingst som ska göra bruksprov för att bli godkänd i sommar om allt går som det ska. Han är understimulerad, har sjukt mycket överskottsenergi, är utmanande och bråkig. Är en ganska bra uppgift att bara få honom från stallet till hagen. Jag red honom mycket i höstas men nu har han haft vintervila och inte kommit igång efter det, bara blivit värre och värre att hantera. Jag tog honom i bett och kedja till ridhuset, han var överallt, men tillslut var vi inne. Bytte till lina och började longera honom föst utan inspänning men Lisa tyckte att jag skulle ha inspänning så Evve fick hämta en åt mig. När den väl satt på gick det ganska bra. Han försökte vända/kasta sig bakåt någon gång men inte värre än så. När jag bytte varv blev det en liten diskussion men inte värre än att vi kunde jobba vidare snabbt.Jobbade övergångar skritt-trav tills han började bli trött, då tog jag in honom på mindre volt. Det tyckte han inte alls, bestämde sig för att kasta sig bakåt och sen fortsätta backa. Jag var på honom med pisken några gånger och fick honom framåt och efter några utfall så gav han med sig. När vi var klara gick vi tillbaka till stallet. Istället för att han var överallt så gick han snällt bredvid mig trots att en häst sprang i en av hagarna halvägs dit. Ska ta honom på marken imorgon igen och hoppas att det går lättare. Målet är att kunna sitta upp på tisdag.

Shoppingsuget blir allt större!

2013-03-24 - 16:51:39
                         
 
 
 

This is my life

2013-03-23 - 18:26:52



 
 
Denna veckan i bilder, trots tråkigt väder och många sjuka så har vi försökt kämpa på med samma goda mod som tidigare. Jag och Jossan har lyckats laga mat som alla överlevde även om det gick på ovanligt mycket falukorv, vart tod den vägen? Evve och Jossan har bakat, jag och Evve har bakat, Evve måste tycka att det är otroligt kul? Vi har letat efter små gula hästar långt hemmifrån, hittat dem och gått en lång promenad tillbaka. Myst med unghästarna i snöovädret, Flisan är helt klart den största linslusen! Vi har sett solen vissa dagar och idag har vi löshoppat!



 
 
 

Mer än bara ord!

2013-03-22 - 18:18:36
Blir sur på att det långa inlägget jag hade skrivit försvann! Är inte nöjd med Blogg.se, varken med hemsidan eller mobilappen som aldrig vill fungera, tycker att det är dåligt att dom inte gör något år det!

Just try me

2013-03-21 - 16:43:00
En stor kopp rykande te och fruktsallad, tycker nog att jag är värd det! 3 av 4 sjuka i vår personalstyrka idag. Trots detta fick jag hjälp av Evve på morgonen med utsläpp, fodring och mockning och efter lunch fick jag hjälp av Lisa med intag och fodring. Allting blir lite värre när allt inte är som vanligt. Trots det har det varit en bra dag, eftersom jag har haft mycket att göra så har dagen rullat på bra. Inte ens hunnit frysa om fötterna trots att det har kommit ytterligare 15 cm snö. Har även hunnit longera Issa med inspänningar. Hon var duktig, trots att det var längesen så kom hon ihåg att det var jobb som gällde, hon böjde fint på nacken, höjde ryggen och trampade under sig bra. Längtar till barmark så vi kan börja rida på tur igen!

Just not today

2013-03-20 - 16:48:00
Allting är blött och allting är kallt. Har längtat efter denna stunden hela dagen, kryper ner under täcket med en chokladkaka och kollar på Gossip Girl. Detta tänker jag ägna mig åt hela kvällen och hoppas att jag får tillbaka känseln i tår och fingra någon gång under kvällen.

"Well I am what you see
I am not what they say
but if I turned out to be
could you love me anyway"



Sänd ljus till mig och skatorna

2013-03-19 - 14:30:00
Bitande kyla, halv storm och massa minusgrader medför en massa extrajobb, som om inte detta extrajobbet var tillräckligt så ser hästarna till att det blir något extra att göra. Igår när jag och Evve precis hade plockat fram varsitt mellanmål strax efter 15 så ringer telefonen. Någon har sett 7 gula små hästar nere i Garda. Vi kastar oss iväg och hunden var nöjd med mellanmålen! 7 av unghästarna hade lyckats ta sig 5 km från hagen på några timmar utan att någon fått syn på dem. Vi fick oss en lång promenad tillbaka till hagen men fick släppa dom i den jämte eftersom vi inte visste var de hade gått ut.

Idag har det bara varit kallt, har fått köra vatten till alla utehästarna eftersom allt fryser, vi har klarat oss hela vintern men nu är allt vatten bottenfruset, vart är våren? Har även löshoppat Issa som var jätteduktigt. Nu blir det faktiskt paus till 16 när hästarna ska tas in och utehästarna ska få vatten igen.
 
Man skulle kunna to att vi är ute på söndagspromenad?

Man har bråttom dit sen är man där

2013-03-18 - 13:04:19
 
 
 
Man måste nog ha sett alla Johan Falk filmerna för att förstå hur bra den sista är! Kanske är det sällskapet som gör den bäst? Inte varje dag vi har cevila kläder, eller nästan iaf. eftersom jag inte har någon cevil jacka här så fick det bli en nytvättad stalljacka. 

Var är du ikväll?

2013-03-18 - 00:14:37

Kryper ner i sängen, tröttare än vanligt. Det är sjukt kallt både ute och inne. Filmen var sjukt bra, somnar till Håkan Hellström och imorgon är det sovmorgon!

Varmvattnet är iskallt!

2013-03-17 - 20:40:21

Efter en lång dag är det bara det bästa kvar! Ikväll blir det Johan Falk på bio med Jossan och Evve, som vi har längtat!

Som ni vet började dagen tidigt! Red Bibbi innan lunch, tanken var att vi skulle hoppat lite men känner fortfarande av ryggen efter att jag provade sargen förra veckan så nöjde mig med att rida henne i alla gångarter. Efter lunch blev det longering, först Dante och sen Sassa. Tränade övergångar med båda, dom är lite okoncentrerade men efter en stund när Dante hade rastats lite blev han bättre och Sassa behövde komma igång för att börja lyssna. Nöjd med båda helt enkelt.

När alla hästarna var inne och stallen var klara var det dags för dusch, när man har varit ute en hel dag och kommer in lite småfrusen hade det varit underbart med en varm dusch! Problemet här är bara att det inte finns något varmvatten, har alltså tvättat håret i iskallt vatten, inte ens nästan ljummet utan helt iskallt! Tänker inte duscha igen förena det är varmt ute!

Vi är inte sånna som i slutet får varandra

2013-03-17 - 07:12:07
Lite mer än -10 grade, har redan hunnit fodra och hjälp Lisa att lasta Trinity som ska flytta till sin nya ryttare idag. Hon var inte alls sugen på att lämna frukosten för att gå in i en kall transport men med lite övertalning (läs havre) så kunde hon tänka sig det. När jag kom ut i Lisas stall och började foda var det något som inte riktigt stämde när jag kollade in i Pippis box. Svart hade hittat den bästa sovplatsen, på Pippis rygg, den lilla katten har gjort min dag mer än en gång! 
 
 
 
Igår var det om möjligt ännu kallare när jag gick ut för att morgonfoda, sen skulle jag skotta fram bilen som hde ett bra lager snö/is på sig. Kallt, kallt, kallt! Funderade mer än en gång varför jag överhuvudtaget gör det här! När jag och Jossan hade packat in Pella i transporten och åkt var det ganska taskigt väglag men det gick bra att köra iaf. När vi väl var framme på tävlingen kom jag på varför vi gör detta! Strålande sol och mycket bra sällskap, en lugn dag med mycket hästar och det var faktiskt varmt ute, bara någon minusgrad och plus i solen! Jossan och Pella gjorde två felfria rundor och när dom var klara åkte jag hem med Pella och Jossan var kvar och hjälpte Lisa. 
 
 
 
Till sist skulle jag och Evve rida Issa och MQ. Longeade Issa lite först, bara för att hon skulle rastas lite, bara för att jag inte är säker på att jag faktiskt skulle sitta kvar i hennes luftsprång! När jag satt upp skrittde vi först efter MQ, tur att vi har henne, en snäll och trygg häst som ger Issa allt lugn hon behöver! Efter att ha skrittat efter henne en stund provade vi även att skritta lite på egen hand och han var så duktig. Styrningen fungerar bra dock har vi lite prolem med att få stopp, hon ser ingen som helst anledning i att stå still och tycke dessutom att jag ska ge f*n i tyglarna, dom anser hon är hennes. Söta lilla ponny! Inser att vi kommer att få rida i ridhuset ett tag nu. Det är halt på vägarna och dä det ligger snö är det halt under, livsfarligt att ge sig ut även på en äldre häst. Synd för vill rida ut Issa mycket så hon behåller bra bjudning och tycker att det är kul att vara med.
 
 
 
 
 

Aldrig glömmer jag dom

2013-03-15 - 20:57:29
Ikväll hände någonting vi trodde aldrig skulle inträffa. Jag och Evve har använt dammsugaren,vilket var väldigt intressant, efter ett nästan förstört filter och lite support från Lisa så var både våra rum, trappan och köket klart. Nästan rent iaf. Det tar helt klart emot att städa men skönt att ha det gjort. Nu är det vara tvätten kvar, lär nog ta några dagar till...

Vi har även varit i Hemse, skulle till apoteket men självklart blev det även ett stopp på Konsum och vad köper man där om inte godis? Nu klarar vi oss över helgen iaf.

Är egentligen ganska trött för tillfället, trött på vädret. Snö och massor med minusgrader i mitten av Mars, är det ens tillåtet? Längtar mer än någonsin till vår och sommar. Hade det inte varit för mina underbara kollegor så hade jag gett upp för längesen! Hoppas att nästa vecka tänker bli en bättre vecka!

Helgen kommer iaf att bli bra! Imorgon är jag chaufför åt Jossan och Pella som ska tävla och på söndag blir det Johan Falk på bio med Jossan och Evve. Kommer att bli en bra helg oavsett hur mycket vädret tänker försöka förstöra den!

Det kommer aldrig va över för mig

2013-03-14 - 18:14:47
 
Dagen böjade med -18 grader och morgonfordning, fint var det även om det var sjukt kallt! Tvingade med Evve ut på tur, hon red först på MQ och jag efter på Issa. Vi red inne i ganska tät skog, Evve och MQ var helt snötäckta medan jag kom efter på min C-ponny och bara fick lite snö på skorna av de låga buskarna. Hoppas att Evve kan tänka sig att rida på tur med mig och Issa igen trots att vi är lite taskiga;) Issa var iaf. duktig trots att vi provade att bli rädda för ?? och ta fart framåt. Fick stopp direkt och kunde fortsätta framåt på långa tyglar. Duktig ponny! 
 
 
Sen var det dags för hopptränign på Gåva, börjde inte alls bra, kändes som jag hade noll koll, kom inte ner i sadlen, hade noll styrning och fick inte stopp på henne effter hinder. Efter några språng, kortade av stigbyglar och kloka ord från Jossan tog jag nya tag och de sista sprången blev bra! Diekt efter hoppade jag Limbo, en av ridskolehästarna som är hemma för tillfället, han är jättesnäll och hoppar alltid. Var bra att hoppa någon rutinerad, var längesen jag gjorde det. Är ju nästa bara unghästar som vi rider. Kunde hoppa i galopp och fick jobba lite med min egen ridning vilket kändes bra att få göra. 
 
 
 

Så nära får ingen gå

2013-03-13 - 19:25:00
Vart tog våren vägen? Med 20 cm snö på backen är det lagom motiverade att göra någonting över huvudtaget! Var helt säker på att våren var påväg nu, fastän det var kallt så trodde jag inte på att det skulle kommit såhär mycket snö!

Har iaf. motiverat mig själv till att rida Gåva och Issa. Gåva har vilat en vecka, skrittade henne på tur igår bara. Hon var lite tjorvig, ville inte ta stöd på högertyglen utan gick istället emot med bogen så jag knappt kom åt henne. Jobbade länge i skritt för att få loss högersidan, när hon kändes fin började jag trava, fick ta igenom samma sak där, dock var hon mycket finare än vad hon brukar vara när hon väl gav efter. Får mycket bättre stöd och har lite att jobba med och hon slappnar av. För att inte ha gjort någonting på en vecka var vi ganska nöjda där. Sen var det Issas tur, äntligen har hon fått egen utrustning! Hon blev jättefin i sitt gråa schabrak med matchande senskydd! Longerade henne en stund innan jag satt upp eftersom hon med har vilat en vecka hon med. Var inga problem med att sitta upp, hon tycker dock att det är lite konstigt att gå runt inne i ridhuset, trivs mycket bättre på tur! Skrittade bara några varv men helt klart godkänt! Imorgon vill vi ut på tur!
 
 
 
 

Det är andra som rusar nu

2013-03-13 - 07:15:00
- 6 grader ute, har varit mycket kallare inatt. 15 plus inne och 13 plus på mitt rum. Det tog emot att ta sig utanför täcket på morgonen! På gårdagens lektion för Jossan blev det en häst över så jag fick rida med på Karamell. Har bara ridit henne en gång innan och det var på tur i höstas. I början va hon stel i högersidan och svår att få framåt, hon är väldigt oliksidig. Försökte ställa henne till höger och få henne att söka stöd på vänstertygeln. Efter en stund gick det bättre, även om passet inte gick jättebra så var det nyttigt för mig att rida en häst som inte går framåt av sig själv. Fick verkligen rida för att få henne någonstans!

Tycker att våren kan komma på riktigt nu! Det är ju trots allt snart April! Längtar efter värme, både ute och inne! Längtar efter mjuka grusvägar att rida på, torra hagar med gräs i. Känslan av att bara ha ridbyxor och en tröja på sig ist. för 3 lager underställ och sen ridbyxor och tröja på det! Men framför allt, tänk om det bara kunde vara plusgrader på dagtid? Allting hade blivit så mycket lättare!
 
 

Det klär dig att du tvivlar på din duglighet!

2013-03-12 - 21:59:50

-17 grader ute och där försvann värme och varmvatten inomhus, elementen är iskalla och värmen sjunker snabbt i huset. Inser att det kommer vara max 10-12 plus imorgon när jag ska upp. Sover med fleecefilt, bommulstäcke, tjock pläd och duntäcke. Om man kanske skulle befinna sig här under tills plusgraderna har letat sig fram utomhus och varmvattnet har återvänt?

Ge mig tips och goda råd så jag kan göra helt tvärtom!

2013-03-10 - 20:05:43

Efter en riktigt bra helg hemma i Växjö sitter jag nu på båten tillbaka till Gotland igen. Ska plocka upp Jossan i Visby och sen är allting som vanligt igen, en månad till iaf. Insåg hur mycket jag har saknat alla hemma så ska bli skönt att flytta hem i april samtidigt som jag kommer sakna mina underbara kollegor på ön sjukt mycket! Har försökt ta med så lite som möjligt nu eftersom jag knappt kommer att ha någon plats alls när jag ska flytta men har tagit med lite grejer till Issa. Sadel, träns, lindor, paddar, sadelgjord och svansskydd sen även transportskydd och grimma till Nelly. Hoppas att det inte tar förmycket plats på vägen hem!

Saknar mitt underbara lilla djur!

2013-03-09 - 11:57:32

En rörelse i ögonvrån

2013-03-07 - 10:57:00
Vad mycket man kan hinna med bara man vill! Vaknade alldeles förtidigt, ont i hela kroppen, framförallt nacken så tog en stund innan jag faktiskt kunde ta mig upp ur sängen, tog en stund innan kroppen kom igång men nu är jag bara lite stel i nacken och lite ont i högerknät. Började med att packa ur bilen som var full med både mina och hästgrejer. Lämnade allt innanför dörren och åkte och hälsade på morfar. Var längesen jag träffade honom så tyckte att det var ett bra tidsfördriv. Var där någon timme sen hem igen och ta tag i kaoset som jag hade lämnat innanför dörren. Tog en bra stund men nu är dem mesta buret åt olika håll och endel även uppackat. Har även letat fram lite grejer som ska med tillbaka till Issa, träns, benskydd, sadelgjord, sadel, lindpaddar och svansskydd. Sen ett par benskydd som Evve ska prova och ett par som Lisa ska få som jag ändå inte använder. Har även plockat fram transportskydd till Nelly, den nya lilla stjärnan som ska med hem från Gotland i april.
 
Nu ska jag gå ut till Skrållan, hon ska få lite mat och jag ska se hur rund om magen hon har blivit, bara 1,5 månad kvar nu!

Natten kom och älvor for som dårar över staden

2013-03-06 - 14:40:00
Känns helt optimalt att köra bil i 3 timmar och åka båt i 3 timmar med nackspärr, borde tänkt på det lite tidigare! I dag var det dags igen men istället för att tugga grus som vi brukar göra här så provade jag att tugga lite på sargen istället vilket resulterade i ett uppskrapat ansikte, nackspärr och ett väldigt ömt knä. Ska satsa på spånunderlaget nästa gång, mycket mjukare!

Har fått starkt liniment av Evve så hela nacken brann typ och dessutom tagit lite starka piller men ändå gör det ganska ont, vill inte tänka på hur ont det hade gjort utan. en halvtimme kvar tills jag ska köra nu, har laddat upp med bra musik till bilen och bra film till båten, har även laddat upp med godis till båten men har ganska svårt att tugga så blir nog inte så mycket godis, typiskt!
 
 

I väntan på någonting större

2013-03-05 - 20:28:34

Underbara dag! Tog massa fina kort på unghästarna i morgonsolen, dom var mycket sociala. Blev mycket mockning eftersom alla skolhästarna var hemma. Sen blev det löshoppning, Issa löshoppade med god vilja och teknik. Hon är så himla fin!

När vi hade köra ut alla skolhästarna till deras lösdrift få red vi ut på tur med Surprise, Pippi och MQ, jag red Surprise som inte alls var nöjd med livet, hela turen var mycket spänd och vid mer än ett tillfälle höll hon på att få riktiga utbrott men höll sig ändå på marken. Jag höll mest i skrajremmen för att sitta kvar i sadeln om hon skulle börja studsa mer än vad hon redan gjorde. Dock var det riktigt behagligt väder, varmt och sol. Hade inte alls lika mycket kläder som jag brukar på turen, dock är det jag brukar ha ganska mycket kläder...

Jag sitter ensam här och undrar vart vi hamnar här näst

2013-03-05 - 07:12:06
Vaknar förtidigt med huvudverk och sjukt trött, kan inte somna om. På dåligt humör och irriterad när jag går ner för trappan, tar på mig jacka och skor sen går jag ut för att morgonfodra. Det är två plus ute, solen är redan uppe, det är ljust, det har börjat töa, luften är sådär lagom kall men ändå behaglig som den bara kan vara tidigt på morgonen och inte ett moln på himlen. Ibland kan den där känslan gör så otroligt mycket. Efter att ha myst en stund med Issa och fodrat alla hästarna och blivit inspirerad av det underbara vädret är jag på mycket bättre humör och hoppas att dagen blir perfekt. Nu blir det en kopp kaffe och hoppas verkligen att huvudverken tänker ge sig av den med.

Kanske för att det är så tyst

2013-03-04 - 16:51:47

Även idag vaknade jag tidigt, även om jag inte behövde upp så tidigt. Vaknade av att katten välte ner någonting i hallen och sen var det omöjligt att somna om. Idag är det ridskolestart, sitter nu och väntar på att andra gruppen ska dyka upp. Allt har inte gått helt enligt planen, när vi hade hämtat första lasset hästar och skulle åka och hämta nästa gick inte rampen på lastbilen att fälla upp, antagligen hade någonting frusit så vi fick vänta till efter lunch. När vi skulle köra efter lunch ville inte lastbilen starta över huvudtaget men tillslut kom vi iväg. Har varit fullt upp hela dagen, längtar bara tills dagen är slut och jag för krypa ner i sängen igen. Men några timmar kvar dit!

Ljusa jeans och vita toppar!

2013-03-04 - 07:26:21
Kan inte låta bli att kolla in vårmodet och hittar så mycket som jag vill ha! Kommer inte bli lätt att bara köpa lagom mycket. Kommer inte hinna med mer än en snabbkoll i helgen men det få räcka, tror det är bra att jag inte har så mycket tid på mig!
 
 
 
 

Blåst, men det snöar iaf. inte!

2013-03-03 - 13:36:40
Klockan ringde 04.50, tror att jag vaknade innan dess men det var iaf. lätt att gå upp, inte ett dugg trött som jag trott. När jag vaknade insåg jag att det blåste sjukt mycket ute så det första jag gjorde var leta fram varma kläder för att slippa frysa hela dagen! Blev sjukt mycket kläder till slut, så mycket att jag tog av mig jackan direkt när jag kom ut i stallet, dock åkte det på fort igen när vi var framme på tävlingen. Det blåste mycket där men nu är jag hemma igen och här blåser det ännu mer, är full storm känns det som. Blir lite sen lunch nu och sen blir det lite fix i stallet och lite ridning. Ska även packa ut mycket av det jag ska ha med mig hem på onsdag i bilen redan nu. Vet inte när jag skulle hinna göra det annars.

Paniken som uppstår...

2013-03-02 - 21:42:43
Paniken som uppstår när det inte finns någon mjölk! Ska upp på tok förtidigt imorgon och ännu värre är nog att det inte kommer finnas någon mjölk till kaffet, funderar på hur jag ska överleva morgondagen? Känner att det är hög tid att sova, måste bara ta mig till sängen, sjukt segt, hade heller kollat på film och vaknat i vanlig tid imorgon. Sjukt trött, hoppas att jag är desto piggare när klockan ringer imorgon.

Det finns ingenting som inte går att göra bättre

2013-03-02 - 20:20:00
Trött i hela kroppen, blev lite tuffare pass än vad jag hade tänkt med Gåva, dock tror jag att både hon och jag behövde det. Började med att låta henne galoppera på långa tyglar för att hoppa igång i kroppen. Saktade av till trav, tog tyglarna och började rida. Fick bra framåtbjudning i trav, när jag började jobba henne i galopp, tappade hon helt bjudning och bröt av så fort jag krävde någonting av henne, blev lite irriterad på att hon inte ens försökte, såg till att sparka på några gånger och sen fungerade galopparbetet långt över förväntan. Hon kan bära sig riktigt bra när hon väl kommer dit. Sen tränade vi "plats i korgen" i trav (stanna mellan hand och skänkel och inte köra upp huvudet) satt ner på henne i traven för att komma åt ordentlige och efter en stund gick hon riktigt fint. Trött häst och nöjd ryttare helt enkelt.

Jag lär ha träningsverk imorgon, började med att korta 4 hål för att lära mig att få stadigare skänkel och orka hålla om, blev mycket jobbigare att sitta emot men kunde sitta emot mycket bättre nr jag väl kom till ridning, till en börja gjorde det sjukt ont i både fötterna, vaderna och spände i höfterna men efter ett tag gick det bättre. Man måste sätta krav på sig själv för att bli bättre. Jag är så trött på mig själv för att jag inte kan lära mig att sitta klokt! Nu ska det bli ändring på det, jag SKA lära mig att sitta klokt! Jag ska korta lädren på vart ända häst jag rider det ska göra ont för att det ska göra nytta!
 

Ingen annan, bara du

2013-03-02 - 17:53:34
En kopp kaffe och lite mys vid datorn med bra musik innan det är dags för sista rycket idag. Bara 4 dagar kvar innan jag ska hem några dagar. Kommer att vara 4 intensiva dagar, imorgon är det tävling. Tre hästar ska med, Lisa bygger banan men även Jossan och Blenda ska hjälpa till på tävlingen så blir fullt upp för både mig och Evve. På måndag är det ridskolestart, alltid lite värre första gången, hästarna ska hem, utrustning ska passas in och banen är mer förvirrade än vanligt. På tisdag fortsätter ridskolan, det är mycket mer att mocka än vanligt och det blir en sen kväll för efter sista lektionen ska hästarna köras till lösdrifter igen. Hoppas på en lugn dag på onsdag så jag hinner packa bilen och åka i god tid.

Idag har vi ridit på tur, det är lite vår grej, det vi är bäst på. Issa var jätteduktig, provade även att trava lite och även det gick bra. Tror att hon vill bli turridningsponny! Skönt att hon sköter sig så bra. Nu är det Gåvas tur och sen kvällsfodring innan hästdagen är slut och det blir film ist. Får bli lite dressyrarbete, på med motivationsutrustning (sporrar) ska även prova att korta lädren 2 hål för att få stadigare skänkel.

Som om någonting vore starkare

2013-03-01 - 20:23:11
Hoppträning på Gåva med hjälp av Jossan fick blir det sista med hästarna ikväll. Alltid lika bra hjälp och idag gick det mycket bättre än träningen i onsdags. Hon hade bättre bjudning och jag red mer effektivt och målmedvetet. Fick något avbrott innan i galoppen i sväng efter hinder men annars kund vi hålla galoppen igenom svängen och fotsätta mot hinder i galopp. Duktig häst! Jag måste dock lära mig att tänka mer häst framför mig och komma ner i sadeln.

Eftersom det trots allt är fredagskväll anstränger vi oss lite och kollar på film, trots att vi inte vet vad det innebär egentligen. Blir Johan Falk- Noll tolerans. Film och godis!
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!