Du måste offra allt

2013-08-30 - 19:09:02

Vissa dagar blir lite tuffare än andra men nu har jag krupit ner i soffan och tycker att livet är ganska okej ändå. Klockan ringde 05.20, vaknade med feber och huvudverk. Två Ipren och sen upp å jobba, när iprenen verkade så kändes det nästan ingenting jobbade på som vanligt, lite tröttare bara. Fixade stallet, gjorde iordning hästar till Emelie som red, red Marino vilket gick över förväntan och sen longerade jag två hästar, allt detta innan lunch. Efter lunch åkte jag hemåt för att Kiropraktorn skulle komma till Timo och Nelly, vilket gick bra. Båda hade lite sättningar i kroppen, främst Nelly så nu hoppas jag att det blir bättre.

Kvällen spenderas i soffan framför tvn för imorgon blir det upp tidigt igen, det är tävling som gäller hela helgen men jag blir hemma med de hästarna som ska vara kvar hemma. Kommer nog bli en ganska lugn helg för mig även om det blir tidiga mornar.

En vacker dag blir ingenting som förr

2013-08-25 - 17:55:30

Söndagskväll med Rock of ages och ostbågar, känns som ett bra avslut på en bra vecka! Har lärt mig hur mycket som helst, börjar få lite koll på grejer och rutiner. Ridningen går bättre och bättre, bäst går det med Marino och Carelia. Imorgon är det ny vecka och på tisdag är jag ledig igen, tiden går så sjukt fort!

More than ever

2013-08-19 - 21:52:25
Nu är det bestämt att Nelly och Timo flyttar till stallet där de ska vara i vinter första veckan i september, på onsdag ska jag dit och hjälpa till att sätta upp staket. Vi måste dela en av hagarna så att mina kan gå tillsammans. Ska bli skönt att kunna börja jobba med dem igen, Nelly har ju inte gjort så mycket den senaste månaden och sen numera ut som en köttbulle! Nu har vi hela hösten på oss att förbereda för vårens kommande tävlingar och försäljning för tanken är ju att båda ska säljas till våren. Mina små ponnysar<3 Imorgon ska jag ta tag i packningen till dem så att allt är klart och bara att ställa in i bilen när det är dags. Leta fram täcken för höst och vinter för snart är det dags att ta fram klippmaskinen så dom slipper se ut som mammutar!

Att något så nära kan vara så långt bort

2013-08-19 - 21:38:23
Dagarna går fort här på MK Equestrian, ha nog inte skrivit innan vart det faktiskt är jag jobbar nu mera? Jag trivs iaf superbra, har redan lärt mig mycket. Detta är på en helt annan nivå än där jag har jobbat tidigare, detta är det jag har velat göra länge nu! Idag har jag och Emelie varit själva i stallet då Mathieu var ledig, vi har travat ut två hästar var i skogen vilket var jättemysigt i bra väder och fina skogsvägar. Jag red först Rolle som är ganska tittig men den gick bra ändå och sen fina Carelia som bara travar på i bra trav utan att vara tittig, hon är så fin och mysig! Har även hunnit longera lite och sen allt annat som måste göras om dagarna, det är hur som helst ett riktigt bra jobb!

Jag vet att det bara är fantasier

2013-08-16 - 18:25:00

Fredagskväll, jag har skrivit om det många gånger men idag blir det en gång till. Vet inte hur många av dessa jag har spenderat i stallet men idag blir det en till. Så perfekt!!

Har haft en bra dag, ridit ut Carelia, Carito och Rolle. Rolle är hur mysig som helst, Carito är mest stor med sina 175 mkh, lilla Carelia är mest försiktig och rädd av sig men vi klarade av det med! Perfekt att lära känna hästarna i lugn och ro utan krav! Har även hunnit longera Hubbe och Gruffe samt en massa i stallet. Dagarna här går så otroligt fort, men det blir ändå mycket gjort.

I onsdags slutade jag lite efter 17, åkte hemåt för att duscha och käka lite sen blev det bio med Daniel, såg Känn ingen sorg, hur bra som helst! Håkan Hellström
Nu är det en hel vecka kvar innan jag är ledig igen men vad gör det när man har världens bästa jobb?!?!

Ett år senare

2013-08-15 - 16:43:00
 
Idag är det exakt ett år sedan jag mötte upp Evve i Oskarshamn för att sedan åka vidare till Gotland, framåt 17 var vi framme på Sindarve som skulle bli vårat hem för många månader framöver. Jag vet nog inte vem jag var när jag åkte dit, mitt liv var ganska splittrat, inte alls som det är nu. Min tid på Sindarve förändrade mycket i mitt liv, jag utvecklades som person. Jag fick mycket hjälp och stöd men framförallt träffade jag två fantastiska vänner som jag hoppas att ha vid min sida hela livet<3
 
 
 
 
 

På promenad igenom stan

2013-08-13 - 20:35:00

Lyssnar på musik och har en stor påse godis bredvid mig, gott! Andra dagen här har varit lugn, en kiropraktor har gått igenom lite mer än hälften av tävlingahästarna så jag har mest hållit i hästar, fodrat lite osv. Ganska skönt att det är lugnt med tanke på att det är mycket att lära sig och så. Men nu sitter de flesta namnen, vems täcke, grimma som ä vems och vilken box. Ska bara lära mig att se skillnad på de som är lika, är egentligen bara tre stycken. Ganska stor skillnad mot Sindarve där det var 40-45 gula hästar att lära sig att se skillnad på.

 

Har på många sätt varit stor skillnad att börja här, en sak jag funderade på innan och inte riktigt har någon förklaring till är att innan jag flyttade till Sindarve började jag packa typ en månad innan jag skulle flytta men när jag väl hade flyttat tog det lång tid innan jag packade upp. Jag lät bara allting stå på golvet och brydde mig inte om det. När jag skulle hit packade jag i ilfart kvällen innan, lyckades dock få med mig det mesta iaf. När jag kom hit packade jag upp allting direkt. Kanske finns många anledningar men ingen riktigt förklaring.

 

Like heaven?

2013-08-09 - 21:57:17

Trimmat Nelly och Timo på vallen ikväll, jag var helt slut efter det men duktiga ponnyer!! Var inte helt nöjd med Timos inställning i börjar då har brukar ha bättre fokus men det blev bättre mot slutet. Provade ny sadel på Nelly, kan inte riktigt bestämma mig om den var bäst så ska prova en annan imorgon.

Den där känslan når man upplever att man själv har blivit bättre på något, att man har hittat en bättre känsla och att man löser olika situationer bättre än tidigare. Upplevde den känslan när jag red Nelly idag, istället för att hamna i onda cirklar kommer jag till bättre ridning och kommer vidare. Känslan av att känna att man har utvecklats är helt underbar!

Imorgon är det fullt ös som gäller, lika så på söndag och på måndag börjar jag nya jobbet, spännande och helt underbart!

Du undrar vem, vem om inte du

2013-08-07 - 22:00:29
 
Tror Issa är helnöjd hos sin nya ägare! Nelly är lite besviken på sin nya kompis, hon saknar Issa! Timo utvecklas och blir bara finare och finare, dressyrponny trots allt?
 

Shopping!

2013-08-06 - 12:52:55

Förberedelser och förberedelser, känns som om hela denna veckan handlar om förberedelser! Har packat Issas saker och nu ska jag tvätta transporten, brukar försöka göra det två gånger om året.

Innan lunch vara jag en snabbis på Hööks blev en hel del med hem! Ett fleecetäcke, ländtäcke, schabrak och luva till Timo. Jacka, linne och tröja till mig och allt detta för 400kr mycket nöjd! Kväll blir det lite ridning, jag brukar inte bry mig så mycket om värmen men kan jag så väntar jag till kvällen mest för att det inte är lika mycket flugor då!

Am i wrong?

2013-08-04 - 21:05:29
Någon har förvandlat min lilla lata köttbulle till en explosiv dressyrponny! Timo har alltid varit lite seg, dragit benen efter sig och svår att få fram utan att han blir "springig" detta har blivit bättre och bättre men idag var han som han aldrig har varit innan. Han hade överskotts energi, jobbade på så bra han orkade trots att det var riktigt varmt ute. Istället för att bli stark för att han inte orkar var han lätt och fin i handen samtidigt som han nästan tog satts för att komma framåt fortare. Det är svårt att beskriva men det var helt klart inte samma häst! Ska bli riktigt kul att fortsätta träna honom i höst och vinter och se vad det blir av honom, han har utvecklats så mycket alla redan!

Jag vet du kommer att se på mig sådär...

2013-08-03 - 05:14:00
Bara två timmar kvar på sista passet på BIKAB för denna gången. Nu väntar en veckas ledighet innan jag börjar på nya jobbet! Veckan kommer nog bli ganska full iaf. Ska ner till Börjes och hämta en ny sadel, på onsdag ska vi åka och besiktiga Issa, på torsdag ska jag leverera Avenir. fredag till söndag ska jag hjälpa till på klubbens tävling. De få timmarna som blir över blir det att packa. Har knappt packat någonting, ska packa till Issa dock inte så mycket. Sen desto mer till Avenir och lite till mig. Timo flyttar först tre veckor efter mig så är ingen panik med hans grejer, är dock en del som behöver tvättas. Snacka om allting på en gång!
 
Denna helgen är dessutom sista helgen Daniel är hemma innan han åker tillbaka till skolan i 6 långa veckor. Jag kommer antagligen vara fullt upptagen med hästar och jobb och kommer knappt märka att han är borta men är ändå lite ensamt att vara själv!

Underbart!

2013-08-02 - 23:27:00
 
Är helt kär i dessa stigbyglarna, så underbart sköna att rida i. Stabilare skänkel, bättre balans och en bättre känsla, helt enkelt mycket bättre än traditionella stigbyglar!

Right round right round

2013-08-02 - 14:23:16
 
Jag behöver någon som förklarar vad som är rätt och fel! Det är mycket som snurrar runt i mitt huvud just nu. Allting känns på ett sätt jättebra inför hösten, är nöjd med mitt nya jobb, stallplatsen och allting som rör mitt liv förutom hur jag ska göra med mina älskade ponnyer? Issa ska besiktigas på onsdag, vet inte riktigt varför men är nervös för det. Tänk om hon inte skulle gå igenom? Vad gör jag då? Nästa stora frågetecken är Nelly, på ett sätt vill jag sälja henne just för att hon ska få ett "eget" hem. Att hon ska få en egen familj som bara bryr sig om henne, hon behöver mycket tid och omsorg! På ett sätt vill jag att hon ska vara kvar här, hon behöver en trygg miljö. Problemet är jag att jag inte har den tiden för henne som jag skulle vilja ha. Det bästa alternativet jag kan komma fram till nu är att hon får vara kvar hemma över vintern och sen komma till mig och Timo till våren och då sätta igång henne och så småningom sälja henne. Alternativet är att ta med henne från början och rida henne så mycket jag hinner i höst och vinter. Fördelen med det är att Sally kan vara hemma istället för att gå på lösdrift hos en kompis, nackdelen är att Nelly får flytta igen men å andra sidan blir hon riden istället för att bara gå i hagen. Tankarna går runt runt och jag kommer aldrig fram till någonting klokt. 

Du är som jag

2013-08-01 - 13:55:01
I tisdags hittade jag äntligen två par nya ridbyxor på Charlies, så nöjd! Framförallt över det ena paret som var jättesköna! Hittade även chaps på Hööks köpte dem även om jag är rädd för att de inte kommer att hålla mer än några veckor. Brukar vara så med Hööks utrustning tyvärr. Har bara köpt grejer till mig själv och inget till hästarna, brukar vara tvärt om!

Igår var en mycket händelserik dag, var och provjobbade hos Mathieu Boissonneau. Var där redan vid 6 på morgonen, började med att hjälpa till med att fodra, sätta hästarna i skritten, mocka osv. Gjorde i ordning hästar som han skulle rida och slutligen fick även jag rida lite. Allt gick jättebra, dom verkade nöjda och jag var jättenöjd. Det är precis ett sånt här jobb jag vill ha! Trots att det var många som hade sökt så blir det jag som får jobbet, känns jättebra! Så den 12e Augusti börjar jag nytt jobb igen, här hoppas jag på att stanna länge!

När jag var klar där åkte jag och kollade på stallplats, ett jättemysigt stall precis bredvid en ridskola där det finns både stor utebana och ridhus. Kommer att bli perfekt! Kan dock inte bestämma mig om jag bara ska ha med mig Timo eller om jag även ska ta med Nelly. Är kluven, på ett sätt hade det varit bra för Nelly men samtidigt tycker jag att det är förtidigt att flytta henne till ett nytt stall, hon har ju inte varit här så länge och hon behöver tryggheten.

Det som återstår ut är att packa allt, packa till Avenir som flyttar nästa vecka. Packa till Timo och till mig, den största utmaningen är att inte packa för mycket utan bara packa det jag verkligen behöver.
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!