Sagan om en fantasi

2014-02-28 - 17:56:06
Mycket lyckad dag hittills förutom att jag lyckades få punktering på bilen:( dumma vinterdäck! Har varit något strul med dem varje år:( nu sitter jag i soffan och kollar på "How i met your mother" medans Daniel sover. Ikväll ska vi gå ut och äta, inte varje fredagskväll jag gör helt normala Svensson-grejer så denna kvällen känns nästan lite speciell! Vi hästtjejer är nog ganska speciella ändå;) 

Idag tog syrran Timo och jag Nelly och så red vi ut på tur. Nelly var hur snäll och totalt okomplicerad. Hon gick snällt först utan att bry sig om något! Timo var lite spänd i början men sen slappnade han av mer och mer. Duktiga ponnysar! 

Lite bilder på Timo från i onsdags, tagna i skymning men ganska bra ändå!








Lämnar dig tom och utan ord

2014-02-27 - 11:30:23
Timo klarade mätningen fint igår! 146cm trodde nästan att han var lite större! Nu är det avklarat iaf. Om två veckor ska vi kolla tänderna på honom med och sen är han redo för försäljning. När vi kom hem från mätningen red Jessie honom och jag passade på att ta lite kort, har inte hunnit kolla igenom dem än men ovan ser ni ett smakprov iaf! 

Sen blev det en tur i skogen med Nelly, hon skötte sig bra och brydde sig inte om någonting, snäll som en hund helt enkelt! Skönt att allt har vänt med henne och det inte uppstår några problem, allting går helt klockrent! 

Idag blev en såndär dum dag när jag har teori på em mellan 13-17 och sen jobbar 17-22 hinner ingenting sånna dagar! Men har iaf hunnit rida Skrållan som var fin men tyckte att passet har ganska jobbigt. Red fram och sen började jag passet med skänkelvikning och öppna i trav, inga problem alls!! Hon gör det som en gammal skolad häst! Stadig och fin mellan hand och skänkel. Sen blev det lite galopparbete som hon tycker är jobbigt och gör det svårt för sig. Hon har stor galopp vilket för att hon har svårt för att komma ihop, helst vill hon springa fort med långa språng men nu är det dags att hon lär sig att komma ihop. Det går bättre och bättre iaf och i slutet var hon ganska fin även om hon har en bra bit kvar. Men man ska inte glömma att hon är bara 5 och inte riden mer än motsvarande en 4åring på våren eftersom hon gick med för förra året så jag tycker att hon är bra framme ändå!!




Så som jag minns det

2014-02-26 - 10:37:15
Lite fina bilder från vår underbara helg på Sindarve! Bättre sent än aldrig, saknar redan och längtar till sommaren!















Ord & bilder

2014-02-26 - 10:25:45



De där stunderna men lever för

2014-02-25 - 18:02:44
Tre hästar jobbade, en heldag i stallet med städ och pyssel, perfekt dag!! Först ut blev Timo, Jessie red och jag stod på marken, idag var han mkt mer avslappnad även om det är långt kvar. Fin är han iaf. flyttar fint för skänkeln och är fin i handen, bra steg. Imorgon ska han mätas, skönt att åka å mäta en ponny som man vet inte ligger på gränsen. Är ganska säker på att han är 146-147cm. 

Sen tog vi Nelly som inte har gjort speciellt mycket sen i augusti förra året, är ingen som har hunnit med henne. Har tagit henne någon gång ibland, longerat, promenerat och hängt lite men sen har det blivit avbrott igen. Idag satt Jessie upp, skrittade och travade i båda varven utan problem, jag höll i linan för säkerhets skull! Skönt att komma igång med henne igen, tanken är att hon ska komma ut på någon pay and jump  inom kort!

Sen tog jag Lawell som hade smält söndagens pass bra och tänkt över sitt liv! Skönt men hästar som förstår vad som förväntas av dem! Longerade med inspänning i båda varven och sen hängde jag lite på henne och visade henne pallen så jag kunde stå på den. Inga problem alls, så skönt!!

Sammanfattning av dagen blir helt klart över förväntan! Fina hästar och bra sällskap!!

Fina pållan<3

2014-02-23 - 19:14:26
Nog för att jag tycker att man inte ska "linda in unghästarna i bomull" så blev dagens pass med Lawell en bra prövning! Lastbilen stod ingång med flaket uppe precis bredvid banan, pappa körde med kompresson vid lastbilen, hunden skällde och jagade katten. Och hästen? Hon brydde sig inte ett dugg!! Andra gången hon hade sadel på sig, sprang snällt i linan. När vi var klara med longeringen hoppade jag lite bredvid henne samt "slog" lite på sadeln, klappade på rumpan samt drog lite i stiglädren. Hon reagerade lite när jag hoppade bredvid henne, annars inte en reaktion! Duktig unghäst!


Mörkt om natten

2014-02-22 - 16:49:53
Och så var jag tillbaka på jobbet igen, finns ingenting att göra så fördriver tiden med att leta dressyrsadel till syrran och Timo, dock svårt att hitta fina sadlar till bra pris, endel är jätteslitna men ändå ganska dyra medans andra ser jättefina ut men till ett betydligt lägre pris. Då tror jag ju att det är något fel på dem ist...

Blev lite sovmorgon idag och sen åkte jag till stallet, Friserade Timo (välbehövligt!!) och sen hjälpte jag syrran när hon red. Idag var han lite mer avspänd och kom mer till ro i arbetet. Såg mjuk och fin ut med bra bjudning. Fin ponny det där! På onsdag ska han mätas, skönt att åka å mäta en ponny där man inte är orolig för höjden!

När vi var klara med honom tog jag Lawell i träns och fick en runda i skogen. Första gången vi gör någonting utanför banan men det gick hur bra som helst. Hon gick snällt efter mig och tittade på omgivningen. När vi kom tillbaka provade jag lite sadlar på henne och konstaterade att min Pessoasadel passar henne perfekt. Kärlek till den där sadeln, den har hittills passat på allt utom en ponny!

Imorgon ska Timo trimmas på banan och Lawell ska longeras med sadel och inspänning. Sköter hon sig ska jag även prova att hänga lite på henne. Om tiden räcket till ska även Sally longeras lite och få prova på det där med sadel! Hoppas på en heldag i stallet!

Fina pojken

2014-02-21 - 09:57:11

Min finaste pojk med träns på för första gången, lite tidigt egentligen men var ju tvungen att testa och han ska ju visas till sommaren och då måste han ju ändå ha träns. Dock är han en riktig ögontjänare, när syrran skulle hålla honom stod han på bakbenen och när jag tar honom är han snäll som en hund. Fina pojken ska förhoppningsvis bli våran avelshingst i framtiden <3

Ett vanligt liv

2014-02-20 - 19:41:00
Heldag i skolan = slut i huvudet, träning med Skrållan = slut i hela kroppen! Nu: How i met your mother, ostbågar och cola, jobbar man hela helgen får man ta fredagsmyset på torsdagkvällen!

Skrållan var iaf fin att rida, hon blir starkare och stabilare för varje gång jag rider henne. Hon kändes lite matt mot slutet men hon är inte riktigt van vid att jobba som hon gör nu så inte så konstigt heller. 

Grabbarna grus!

2014-02-19 - 18:44:02
Nu har Timo anlänt, snäll som få! Men lika fort som han anlände blev jag nästan av med honom, syrran har bestämt att hon ska rida honom så är väl bäst att hon får göra det! Efter att Timo och Ville bekantat sig med varandra i hagen tog vi in båda, syrran red Timo och jag tog ut Ville för lite uppfostring, nog för att han är världens snällaste ettåring så han även han lite egna idéer. Båda var iaf duktiga, Timo var spänd och tyckte att omgivningen var lite läskig men det gick bra ändå! Både ny ryttare och nygammal omgivning. Grabbarna trivs iaf ihop och tycker även att dom är lite lika, båda är ue. Hagens Ryan, det syns!




Ett steg längre, ett steg närmre

2014-02-18 - 18:54:51
Nu märks det att det snart är vår! Imorgon kommer första försäljningshästen, Timo som tidigare har varit hos mig på tillridning och nu ska han säljas. Om någon vecka dyker nästa ponny för inridning och försäljning upp, sen rullar det på! Undra hur många det blir i år? Om någon letar ungponny så finns här flera lovande! Taggad till 1000 för att komma igång med vårdens projekt men närmast hjärtat är nog ändå Lawell, "min" duktiga oinridna 4-åring hade sadel på för fösta gången idag och blev longerad i trav i båda varven. Har inte jobbat med en sån här fin häst sen jag red in Issa. Än så länge gör hon bara vad jag ber henne om, man ska aldrig säga aldrig men just nu känns det perfekt!

Mer än bara ord

2014-02-16 - 18:19:10

Har haft en underbar helg på Sindarve, tröttare än någonsin nu när man hinner känna efter men vad gör det? Vi har hunnit umgås desto mer timmar och det måste vara det viktigaste! Längtar redan till sommaren och två hela veckor på Gotland med de bästa kollegorna som finns!!

Fina tjejer!

2014-02-12 - 18:39:00
Fina hästar som fastnade på bild idag, måste säga att det blev ganska bra bilder med tanke på att jag tagit dem med mobilen. Båda tjejerna har varit på promenad idag och båda skötte sig utmärkt. Att vara med om deras utveckling är det som får mig så motiverad att jobba med unghästar. Det finns inget bättre! 
 
 
 
Bäckagårdens Sally 
f. 12
e. Calvin Klein
ue. Ashfield Cathal Crobdhearg
 
 
 
 
Lawell LH
f. 10
e. Weltman
ue. Athos

Underbara ponnysar <3

2014-02-12 - 08:01:05

They say...

2014-02-11 - 19:37:19
Blev en sån dag när man hinner med lite av varje! Började dagen med en långpromenad med mamma och hundarna, sen blev det fixa stallet och jobba lite med Lawell. Tog ut henne på ridbanan i bara grimma och grimskaft, hon var lite spänd och ville helst gå tillbaka till de andra hästarna men allt eftersom sänkte hon huvudet och gick snällt bredvid mig. Gillar hennes inställning, hon följer mig även om hon egentligen vill göra något hel annat och svarar fort när man försöker lära henne något nytt. Ska bli riktigt kul att fortsätta jobba med henne!

Vid 13 hade jag C-körning, går bättre och bättre. Framförallt är det riktigt kul att köra! Sen blev det hem och lite snabb lunch (kanelbulle och kesella, nyttigt!!) Sen vidare till jobbet och här spenderar jag kvällen! Några timmar här och några timmar där, imorgon blir det kran-teori på morgonen och sen hela em i stallet, hoppas på att hinna med både Lawell, Nelly och Sally. Tänkte Lawell skulle få prova träns och Sally skulle få följa med en runda i skogen.

Allting har sin tid och sitt slut

2014-02-08 - 17:58:37
Idag har det hänt en del i stallet (igen) Lawell har flyttat in, ett sto e. Weltman f. 10. Oinriden men ganska mycket hanterad, hon var hur cool som helst, släppte ut henne i hagen nästan direkt och hon skrittade runt i hagen och såg sig omkring sen fick hon mat och mumsade på sitt hö i lugn och ro. Har redan fastnat för hennes temperament! 
 
 
 
När Lawell var installerad i sin hage var det dags att lasta Avenir, måste säg att det var lite jobbigt när han åkte men vet att han kommer få det bra i sitt nya hem. Lite tomt blir det allt eftersom han har en sånn personlighet som tar mycket plats.  
 
 

En bild säger mer än tusen ord

2014-02-08 - 11:27:51


Men det kommer gå fint om du hänger med...

2014-02-07 - 19:50:18
Hittade föl-bilder på Skrållan och Timo, tycker nog att Ville är ganska lik Timo! Söta små Connemaror, längtar tills det blir fler sånna små. Funderar på om Sally ska betäckas som treåring, kanske med Zephyr?
 
Timo
 
Skrållan

 
 
 
 
 

Bonneville Touch

2014-02-07 - 19:01:56
 
Lillkillen börjar bli stor, 9 månader och 130cm mkh, tror att han kommer bli precis lagom stor! Pappa upp i dagen och visar redan stor och rund galopp. Tror att det blev en mycket bra kombination, eftersom både Winston och Skrållan har hög ridbarhet och bra gångarter så tror jag att han kommer att bli riktigt fin den dagen det är dags att börja utbilda honom! Dessutom har han ett helt underbart temperament, precis som sina föräldrar!  

Mer än bara ord

2014-02-07 - 09:34:27

Om allting går som planerat så kommer denna lilla stjärna att flytta till mig imorgon, spännande!!

De stunderna man lever för

2014-02-06 - 20:20:43
Hade C-körning på morgonen vilket gick bra, blir lättare och lättare för varje gång! På vägen till stallet blev det ett stopp på Hööks halvareapriset-rea! Kan sammanfattas i två träns, kotskydd, tröja,jacka och nya ridstövlar med ullmix i foten, allt för 800kr!! Bara stövlarna kostade 1500kr ordinarie pris, ingen var gladare än jag! 

Bytte till ridkläder och åkte ut till Skrållan för att rida henne, hjälpte till att ta in de andra hästarna innan jag började med henne. Min fina lilla ponny hade minsann lite överskottsenergi! Första galoppen blev det nästan ett litet bocksprång, väldigt rund rygg och skakade på huvudet! Hon var iaf. Superfin att rida, en sån otrolig känsla man kan få på den lilla ponnyn, sitter mest och små ler för mig själv när jag rider runt på henne. Otroligt ridbar och samarbetsvillig, är så glad att hon är där hon är och hoppas att dom kan plocka fram det bästa ur henne! Hon kan få vem som helst att bli lycklig. Längtar efter att få rida runt på Ville och hoppas på att han är minst liks fin!

Skrållan och hennes nya ryttare!

Fick även en bild på Issa och hennes "nya" ryttare, dom köpte henne av mig i somras och är så nöjda:) Sällare ponny får man leta efter och fin är hon!
 


Ska det vara så svårt?

2014-02-03 - 19:58:06



Sälja eller behålla? Två fina hästar som båda är helt underbara men dom passar inte mig, det är bara så! Men vad gör man, båda är känsliga och behöver komma till någon som "förstår sig på dem" vill inte att dom ska hamna i fel händer, då är det bättre att de blir kvar hos mig men samtidigt hade dom behövt någon som har mer tid till just dom att pyssla och mysa, dom vill inte bara vara en i mängden! Usch va svårt detta är!

Skrållan har flyttat till sin nya ryttare (jag äger henne fortfarande) och det fungerar jättebra, tror att dom kommer att komma långt de två! Men med Skrållan är det en helt annan sak, hon är trygg i sig själv. Tänk om alla hästar var som Skrållan! 

Det finns alltid något äkta att hålla fast vid

2014-02-01 - 14:09:22


Dagens usla underlag = kramsnö gjorde att jag ändrade planerna endel. Tanken var att jag skulle ridit Skrållan på vallen i snön men nu får det bli ridhuset ikväll istället. Eftersom jag inte kunde rida på blev det en promenad med Fuffens och en med Nelly. Första gången Fuffens hade bett i munnen men det bekom henne inte överhuvudtaget! Tog in henne själv i stallet, igen problem. Ställde henne i gången och där stod hon medan jag ryktade och grejade. När jag tog på tränset öppnade hon snällt munnen och började sedan suga på bettet, inget febrilt tuggande som endel hästar håller på med! Hon följde mig snällt hela promenaden utan konstigheter, duktig liten ponny! Hon steg helt klart i värde idag! Från att ha varit tjurig, stannat och vägrat gå, slitit sig och sprungit åt andra hållet osv. Sen hon kom hit har hon anpassat sig bra och det märks att hon litar på mig, skulle nog kunna få henne att göra vad som helst känns det som!

Sen blev det även en promenad med Nelly, mest för att hon skulle få komma ut och göra något. En lugn och harmonisk promenad och måste säga att även hon har utvecklats otroligt mycket! När jag tog av henne täcket glömde jag att lossa ena bensnöret (sånt som inte får hända!) när jag drog i täcket och insåg att de satt fast stod hon blixtstilla jag kunde knäppa loss det utan problem, hon kände att det satt fast men stod snällt kvar. Hade det varit för ett halvår sen hade hon fått panik på riktigt!
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!