Så länge sen, så länge sen

2013-11-30 - 19:58:46
Började jobba lite innan 7 på morgonen, full fart hela dagen. Slutade 16.30 sen två timmar bil hem, städade köket och badrummet, käkade lite. Stallet och mys med mina fina, underbart! Nu blir det en halvtimme i sängen innan det är dags att jobba 6 timmar till. Ibland undrar jag hur jag orkar med mig själv!! har fortfarande massa överskittsenergi så hoppas att den håller i dig hela natten!

Är det värt det?

2013-11-29 - 18:30:03
Sista kvällen på Springfield Farm, jobbar sista dagen imorgon och sen åker jag hem på kvällen. Är så glad att jag fick denna chansen och framförallt att jag tog den! Har varit så lärorikt och utvecklande att vara här. Jag ser på ett annat sätt på både hästar och utbildning nu än vad jag gjorde innan jag kom hit. Jag har lärt mig så otroligt mycket! Nu ska jag ta vara på allt jag lärt mig och föra det vidare till mina egna små djur! 

Många frågar om det är värt det att jobba med hästar. Många ser bara tidiga mornar, långa dagar, kalla dagar, regn och mörker. Men det är så mycket mer, det är speciellt och den som inte har upplevt det kommer aldrig att förstå. KLART DET ÄR VÄRT DET!!





Lite som alla andra

2013-11-28 - 18:53:15
Blev en bra dag, trots regn och blåst fick vi se lite sol! Longerade Bambi på morgonen, han har varit här en månad nu och utvecklats så mycket sen han kom, det är inte samma häst längre. Alltid lika kul att se att de utvecklas! Kommer att bli en riktigt fin häst med rätt träning! M red Gloria samtidigt som jag longerade och de andra fick vila idag. 

Efter jobbet visste jag inte riktigt vad jag skulle hitta på så åkte in till Kristianstad, tankade och köpte godis, bra kväll!! Nu ska jag titta på Känn ingen sorg. Så jäkla bra!!


Spår av livet

2013-11-28 - 08:16:24
Ena dagen är det minus 9 och strålande sol, nästa är det plus 8 och en massa regn. Hur vore det med en dag med plus 8 och sol? Antagligen helt omöjligt!  Blev några bilder på Daze och Domino! Daze är nog förövrigt den snällaste halvblodstreåringen jag har träffat, hon är precis som en ponny! Nu väntar jobb i regnet, i väntan på solen?













Bara några dagar kvar

2013-11-26 - 13:46:10
Tänk att det bara är några dagar kvar i november, var tog hösten vägen? Om man bortser från kylan som kommit nu så har det varit en otroligt varm höst trots allt regn. Nu väntar vi på advent, snö och jul även om jag klarar mig ganska bra utan just snön så är december en ganska mysig månad! Även om det kan vara kallt så känns det ändå okej på något sätt med ljus och inomhusmys!




De små grå!

2013-11-25 - 08:17:50







 Söta är dom allt!

Just like me and you

2013-11-24 - 20:55:06
Nu är jag tillbaka på Springfield efter en mycket bra helg i Växjö med Daniel, familjen, hästar och hundar! Har saknat allting och nu längtar jag ännu mer tills jag är hemma på riktigt även om det är kul att vara här med! Det bästa är nog ändå att jag nu har bredband och kan streema så mycket film jag bara orkar se på! Så den sista veckan kommer att bli lite bättre! 


Jag har de sötaste och gosigaste små connemarorna som finns! Mer om helgen och rapport om mina små kommer imorgon!

Just like every dark night

2013-11-20 - 19:32:47
Kvällsmys efter en bra dag! Igår åkte M till Göteborg och kommer tillbaka imorgon så idag har jag varit själv med hästarna, skönt att inte vara helt själv dock eftersom vi har andra som sköter stallet, fodringar mm. Blev en longeringsdag, många tycker att det är tråkigt att longera men jag tycker att det är ganska kul att jobba hästarna på marken och det brukar vara ganska givande. Började med Daze (3 åring som ska sättas igång efter vila) hon tycker att det är jobbigt att röra på sig men när man väl får fart på henne så bockar hon, å gud va hon bockar! Har aldrig sett något liknande! Försöker få henne att tänka framåt ist och det går bättre. Sen blev det Bambi och Choko, två rutinerade hästar som gör precis vad de ska. Sist ut blev Gloria som kan göra diverse konster i lina men nu var det mkt bättre än förra veckan, då var hon mer i luften än på marken!

Tog en kort lunch, hade hästarna i skritten och sen åkte jag till Malmö, var på Horze, Hööks och IKEA. Blev helt kär i ett vintertäcke på Horze men inga fler täcken! Så köpte faktist inget hästeelaterat utan åkte till IKEA och hittade kite till mig ist. Blev en, nej två bokhyllor, en lampa, ljus och ljushållare och lite annat smått och gott. Blev dessutom två julklappar, känner mig tidigt ute! När jag kom tillbaka till Springfield såg jag att det snöade, den lilla gräsmattan framför "mitt" hus hade ett tunt snötäcke! Tur att det är två plusgrader så att det inte lägger sig ännu, tycker att vintern kan vänta en stund till, fick nog av vinter förra vintern!

Every storm runs out of rain

2013-11-19 - 18:13:40
Klippt 4 hästar på två dagar, de sista nu ikväll, känns som om jag har päls ända in i själen trots att jag duschat och gjort mitt bästa för att bli av med det! Ont i hela kroppen efter att ha HELklippt jobbiga hästar! Lr ja två av dem är jättesnälla men de andra två är desto värre! Tacka vet jag Fjordisar, förra hösten klippte jag som mest 8 på en dag, bara halvklippning men ändå, hur snälla som helst!

Dagens kvällsmat blir glögg och ostbågar, bättre kan det inte bli lr maten kan inte bli bättre iaf! Hade ju inte varit helt fel med en bra film och sällskap! Nog för att jag trivs ganska bra med mig själv men nu börjar det bli lite långtråkigt!! Imorgon em fördriver jag i Malmö med shopping på Horze och IKEA äntligen en vettig kväll!

En kväll för längesen som jag aldrig kommer att glömma<3

Every storm runs, runs out of rain
Just like every dark night turns into day
Every heartache will fade away
Just like every storm runs, runs out of rain

Bilder från Springfield Farm

2013-11-18 - 08:21:56
Sötaste Daze (3år) helsyster till Glory days!
Curt lös i ridhuset



Tävling med Hillary, kändes som om det tog hela dagen men vi hade iaf bra väder!

Finaste! Hade jag haft pengarna hade jag helt klart köpt denna underbara häst!

Hon är ändå lite som en ponny!

Boss

Curt

Choko





I väntan på någonting större

2013-11-17 - 20:39:45


Miss you more then ever<3

En sånndär kväll när alla tankar snurrar runt runt i huvudet och jag blir inte klok på någonting! Varför ska det vara så svårt? Som tur är har jag ett ljus i novembermörkret, resten kommer med tiden hoppas jag!


Tävlingsdag, lördag!

2013-11-16 - 18:28:52
Påväg hem från Skabersjö efter en mycket intressant tävlingsdag! Efter lunch fixade jag iordning och lastade Gloria, när vi skulle köra ville inte lastbilen starta. Batteriet är helt kass på den en månad gamla lastbilen!! Efter en stunds försök gav vi upp, lastade om hästen till släpet och gav oss iväg då var vi 30 min sena så vi skulle aldrig komma i tid så vi ringde och de flyttade ner henne till mitten av klassen. Vi kom fram i lagom tid, när det var dags att hoppa fram var hon ganska taggad, M hoppade lilla krysset några gånger, sista gången hoppar hon rakt upp i luften och trampar av sig en framsko när hon landar!! Allting på samma gång! Vi trodde att vi skulle få åka hem men tillslut löste det sig, M flyttades ner till sista start och kunde hoppa fram i lugn och ro. Som tur var blev det en riktigt bra runda, felfri och 11 av 10 placerade! Hon var mycket bättre än förra helgen, lugnare och bättre grundtempo!

Lördagsmorgon!

2013-11-16 - 07:53:15
Tävlingshelg vilket jag tycker är allra roligast! Alltid kul att åka på tävling med fina hästar! Idag tävlar Gloria och imorgon blir det Hillary. Första tävlingen för M och Hillary så får se hur det går, måste duscha henne ikväll lr så väntar jag tills imorgon då det är en skimmel som aldrig ser speciellt ren ut, bäst på att rulla sig! Gloria är iaf både nyklippt och duschad så henne behöver jag inte skämmas över! Snällare häst att duscha finns nog inte däremot tycker hon att det är väldigt tråkigt att stå i solariet och torka den lilla knäppa hästen, de andra hästarna står där och sover medan hon trampar och trampar om hon inte får sällskap.

Fina Hillary

Såhär mysigt är det att vara lös i ridhuset!


Ett liv i en annan värld

2013-11-15 - 21:02:32





Saknar de små odjuren <3

Natten blir dag

2013-11-14 - 20:53:14
Lunchen spenderades i Malmö, insåg att det fanns ganska mycket att se och även om havet såg väldigt kallt ut och det blåste väldigt mycket så var det värt det!




Har varit en mycket bra och givande dag, nästan mest imponerad av mig själv, vad jag faktiskt kan! Även lite lätt vettskrämd över hur endel hanterar sina hästar!! Ju mer man lär sig desto mer förståelse besitter man, blir lite skrämd av hur lite man kan från början!

Varför sova när man kan vara vaken?

2013-11-13 - 20:47:52
Denna dagen gick lika fort som alla andra dagar! När vi var klara i stallet fick jag för mig att klippa en häst för att jag inte hade något bättre för mig, Gloria är världens snällaste att klippa, stod som ett ljus hela tiden utan att bli uttråkad mot slutet som de flesta brukar bli! När jag väl var klar med henne så kom hovslagaren och skodde henne runt om. Stackars Gloria gick stå i stallgången i nästan tre timmar med klippning + skoning och ändå var hon jättesnäll hela tiden, underbara häst! När jag väl kom in blev det en dusch för att få bort all päls, men var inte så farligt som det brukar vara! Nu är det snart dags att gå ut och ge hästarna mat igen.

Imorgon blir en lite rolig dag, jag är ledig men istället för att ta en lång sovmorgon och göra ingenting hela dagen så ska jag upp otäckt tidigt för att åka till Jägersro och sedan följa med en kiropraktor/massör när han jobbar. Ska bli riktigt kul att se hur han jobbar med andra hästar, han har behandlat mina i många år nu men har ju aldrig sett hur han jobbar med andras hästar. 



Grattis!

2013-11-13 - 06:00:21

Grattis till värdens bästa Evve som fyller år idag! 
Hoppas du får en jättebra dag<3 
saknar dig och våra upptåg!

Försöker vara hård men alla förstår

2013-11-12 - 17:17:00
 
Bara några veckor kvar tills jag är hemma och kan börja träna med dessa två igen, ska bli riktigt kul att komma igång med dem och förbreda dem för kommande tävlingssäsong! Tanken är att båda ska tävla i både hoppning och dressyr. Nelly ska så småningom säljas och Skrållan kommer jag att behålla för evigt hoppas jag, hon är den trevligaste och snällaste ponny jag har träffat! Skrållan är mer klar för att komma ut och tävla trots att hon har föl vid sidan nu och bara är riden som treåring men hon är inhoppad och "klar" Nelly är mer riden men inte alls lika klar, hon har inte lika lätt för att bara acceptera saker utan ska frågasätta lite på vägen vilket gör att allting tar mer tid men å andra sidan är hon inhoppad och har ett riktigt "hopp huvud" så hoppningen kommer nog inte att vara något problem, det är nog dressyren som blir svårare för henne. Men å andra sidan så är hon inriden i april i år och sen riden till augusti så hon är inte riden så mycket hon heller. Allt det ska tas igen i vinter, nu börjar deras träning på allvar, någonstans måste man ju börja. Det första kommer bli skritt ut i skogen så dom får komma igång lite försiktigt, båda har ju vilat ganska länge. Sen blir det klippning och frisering innan jag vågar mig iväg till ett ridhus för att träna lite mer, dom ser ju ut som två urponnyer med sina långa manar och lurviga päls!
 
 

Det är uppenbart!

2013-11-11 - 20:14:21

Riktigt fin dag idag! Har varit en riktigt slapp dag idag, fick en timmes frukost rast, två timmar lunch och slutade en timme tidigare, snacka om att vi inte har någontig att göra och då har jag dessutom duschat två hästar! När vi var klara åkte jag in till kristianstad för att handla lite mat så jag överlever veckan och passade även på att köpa ett handledsskydd, äntligen! Har haft ont i min vänstra handled några veckor och skyddet gjorde stor skillnad! 

Flyinge dag 2

2013-11-11 - 07:53:09

Blev en mycket lyckad tävlingsdag igår! Gloria var lite mer sansad och sammarbetsvillig vilket resulterade i en mycket bättre runda och felfritt, duktig häst! För övrigt är hon en hästskötares dröm att ha med på tävling, hon följer en som en hund och är så snäll att fixa iordning i lastbilen! Eftersom hon stod snällt i lastbilen kunde vi stanna kvar och kolla lite, många duktiga ryttare var det, mycket inspirerande!

När vi var hemma igen red M två hästar sen longerade jag Mini samt hade några hästar i skritten. När jag stod i stallet för att ha på kyl-lera och lindor på Gloria och hade kvar Choko i skritten försvann strömmen, kul! Fick Linda i mörker och stackars choko fick stå kvar i skritten tills jag var klar med Gloria, hon tyckte nog det var skönt att stå still, bara jag som tyckte synd om henne!

Som tur väl var kom strömmen tillbaka någon timme senare, lagom tills vi var klara i stallet. Resten av kvällen ägnade jag åt att göra sånt som jag har undvikit lite för länge så som diska (ett riktigt diskberg!) stöda och duscha!

Flyinge dag 1

2013-11-09 - 13:26:47
Hemma från Flyinge med godkänt resultat, 4 fel! Var första gången M tävlade Gloria och hon har inte varit här så länge så det var helt klart över förväntan. Banan visade sig vara ganska svår, många rutinerade eqipage som gjorde större missar! Skönt med en häst och lastbil så man kan stå inne och fixa iordning när det regnar!


Nu sitter jag inne och käkar lite lunch, ska försöka hitta någon form av motivation att gå ut och fortsätta med de andra hästarna men det är svårt när regnet slår mot fönstret och man hör blåsten tydligt! Hade hellre krupit ner i sängen och kollat på film!

Det är uppenbart!

2013-11-07 - 21:26:45
Ägnade förmiddagen åt att hjälpa M på marken när han hoppade några hästar. Blev så taggad på att komma igång med mina egna, kunna börja träna och sen komma ut å tävla lite igen! Bara några veckor kvar och det känns som om de skulle kunna vara i god form tills tävlingarna börjar på riktigt! Tanken är att både Skrållan och Nelly ska få tävla i hopp och dressyr. Nelly är ju prio 1 eftersom hon är till salu men även Skrållan behöver komma ut och visa sig lite innan hon ska betäckas igen! Saknar mina små och längtar efter att kunna jobba med dom igen!



Morning!

2013-11-07 - 08:53:43

Domino hälsar godmorgon:) om man inte har träffat honom så tror jag inte riktigt man förstår hur liten han är! Sjukt söt iaf :)

Somliga går i trasiga skor, säg vad beror det på?

2013-11-05 - 17:58:00
Somliga går i vanliga skor! Vi i hästvärlden tror knappt att det är sant men uppenbarligen så är det den stora sanningen. Idag provade även jag det där med vanliga skor (och kläder) för säkerhets skull duschade jag även innan jag åkte in till Kristianstad som visade sig vara en riktigt mysig liten stad att gå runt i en höstdag i november. Kollade lite på kläder och skor, köpte ett par skor som jag blev helt förälskad i, riktigt snygga höst/vinterskor. Blev även lite kläder och givetvis den där tråkiga maten. Dessutom kollade jag på ny mobil, min vill verkligen inte vara med längre, batteriet håller max två timmar trots att jag knappt rör mobilen när jag jobbar, men kan inte förnya abonnemanget fören den siste november så får vänta tills dess. 
 
 
Fartän det är skönt att vara ledig så ska det bli kul att jobba imorgon, trivs så bra med dessa fina hästarna!
 
Choko ville inte stå själv i solariet men var helnöjd när hon fick Boss som sällskap, dock var han inte lika road!
Soluppgång över Springfield Farm
 
 
 
 

Små gråa ponnysar <3

2013-11-05 - 09:38:57
Nu på morgonen fick jag en liten rapport om hur mina små hästar har det hemma, saknar dem! Lilla Flaffy börjar lära sig att man ska lyssna på den som håller i grimskaftet och inte gå åt andra hållet, hon har även (äntligen) börjat äta kraftfoder! Knäppa lilla ponny som inte alls tyckte det var något att ha i början! Ville sover numera själv, utan mamma på nätterna vilket ha gått bra och Skrållan är jättenöjda över att få ha sin box ifred. Han börjar bli stor! Dess värre har Avenir fått lymfangit ännu en gång, båda såren ser fina ut men ändå vill det sig inte riktigt, hoppas detta var sista gången och att han kan få bli bra sen!




Som en varm sommardag!

2013-11-03 - 08:20:59
Morgon på Springfield Farm, börjar komma in i rutinerna, kan alla hästarna och börjar känna mig hemma. Jämfört med tidigare hästjobb (har ju hunnit med några stycken) så är detta precis så jag trodde att det skulle vara att jobba med hästar innan jag började med det. Det har tagit lång tid att komma hit, många timmars hårt arbete men för er som precis har börjat så lovar jag att det är värt det! För att jobba med hästar på denna nivån är helt perfekt för mig iaf! Men man kommer inte hit direkt, man måste börjar från början och jobba sig uppåt! 



Men trots att vi inte har haft så bra väder, regn, regn och regn så är det otroligt varmt ute för att vara november! Jag som packade underställ och varma kläder har inte ens börjat packa upp det. Istället är det endast ridbyxor, tröja och väst som gäller, inga underställ här inte! Om jag inte minns helt fel så tror jag att jag hade iaf två lager underställ om inte tre vid denna tiden förra vinter! Man kan ju inte ens kalla detta vinter!
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!