De fina i det gröna

2014-04-30 - 19:07:28
PimPim

PimPim

Bella

Melker

Tjorven

Bella

Fotat lite fina pållar idag! Ridit Melker och Bella, nu blir det valborgsfirande men fina människor! 

Som om inga sorger fanns

2014-04-29 - 20:37:07
Fixade uppkörningen på lastbil idag!! Så skönt att ha det avklarat och dessutom på första försöket!! Har nog aldrig varit så nervös innan trots att jag vet att jag KAN köra. Men när jag väl började så släppte nervositeten och jag gjorde ett godkänt prov!!

Sen blev det en eftermiddag i stallet. Jag satt upp på Melker idag samtidigt tog Jessie Tjorven och vi skrittade en tur i skogen. Femte gången med ryttare på ryggen och han gör det som om han aldrig gjort annat! Så cool men ändå med lite fart i! Sen longerade jag Stina på banan medan Hoppan och PimPim fick komma in i stallet och äta lite extra mat. Nu ikväll fick Hoppan, Sally och Nelly flytta till sin sommarhage, mycket uppskattat! Mina fina pållar <3






Kan det bli bättre?

2014-04-27 - 21:05:00
Hoppan och Sally
 
Nu är helgen snart slut, känns som att jag hunnit med allt och lite till! Visat hästar och inset vilka fina hästar vi faktiskt har, lugna, harmoniska, begåvade och genomsnälla. Är alltid lika kul att visa dem för kunder! Varit på crusing med finaste bilen och mycket bra sällskap. Fixat sommarhage till Hoppan, Sally och Nelly, fixat lite annat hos hästarna, löshoppat Ville, Sally och Nelly. Alla tre var jätteduktiga, hoppade väl och med bra inställning! Sally har äntligen kommit på vad hon ska göra i löshoppningen! När jag kom hem i em sprang jag en runda själv både för att rensa lite tankar och njuta av det fina vädret, blev nästan 7 km. Hoppas att jag både fått lite färg och blivit lite klokare på mig själv! 
 
 
 
Söta Melker
 

En plats i solen

2014-04-25 - 13:54:20
Vilken underbar dag! Sitter ute och solar i väntan på att veterinären ska komma vid 15 så kan sitta här en stund till! Alla hästar avklarade förutom Trazzla som ska besiktigas och pojkarna som ska vaccineras! Började dagen med en promenad med Hoppan och Stina, Hoppan har gått ganska hårt nu så tyckte att hon behövde lite avbrott från träningen. Stina blir bara lugnare och trevligare för varje dag som går, det där med promenad har verkligen gjort nytta på henne! 

Sen blev det markarbete med Bella och Tjorven. Bella var duktig, hon börjar bli riktigt fin att rida. Tjorven börjar förstå det där med att hoppa i trav och landa i galopp istället för att bara springa över hindret. Duktiga ponnyer!

Sist ut blev Melker, skritt och trav med ryttare, fortfarande i lina men det går bättre för varje dag, han är lite tjurig och har ingen egen bjudning men ibland kan man se en riktigt fin ponny i honom nr han för en kort stund tar för sig lite!






Solen mellan träden

2014-04-23 - 17:11:52
Äntligen! Jessie red Hoppan på novabettet idag och det fungerade jättebra! Så skönt att vi har hittat någonting som hon faktiskt trivs med (förutom bettlöst som fungerat bra hela tiden) hon var riktigt fin idag! 

Bella och Tjorven fick varsitt dressyrpass, Bella var mycket finare idag. Fick en bra känsla i samtliga gångarter, hon kommer ihop bättre och bättre i galoppen och blir mer och mer eftergiven i traven, hon utvecklas verkligen för varje dag! Tjorven börjar förstå det här med galoppfattning, lite springig första fattningen men sen fattade hon direkt, även styrningen går bättre och bättre. 

Melker efter longeringen, lik sin syster?

Pim Pim och jag gick en liten promenad idag igen och sen fick han vara själv i hagen en stund. Lite läskigt men efter en stund glömde han bort att han var själv och gick iväg och betade. Melker blev longerad med sadel och träns, inga bekymmer här inte, sten cool i alla lägen. Underbara ponnyer! 

Vi avslutade dagen i stallet med en promenad med Stina och Trazzla. Stina tycker att det är lite läskigt att gå på promenad så tyckte att Trazzla var ett bra sällskap. Hon är nog de tryggaste sällskap man kan tänka sig! Promenaden gick bra, Stina var lugnare idag än igår så de ser vi som ett framsteg!

Promenad(er) i vårsolen!

2014-04-22 - 21:47:14
Foto: Melina Bengtsson

Började dagen med att köra hjullastare på skolan sen till stallet, lite lunch och sen full fart. Började med Bella, hade tänkt markarbete men blev snarare dressyr med lite bommar. Hon har vilat hela påsken och behövde komma tillbaka till bra ridning innan det blev några hinder. Efter en stund kändes hon iaf bättre. Hon har haft svårt för att hålla ihop galoppen men det blir bättre och bättre, imorgon blir det ännu ett dressyrpass för hennes del. 

Jessie red Hoppan som hade vilat sig i form, trodde att hon skulle ha lite överskottsenergi och att vi skulle behöva backa ett steg nu när hon har vilat men hon var precis som vanligt, lugn, snäll och gjorde inte mer än vad hon behövde. 

Melker och Pim Pim fick gå en promenad i det fina vädret, Pim Pims första promenad men han gick snällt efter mig och kollade in omgivningen. Även Stina och Tjorven gick en tur i skogen, Stina tyckte först att det var lite otäckt men sen följde hon mig som en liten hund. Jessie red Tjorven och vi mötte flera traktorer med diverse redskap efter utan att någon av hästarna brydde sig, duktiga unghästar! 

Sista promenaden blev med Trazzla och Sally, jag red Trazzla och Jessie gick med Sally. Trazzla är ju bara helt underbar! Hon går först, är lagom framåt och inte rädd för något! Vi mötte fåglar som som for upp bredvid oss, Sally blev rädd och kastade sig nästan på Trazzla som bara vänder sig om och undrar vad hon gör. Så duktig ponny!! 8 hästar motionerade och nu är jag helt slut, blev många promenader idag! Imorgon blir det en heldag i stallet, skönt eftersom alla hästarna och vilat hela helgen!

Det är det jag har fått mina drömmar från

2014-04-19 - 16:56:00
Medan de flesta är på Elmia eller är iväg och tävlar Dressyr sitter jag på jobbet och kollar på världscup dressyren. Drömmer mig bort och hoppas att jag någon gång kan få någon liknande känsla på Pim Pim. Då menar jag inte att komma så långt utan bara att känna att man är ett med hästen. En lång väg kvar dit! 
 
Idag har tog jag in Pim Pim samtidigt som Jessie tog Melker, blev samma sak idag som vi gjort innan i veckan. Följa med in bara för att få stå i gången en stund, vänja sig vid att bli borstad och sedan få sitt kraftfoder. Idag åt han 3/4 av ett kilo, vilket jag tar som ett stort framsteg! Man märker att han börjar få lite energi och gnista, han börjar komma på lite egna åsikter och inte brar göra vad man ber honom om vilket känns mycket positivt! 
 
Melker hade ryttare på ryggen för första gången idag. Först hängde Jessie en gång men han brydde sig inte alls så hon hoppade av och satt upp, skrittade något var, han bryr sig inte alls om att han har ryttare på ryggen och då kan jag tillägga att först körade pappa grösklipparen bredvid ridbanan och sen kom han med traktort och körde rakt över banan. Lika cool som sin syster! 
 
När vi var klara med dom red Jessie Tjorven som har fått vila några dagar och var ganska pigg för att vara hon. Jessie försökte få lite ordning på galoppen och det går bättre och bättre. Med tanke på att hon knappt är riden en månad går det helt klart över förväntan. 
 
Imorgon blir det påskmiddag och sen utgång på kvällen och med tanke på att jag jobbar till 04 i natt så blir det inga hästar alls imorgon. På måndag är det påskmiddag igen och hela dagen uppbokad med annat så inga hästar då heller. Blir lite småstressad när det går så många dagar utan att jag hinner med hästarna, Hoppan behöver komma igång, Tjorven och Bella behöver mycket tid, Trazzla är igentligen klar men vill hinna göra lite med henne med eftersom hon åker i helgen om hon klarar besiktningen på fredag (vilket inte ska vara några problem) Vill ju komma igång med Kristall och Melker ordentligt med... Får helt enkelt försöka koppla av lite och börja med nya tag på tisdag!
 
 

Jag klättrade ner i en bottenlös brunn
du ska vara med om allt för att få mål i mun
djupet är vackert men gränsen tunn
Det är ett svårt liv

Bonneville Touch

2014-04-19 - 10:39:41
Om 6 dagar är han ett helt år, tiden går så fort och har växer som ogräs, kaxigare än någon annan jag träffat men fin är han allt! Men undra vilken färg han har tänkt sig? 








Hästar i stallet, för tillfället

2014-04-18 - 17:20:39
Denna veckan har det kommet och gått lite hästar, just nu sitter jag på jobbet och har tråkigt så tänkte att det passade ganska bra med en uppdatering av vad som faktiskt finns på gården just nu! 
 
Lawell LH
* 2010
Weltman - Athos
 
Pim Pim
*2012
Loopie - Highlight
 
Melker
*2010
Dino II - Bond
Till salu
 
Tjorven
*2009
Dino II - Bond
Till Salu
 
Trazzla
*2011
Emanuel - Bond
Reserverad
 
Sally
*2012
Calvin Klein - Ashfield Cathal Crobdhearg
 
Bonneville Touch
*2013
Touchwood Winston - Hagens Ryan
 
Nelly
*2008
Carneol - Othello G
Till salu
 
Bella
*2009
okänd - okänd
Till salu
 
Kristall
*2007
Har tyvärr ingen bild på henne än.
Till salu
 
 
 

Pim Pim

2014-04-18 - 16:17:57

Fina pojken går från klarhet till klarhet (vääääldigt små steg, men ändå) igår kom han på att kraftfoder faktiskt är ganska gott. Fick honom att äta ett halvkilo igår och lika mycket idag. Idag har vi gått över bommar och kollat in vattenmattan medan Jessie jobbade med Melker. Han är så himla duktig, totalt orädd men ändå lite försiktig. Tror att han kommer att bli en toppenhäst när han hat växt till sig och fått lite förstroende!

Löshoppning för de små

2014-04-17 - 10:57:40

Igår hade Sally sadel på sig för första gången, inga problem alls! Hon brydde sig varken om sadeln eller gjorden, så skönt med okomplicerade hästar! Idag provade vi löshoppning men det tyckte hon inte riktigt var hennes grej! Där kom det tjuriga lilla ponny-sto huvudet fram igen, hon tänkte minsann inte gå över några bommar om dom så bara låg på marken! Efter lite övertalning kunde hon iaf trava in och landa i galopp så gick ganska bra ändå. 

Även Nelly och Ville har löshoppat idag, Nelly var jätteduktig, hoppade 90cm och kom rätt varje gång. Ville gick jättebra till en början, han hoppade i galopp utan problem tills han kom på att man kunde ju ta staketet som sista hinder *suck* då var det sluthoppat men å andra sidan hoppade han ju 120cm som om han aldrig gjort annat! Kan nog bli hopp-ponny av honom med! 

Två nya pojkar

2014-04-17 - 08:04:45

Pim Pim 
* 2012
Loopie-Highlight 

Igår var vi äntligen och hämtade min nya lilla stjärna, just nu påminner han mest om fula-ankungen men hoppas på att han ska bli riktigt fin! Lugn och snäll är han iaf, lite försiktig men på ett positivt sätt. Stod snällt i släpet, när vi kom hem ställde vi honom och ponnyn som vi hämtade samtidigt i gången och där stod dom, lika lugna och snälla som de andra trots att de var första gången dom var någon annan stans än hemma! Det ända som bekymrar mig lite är att jag inte får honom att äta kraftfoder, provade vanlig pelletrerad, vanlig havrekross och müsli, men ingenting passade. Vill att han ska äta någon form iaf, någon som har tips på något foder som har fungerat när dom inte ätit något annat??

Melker 
*2010
Dino II-Bond

Med oss hem fick vi även denna lilla ponnyn på inridning och försäljning. Helbror till Tjorven och verkar vara precis lika snäll och cool som son syster, idag blir det lite upp till bevis. Men ska inte vara några problem att rida in honom heller! Tror att han kommer att bli en fin tävlingsponny i framtiden!





Fullt upp!

2014-04-16 - 08:37:43
Känner mig lite vuxen som dricker kaffe och samtidigt som jag tittar på nyheterna, är ju inte ofta man ser nyheter på tv:n! Idag blir det fullt upp! 

Rida Trazzla, Bella och Timo om tiden räcker till honom, promenad med Hoppan och Sally samt longera Nelly, allt detta innan lunch för sen ska vi åka till Elin och hämta två nya små djur. En som ska ridas in och säljas och en som ska bli min nya stjärna :) bilduppdatering kommer när dom är hemma!

Shopping!

2014-04-15 - 18:54:58
Blev lite hästgrejer både igår och idag, jag som trodde att vi inte behövde mer? Eller ja, ett Novavett till Hoppan var vad jag skulle köpt igår men blev även två flug/regntäcken för 200kr/st bra pris iaf! Har tänkt köpa sånna två somrar nu så nu hoppas jag att dom är bra med! 

Idag köpte jag ett par Dublin Ridskor till mig med extra stötdämpning och passform, hade tänk köpa Ariat men tyckte dessa var skönare så hoppas dom är lika bra med.. Sen blev det ett flugtäcke till Ville och ett par benskydd till de små ponnyerna! Måste lova mig själv att inte köpa med hästgrejer nu, har snarare en hel del att sälja!




Fina Tjorven <3

2014-04-14 - 17:58:07
 
 

Gårdagen i bilder

2014-04-13 - 09:17:13
En tur i skogen med Bella och Timo

Valpen provade det här med tröja, kanske skulle börja använda det när de regnar?

Hoppa äter sin mat utanför hinken, knäpphäst

Nu ska jag strax till stallet för att fixa en hel del staket, denna veckan händer det mycket, hästar som kommer och hästar som åker. Hoppas på att jag får ihop det till sist! 





Fina Hoppan

2014-04-11 - 08:26:56
Hoppan reds utan lina för första gången igår, skritt och trav. Inga problem, hon var lugn och trygg precis som hon brukar. Skönt med coola hästar! 

Filmade lite på Timo som gick helt okej igår, lite dålig bjudning men lyssnade och gick stadigt. Idag ska vi prova dressyrsadel och se om vi hittar någon som passar!

Sa någon regn?

2014-04-09 - 16:37:12
Sådär, Tjorven och Hoppan motionerade sen gav vi upp hästarna eftersom vi tyckte att vi blivit tillräckligt blöta. Hovslagaren har varit här och satt på Bellas tappsko samt verkat Sally. Eftermiddagen har vi ägnat åt att sätta upp lite nytt staket lr rättare sagt. Satt dit en extra undertråd i en hage, hagar med höga staket och ponnyer går inte riktigt ihop! Ponnyerna vandrar under understa tråden.. Framförallt den lilla gula har kommit på att man kan göra detta.. Hoppas en tråd till räcker! Blött var det men å andra sida bättre att göra något tråkigt när det regnar och låta hästarna vila för att sen kunna rida när det är fint väder ist för att hålla på med tråkiga grejer då. 

Nu väntar jag på att Tjorven ska torka, hon fick på sig ett Hööks regntäcke idag efter att hon blivit riden, 1 timme senare var hon genomblöt så var bara att ta in henne så hon får torka och sedan lägga på henne ett riktigt täcke! Aldrig mer Hööks, ett nytt täcke ska inte regna igenom direkt! Tacka vet jag mina Amigo & Mio täcken!

Alla bara pratar, det är sant och jag har hört om dig

2014-04-07 - 19:21:58
Fina, underbara ponnyer!! Dagen blev riktigt lyckad, först red Jessie lite bommar med Tjorven, hon bryr sig inte alls om bommarna så lade upp ett litet kryss och ponnyn hoppade det som om hon aldrig gjort annat! Höjde lite och hon hoppade några språng till, inga problem, älskar hennes inställning! Sen tog jag Bella och gjorde samma sak, först bommar, sen några språng på ett kryss, kom i trav och landade i galopp, härlig inställning och bjudning. Var första gången jag hoppade henne, vet inte om hon hoppat med ryttare innan men hon är ganska mkt löshoppad. Nu tränar vi på och förhoppningsvis ska båda gå P&J om en månad! 

Tjorvens första språng med ryttare

Sen tog vi Hoppan, Jessie red och jag höll i linan, känns som att vi kan koppla bort den nästa gång men bättre en dag för mkt än en för lite. Hon var iaf. hur lugn och trygg som helst. Lyssnar och är uppmärksam, fina pållan!

Sen åkte jag och red Skrållan som även hon gick riktigt bra, hon blir stadigare och stadigare samtidigt dom hon blir starkare och orkar mer. Hon har en helt fantastisk galopp och ju starkare hon blir förstå bättre blir den! 

Lyckan över att äga och rida fina ponnyer!

En plats i solen, lyckan är total

2014-04-04 - 12:27:11
Tjorven nöjd efter dagens pass på banan!

Timo efter dagens tur 

Bella efter dagens tur

Jag har det ganska bra i solen medan Jessie jobbar med Tjorven!




Ibland så ser jag något system, ibland så ser jag vart jag skulle. Ibland så ser jag bara sten

2014-04-03 - 20:28:56
Idag klarade jag Teoriprovet för tung lastbil!! Första försöket, måste säga att jag är ganska stolt över mig själv!! 

Har hunnit rida Timo och Skrållan. Timo och jag var inte riktigt överens, när det börjar bli jobbigt blir han tittig och hittar på grejer gör att få ryttaren ur fokus. Inte okej! Efter lite diskussion blev det dock bättre men fick inte alls till den där känslan som jag hade igår... Sen red jag Skrållan som var hur fin som helst, känslan man får när man jobbar henne i galopp är helt fantastisk. Helt otroligt att det kan finnas så mycke gång i en så liten ponny! Det är sånna stunder man lever för! 

Imorgon blir det en heldag i stallet, nu ska jag fundera över va vi ska köpa för kompis till Ville när(om) Timo blir såld. Jag kan helt enkelt inte bestämma mig, väljer mellan två jättefina pojkar... Smälter ju lite varje gång jag ser denna bilden...





De där två små

2014-04-03 - 14:43:35

Har två helt underbara B-ponnyer till salu om ni vet någon som letar? Båda är 5 år, snälla och lätta i all hantering!!

Lyckad dag!

2014-04-02 - 19:03:21
Plugg fram till 11, käkade lunch med syrran och sen började vi eftermiddagen med att fixa staketet i Nelly och Trazzlas hage. Trazzla hade hittat ett ställe mellan deras hage och Tjorvens hage där staketet var ca 120 högt = Trazzla kunde gå under utan att ens böja ner huvudet. Har aldrig haft så små hästar där innan.. Nu är det fixat och alla ponnysar är där de ska vara.

Sen anlände Bella, en ponny som ska vara hos oss för tillridning och försäljning. Så söt och snäll! När hon var installerad i stallet red vi henne och Timo. Jag tog Timo och red lite bommar, han var så himla fin!! Lätt, framme för skänkeln och lyssnade på minsta signal. Tog några språng på ett kryss och han tog tag i det och fick till riktigt bra språng med bra bjudning! Duktig ponny! Känns skönt att vara tillbaka i sadeln igen och ännu lite bättre när passet blev så lyckat och fick till en riktigt bra känsla. Jessie red lite bommar med Bella som jobbade på bra med bra bjudning, fin ponny!

Sen tog vi Hoppan som alltid gör sitt bästa. Longerade lite sen satt Jessie upp direkt, skrattade och travade utan problem, hon blev lite rädd när en av hundarna kom springande bakom men hon stannade bara till sen fortsatte hon som vanligt. Duktig tjej! 

Blev lite bilder i gången idag, inte några bra bilder men söta små hästar :)

Bella


Timo

Hoppan
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!