Dom gör allt för att göra mig lycklig!

2013-06-30 - 22:24:42
Jag trodde att jag var bra på det här med datorer men har försökt komma överrens med filmredigeringsprogramet hela eftermiddagen men det bara går inte, till slut gav jag upp och istället plockade jag ut lite bilder ur filmerna sen gick jag ut och red Timo. Han var riktigt fn idag trots att han har vilat lite, inga problem att sitta upp, inte lika tittig som han brukar vara på allt runt omkring. Det ända var hon att dressyrsadeln var lite läskig. Han tycke det var lite konstigt att mina fötter var så långt ner tror jag. Han har nu fått en dressyrsadel som jag tror ska fungera bra på honom. Skönt att få lite mer stöd och lite bättre sits. Han är hur som helst bland det sötaste som finns!
 
Timo, ett riktigt charmtroll är han allt!
 
Plockade ut lite bilder på Nelly och Avenir sen helgens träning, båda var så himla fina *lycka*
 
Avenir på träning i går
Nelly på träning i fredags

Du är den enda som har fått mig att känna mig svag

2013-06-30 - 15:19:29
I fredags och igår var jag på träning för Wenche i Kättilstorp, i fredags med Nelly och igår med Avenir. Fick mycket beröm för båda men framförallt för Nelly. Hon tyckte att Nelly hade utvecklats jättemycket sen vi tränade sist för två veckor sedan. Hon har både blivit stadigare i formen och bär sig bättre med bra balans. 
 
Avenir
 
I går var det träning med Avenir, har var lite ofokuserad i början men när jag kom till bättre ridning gick det bättre och bättre. Träningen passade både honom och mig perfekt. Inget sitta och rida sluta efter sluta på långsidan utan istället flytta lite, jobba framåt, samla upp och ta tillbaka, jobba framåt igen osv. fick en riktigt bra känsla! Har inte haft den känslan på honom på riktigt länge. Han är så himla fin att rida när han kommer till arbete. Han kändes lätt och fin i kroppen, inte trött eller tung som han har varit innan. Allting kändes så himla lätt, längtar redan tills nästa träning, hoppas att även Timo är redo för att följa med då men vi har lite kvar att jobba på, framförallt eftersom han har gått lite på halvfart nu eftersom han kändes lite trött  kroppen tidigare men nu ska vi kämpa på igen. 
 
 
Avenir
 
Efter en period där jag mer eller mindre har kännt mig helt kass i sadeln känns det så mycket bättre och komma iväg på träning och känna att det faktiskt går framåt. Måste bara lära mig att lägga upp träningen på ett bättre sätt. Hellre ett två kortare och bra pass än att rida ett längre ena dagen och vila nästa. Det jag har lärt mig nu är att dom behöver röra på sig, hellre en skrittur än vila. Kan inte rikttigt bestämma mig för vad som är bäst just nu, antingen att Nelly är så fin! Inte alls den ponnyn jag trodde att jag köpte från början. Eller så är det att Avenir känns pigg och framåt utan konsligheter, hoppas nu bara att han tänker fortsätta vara frisk så vi kan fortsätta träna! 

Just dance in the rain

2013-06-26 - 16:00:00
Detta underbara regn, det gör mig rastlös! Blev upp tidigt idag för hovslagaren kom vid 8, innan dess skulle hästarna vara ute och stallet mockat. Timo och fått nya skor och Nelly har fått bakskor så nu har båda runt om. När vi var klara med dem öste regnet ner och jag bestämde mig för att ge efter som ist städa lite inne vilket behövdes. Efter lunch kom det bara lite duggregn och jag bestämde mig för att trotsa regnet och försöka rida ändå. Först blev det markarbete på Nelly och sen lite jogg med Avenir. Nelly kändes fin, hon börjar förstå det där med galoppskänkel och att man inte behöver rusa iväg i galopp utan att man faktiskt kan bära sig och galoppera lugnt och fint. Ville bara checka av så att Avenir kändes mjuk och fin vilket han gjorde så blev bara lätt jogg för honom idag.
 
 Kan det inte alltid vara såhär soligt och fint?
 

Det blir inte alltid som man tänkt

2013-06-24 - 18:17:00
Trodde att jag skulle få en lugn dag med mina ponnyer men efter min sovmorgon som avslutades vid 10 ringde dom från jobbet och ville att jag skulle börja jobba vid 16 så fick planera om lite. Har bestämt att Nelly som få en dressyrsadel så var och hämtade en att prova innan lunch, blir att prova imorgon. Efter lunch tog jag och Avenir en tur i skogen, mycket mysigt i det underbara vädret!
 
 
 

Du är mitt liv, du är allt jag har

2013-06-24 - 17:45:04
Igår blev det slut på "mammaledigheten" för Skrållan. Vi tog in både henne, Ville och Avenir. Ställde Avenir och Ville i boxarna bredvid varandra och Skrållan i gången. Ville var mest nyfiken på att det var en ny box och på Avenir. Tror att Skrållan tyckte det var ganska skönt att bli lite ompysslad! Hittade konstigt nog en sadel (Avenirs) som passade den tjocka lilla ponnyn. Tog ut henne på ridbanan och satt upp direkt, hon brydde sig inte om att jag satt upp utan skrittade snällt på framåt. För att vara bara 4 år och inte riden sen i augusti förra året var jag riktigt nöjd, en tryggare ponny än hon finns inte! Ville var nöjd med att vara i stallet med Avenir under tiden, tror att även han kommer att bli en riktigt cool och trygg ponny!

Sen var det Avenirs tur, blev ett lättare dressyrpass på vallen. Red lite slutor och skänkelvikningar, han kändes riktigt mjuk och fin. Avslutade med en galopp över vallen och några bocksprång, man kan tro att han fortfarande är unghäst!

Sist ut blev Nelly, blev skritt upp till "grustaget" och vattenträng. Jag är helt övertygad om att hon skulle bli en bra fälttävlansponny om hon bara lärde sig att hantera vatten. Det är perfekt att träna vatten där, det är som en grusplan med ca 1 dm vatten på som man kan skritta runt i, det bästa är att det är fast och bra underlag. Efter lite övertalning skrittade hon runt i vattnet även om hon inte riktigt tyckte att det var okej. Blir att fortsätta träna där i sommar!

Kan det bli bättre?

2013-06-22 - 16:51:00
Ett tillskott i ponnyligan!

 

Sally
Calvin Klein - Ashfield Cathal Crobdhearg - Rolls Royce

Detta är den bästa kombination jag kan komma på när det gäller Connemara så hoppas på att hon kommer att bli något extra!

Sida vid sida

2013-06-21 - 18:02:43
Spenderar midsommarkvällen på jobbet, lugnt och skönt! Red Nelly innan lunch. Hon var lite i sin egen lilla värld i början men sen gick det bättre, hon har vilat i 4 dagar så kan inte riktigt kräva att hon skulle gått som en klocka. Huvudsaken är att det lossnar och går bättre och bättre.

Igår kväll red jag ut med en tjej som har kollat på Timo, det var andra gången hon red honom och dom ville prova hur han var att rida ut innan dom bestämmer sig. Vi red en tur i skogen och kom fram till ett stort fält där vi red omkring lite, jag passade på att jobba lite dressyr med Avenir som kändes riktigt fin! Känns lovande inför nästa helg! Vi avslutade med att låta hästarna galoppera över hela fältet, sida vid sida i solnedgången. Kan det bli bättre? Timo skötte sig jättebra, inte alla 4-åringar man kan galoppera lugnt och fint över ett stort fält!

Some of us

2013-06-19 - 08:41:00
Vad gör man när det tar emot lite sådär från olika håll? Issa har inte känts helt 100 och har fått lite sommarvila ist för att följa planeringen mot kvalité. Jag har spänningar i nacken och är inte heller helt 100 men var hos massören igår så det är lite bättre idag. Konstigt nog har jag beslutsångest om det mesta.

Man får helt enkelt fokusera på det som förgyller vardagen! Nelly är finare än någonsin, vi var på dressyrträning i Söndags och det gick riktigt bra! Hon var samarbetsvillig, tog bra stöd på bettet och jag fick mycket bra tips och var riktigt nöjd med träningen. Trodde aldrig att det skulle gå så bra! Fick dessutom mycket beröm för Nelly, tränaren tyckte både att jag hade gjort ett bra jobb och att det var en fin ponny! Avenir känns bättre och bättre, förhoppningsvis kan han få komma med på träningar snart han med!

Gårdagen spenderade på stan med bästa Sanny! Blev en hel del shopping, två par jeans, två toppar och en stickad tröja. Jag som bara skulle köpa skor! 
 
 
 
 
Some of us, some of us
Don't need your rejection, we're just wasting away
'Cause some of us, some of us
Don't want to believe you, you've got nothing to say
And some of us, some of us
Don't want to be different, want to stay in the shade
Some of us, some of us

Man kan inte få allt, alltid

2013-06-14 - 18:47:53
Dumma, dumma, dumma regn! Skulle ridit Timo och Nelly idag innan jobbet men eftersom det regnade och ingen av dem hade täcke på sig så blev det ingenting med det, inte för att jag har någonting emot att rida när det regnar men att hoppa upp på en spänd, blöt, kall unghäst känns inte som någon mening. Det är sällan det blir något bra av det och då är det bättre att låta bli. Istället blev det blir plock i stallet innan jobbet. Packade upp lite grejer som jag köpte igår och plockade undan grejer som jag inte använder.

Igår var jag och bästa Evve på Ullared. Blev en hel del shopping på hästavdelningen. En del saker som jag är riktigt nöjd med, framför allt ett Amigo-regntäcke och en Catago magplatta till ponnyerna sen blev det mycket annat med!

Ibland känns det ljusare om natten

2013-06-09 - 01:28:00
Ännu en natt på jobbet, tur att jag hinner med lite hästar på kvällarna annars hade jag inte stått ut! Har hunnit rida Nelly och Timo samt longera Avenir. Blev lite lätt skritt och trav med Nelly, hon börjar bli stadigare i formen vilket känns jättebra. Hon har alltid haft bra bjudning men har haft lite svårt för att acceptera bettet tidigare. Timo fick gå en lugn tur i skogen, kunde ha långa tyglar hela rundan och har skrittade på snällt, han har tyckt att det varit lite läskigt att vara på tur själv innan men nu skrittar han på utan problem. 

En plats i solen!

2013-06-07 - 06:18:04
Natten börjar lida mot sitt slut, bara en timme kvar nu sen har jag jobba klart för inatt! Sitter i min ensamhet och funderar på vad jag ska köpa på Gekås när jag och Evve ska dig nästa vecka. Längtar efter att få träffa min saknade vänn! Sen att vi träffas på Gekås är ju bara ett plus! Finns lite saker jag behöver till hästarna iaf även om det känns som om jag har hur mycket grejer som helst!
 
Eftersom jag inte har så mycket att göra så tänkte jag att det passade bra med en lite lägesuppdatering på hästfronten:
 
Avenir:
Vi tränar vidare inför vår planerade dressyrdebut i augusti, kan bli spännande. Dessutom har han fått en ny uppgift i livet, extrapappa åt Ville. Kan lova att han har fullt upp! 
 
Issa:
har haft det lite lugnt de sista två veckorna efter att hon var hos tandläkaren (vetrinär) och fick vargtänderna borttagna, Har ridit henne lite på tur i sidpull (stavning?) vilket hon tycker passar henne perfekt, det där med bettlöst fungerar inte så bra på henne, hon gör helt klart som hon själv vill! Innan denna pausen var hon riktigt fin att rida och nästa helg ska hon med på träning för en ny tränare, får se hur det går. Det ända jag vet är att ponnyn alltid gör sitt bästa<3
 
Nelly:
Har utvecklats mycket i hoppningen, hon älskar att hoppa och hoppar allt man styr på. Hon är fin att rida när vi jobbar med hinder men tappar sugen lite när vi försöker oss på lite dressyrarbete. Hon förstår inte riktigt meningen med att springa när det inte står ett hinder framför men vi jobbar på det! Hon är helt klart den mest charmiga av dem! 
 
Timo:
Han är nog den som har utvecklats mest den sista månaden, i början var han stel och kändes oriden men nu börjar han bli riktigt fin att rida, känns ridbar och mjuk i alla gångarter. Vi har jobbat med hoppningen och han börjar förstå att han ska mellan stöden och landa i galopp. 
 
Busan, Skrållan och Ville myser i hagen och har det bra! 
 
Ville tycker att mamma har fått en ny rolig leksak!
 
Mys i solen!
 
Lacke har käkat upp sitt ben medan Abbo har sparat sitt *något avundsjuk*
 
 
Kvalitetstid <3
 
En plats i solen!

Den tanken ger ingen ro

2013-06-05 - 14:48:00
 
Att vara inne och laga mat känns lite överskattat när man kan vara ute med hästarna i det fina vädret! Började dagen med sovmorgon, inte helt fel egentligen men enda anledningen var för att jag jobbar natt kommande 4 nätter och då går det helt enkelt inte att man går upp tidigt. Har ridit Timo och Nelly innan lunch, båda fick jobba bommar och båda var fina. Båda var utvecklats mycket de sista veckorna. Nu mat sen rida Issa och Avenir!
 
 

Underbara sommar!

2013-06-03 - 11:42:00
Varmt och skönt = humöret på topp! Har hunnit rida Timo och Nelly nu innan lunch. Timo var jättefin, blev ett dressyrpass. Satt ner och jobbade honom traven, han var mjuk och lyhörd. Fick en otroligt fin känsla på honom, ibland glömmer jag att han bara är 4 år! Han utvecklas för varje dag som går. 

Tränade lite bommar och studs med Nelly även hon var jättefin men tyckte att det var varmt och jobbigt mot slutet. Hon har en sån fin inställning till allt som gäller hoppning, hon bara kör utan den minsta tvekan. Har haft henne i snart två månader nu, hon har utvecklats otroligt snabbt, från att knappt gå att sitta upp på och vara mycket misstänksam på allt till att vara en helt okomplicerad ponny som gör allt man ber om utan att tveka. Underbara ponnyer!
 
 
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!