Fin ponny<3

2013-12-31 - 18:16:37
Skrållan för en månad sedan
 
Skrållan idag, ganska stor skillnad!
 
 

Nyår!

2013-12-31 - 09:31:40
Nyårsafton består av ridning och jobb! Passar mig ganska bra, fick hem en ny sadel till Skrållan igår så måste ju testa den idag! Önskar alla ett gott nytt år och hoppas att mitt blir minst lika bra som detta!

Gott Nytt År!!

2013 året som gått!

2013-12-30 - 10:36:21
Januari:
Var en ganska jobbig månad på många sätt men jag bestämde mig efter mycket om och men för att sälja Bella då hon helt enkelt inte var rätt häst för mig. Istället fick jag fina Issa i inbyte, något som jag aldrig har ångrat. Värdens finaste ponny, nog den finaste jag ägt och man ser till hennes förutsättningar inom både hopp och dressyr. Att börja jobba med henne var nog det bästa som kunde hända mig just då! Stort tacka till Jossan som har hjälpt mig mycket med båda och Evve som varit ett fantasktiskt stöd! 
 
 
Februari: 
Vi trodde att snön skulle försvinna många gånger men det gjorde den inte, det kom bara mer och mer. Jag kom allt längre med Gåva och började vara med på Lisas hoppträningar, första gick inte så jättebra men sen rullade det på, underbara lilla gula häst! Jag bestämde mig och att köpa Nelly och började rida in Issa vilket visade sig vara lätt och smidigt, tack till MQ som lät Issa följa hennes svans både i ridhuset och ut på tur. 
 
 
 
 
Mars:
Både Issa och Gåva utvecklades mycket, trots lång och kall vinter höll vi humöret uppe med diverse upptåg, hoppträningar och andra konstiga äventyr. Bland annat en promenad med 7 fjords som hade rymt ner till Garda, trots att de ser ut som att det var ganska bra väder så kommer jag fortfarande ihåg hur kallt det var med minusgrader och isande vind, dessutom var hästarna inte allt för sammarbetsvilliga! 
 
 
 
April:
Blev en konstig månad, jag åkte hem till fastlandet igen och lämnade Gotland för denna gången. Gud vad jag har saknat allt där, alla underbara människor, hästar, hela tillvaron där! Helt klart något speciellt! Jag började mitt liv hemma igen. Jobbade på mig mina unghästar som helt plötsligt hade blivit några stycken, sen föddes Ville så det var helt klart fullt upp! 
 
 
Maj: 
En månad fylld med ponnyer och mer ponnyer
 
Det var de 6 första månaderna av 2013, man kan väl konstatera att det handlade mest om ponnyer av olika slag! 

 
 
 
 
 

Nya mål

2013-12-29 - 08:41:40

Snart nytt år och nya mål för säsongen! Mest prioriterade är Skrållan, Nelly och Timo. Tanken är att alla tre ska komma ut och tävla lite till våren.

Skrållan: målet är kvalité i september men planen är att hon ska komma ut på några pay and jump redan i vår och det känns som att vi är en bra bit påväg. Kanske att vi även visar henne på premiering i sommar så att hon kan få sitt stamboksnummer och så att Ville så småningom kan få sitt men hon kan även få det på kvalitéts protokollet så får se lite hur träningen går. Tror att hon har större chans att få bra poäng på uppsutten ridning än på visning vid hand. Hon är trots allt en hopponny!

Nelly: målet är att hon ska vara såld till sommaren men sälja små ponnyer är ju inte det lättaste! Så länge hon är kvar här ska hon utvecklas och även hon ska komma ut på pay and jump och kanske även tävla lite lokalt framåt sommaren. Målet är att vi ska starta pay and jump i april.

Timo: han är hemma hos sin ägare över vintern och kommer tillbaka i mars om allt går enligt planen. Han är ju först och främst en dressyrponny men vi börjar med lite klubbtävlingar till våren, han är än så länge ganska spänd på nya platser och behöver vänja sig att komma iväg innan det blir lokala tävlingar för honom, kanske blir det även några pay and jump med bara för att han ska få komma ut. Även han är till salu!

Om dessa målen ska uppnås är det nig bäst att jag går ut och rider nu!


Planer för våren!

2013-12-28 - 10:33:54
Försöker hitta någon form av energi, julen är över och det är dags att börja träna och förbereda för våren. Läste precis att det inte ska bli någon vinter utan att det ska fortsätta såhär, perfekt för mig! Kanske lite tidigt men har tänkt börja fixa staketet på en ny sommarhage idag! Är gammalt staket som ska bort och mycket som ska fixas, kommer att gå åt lite fler hagar till våren! Dessutom är det klart att Timo kommer tillbaka till våren så om någon letar en underbar och välutbildad D-ponny så har jag en till salu! Å självklart även en hel hög C-ponnysar!

Väntar, väntar och väntar

2013-12-22 - 18:17:46
 
Knäppa, underbara lilla ponny! Även idag fanns det en hel del överskottsenergi dock var hon lite lugnare än sist. Blev en ganska lugn tur i skogen, red en runda som vi inte har ridit på länge och på ett ställe hade det ramlat en liten gran, lagom hög för att hoppa över. Har egentligen aldrig hoppat henne innan, bara jobbat lite bommar i somras men hon gjorde det mycket bra. Öronen spetsade framåt och utan tvekan, det var kanske 50 cm högt men ändå, mycket bra gjort! Hoppade det tre gånger innan vi fortsatte vidare. Duktig ponny!

Något äkta

2013-12-20 - 18:36:07
Har nog aldrig sett en häst utstråla sån lycka som Avenir gjorde idag! Han stod i gången med örenen spetsade när jag gjorde iordning honom. När vi gick ut ur stallet såg man på honom hur glad han var över att få följa med ut! Jag satt upp och vi skrittade iväg på grusvägen, han hade öronen spetsade framåt och traskade på i god takt hela rundan som bestod av ca två km skritt, så lycklig! Så glad över att vi iaf kan ta små skritturer igen, han kändes helt ren, inga tecken på hälta på rakt spår!


Sen tänkte jag mig en lugn tur på Skrållan men som vanligt så tänkte hon inte riktigt som jag, hon hade världens överskottsenergi och tramsade för allt i början, var nästan så jag fick tugga grus men som tur var blev det inte så idag! Hon fick trava av sig på en grusväg med bra underlag men var ändå ganska på tårna när vi skrittade hemåt. Var tog min snälla lilla lugna grå ponny vägen och var kom all överskottsenergi ifrån? 

The moment i was waiting for

2013-12-19 - 16:35:30
Har fått besked om att jag är antagen till yrkesförarutbildningen som börjar i januari!! Sjukt nöjd! I em har jag skickat iväg papper till körkortstillstånd och fick även tillbaka Villes provsvar av härstamningskontrollen från SLU så har skickat det vidare till SCS. Skönt att ha det avklarat! Nu väntar jag bara på mitt körkortstillstånd så jag kan börja övningsköra! Fick även för mig att jag skulle beställa en ny mobil så sagt och gjort, det blev en vit 5C hoppas nu bara att den är bra med! 

Vardagen är snart över och förbi

2013-12-19 - 13:37:34
Så var vi på kliniken med Nelly och Avenir igår, precis som jag trodde så hade Nelly lite hakar pga sitt överbett men ytterst lite! Annars såg allting bra ut, fick beröm för att hon var så fin i kinderna, ofta när dom är lite vassa så blir det lätt sår i sidorna av munnen men eftersom jag väljer rätt nosgrimma så var det inget skav alls! 

Vi gjorde ultraljud på Avenirs ben och hittade tyvärr lite av varje, ingenting direkt avgörande med ett överben under det ena ärret då även benet var lite skadat, en inflammation i ett blodkärl vid det nedre såret samt fragment i hasleden och lite atros i glidleden. Dock kan de två sistnämnda fynden funnits redan innan skadan då det är ganska vanligt på en äldre häst. Han ska iaf skrittas försiktigt i vinter och sen återbesök i februari, eftersom han börjar bli lite stel i kroppen så behöver han komma igår om än väldigt försiktigt. Om vi märker att det blir sämre av skritt så får han helt enkelt gå i hagen och hålla reda på unghästarna!

Idag blev det hovslagaren för Skrållan och Nelly. Skrållan har fått skor igen medan Nelly får klara sig utan skor tills vi kommit igång lite mer, nu blir det ju en lugn period över jul innan det är dags att trappa upp träningen. Letar förövrigt sadel till Skrållan då ingenting jag har passar speciellt bra, lr jo min gamla Pessoasadel passar men hade velat ha en större för min skull då den bara är 15" i sitsen. Men verkar vara helt omöjligt att hitta en Pessoa Amo lr Paris i 16 lr 16,5... Dessutom är det lika omöjligt att sälja de sadlarna som inte passar längre, oavsett om det är en nästan ny prestige lr Pfiff i bättre skick!!

En sommarbild på en fin Nelly!

Som ett fallande, ramlande, ångande...

2013-12-17 - 21:38:59
Ska till kliniken med Avenir och Nelly, det värsta som kan hända är att jag inte får med den ena ner och den andra hem! Nelly är snäll att lasta men kan få för sig att hon inte SKA och nu har hon inte åkt på länge så man vet aldrig, vi börjar tidigt och går hon inte upp så får hon vara hemma. Ska bara kolla till tänderna på henne. Med Avenir är det lite värre, tänk om det inte har läkt som det ska? Kalle berättade om senor som växt ihop med vävnad, tänk om det har blivit någonting kvar i benet? Vill bara att dom ska säga att allting är bra! Att behöva lämna honom där nere hade varit det värsta hittills! Älskade små djur!!

Försöker vara positiv och egentligen går det ganska bra men ibland vandrar tankarna iväg på eget håll. Kan bara hoppas, kan inte veta och vill inte tro...

Så länge sen, så länge sen

2013-12-16 - 12:37:48
Dags att pallra sig ut i stallet, longera två hästar och sedan fixa stallet. Motivationen är på noll, regn, blåst och grått är inte direkt motiverande men båda hästarna har vilat två dagar så nu är det ett måste, ingen mer vila! Har fått tid på kliniken till Avenir på onsdag, ska kolla benet med ultraljud för att se varför det inte läker som det ska, kanske är det något som inte är okej inne i benet med senor lr liknande, kanske har det blivit någonting kvar som gör att det inte läker ordentligt! Hoppas på att det finns en bra förklaring!

Dags att bli frisk snart!


Ödet går sin egen väg

2013-12-14 - 17:11:00
 
 
Tanken var att jag skulle köpa ny häst till våren, att det skulle vara ett sto med bra stam. Den skulle vara riden i alla gångarter och gärna lite utbildad så att jag kunde komma ut och börja träna och tävla ganska omgående, iaf kunna komma iväg och träna lite. Men som alltid så blir det inte som man har tänkt sig. Jag smälter varje gång jag ser en bild på detta lilla djuret. En valack med så otroligt snälla och vackra ögon! En ettåring med långa ben, litet huvud och ynklig kropp. Inte alls vad jag hade tänkt mig men jag har fastnat så för denna lilla individ. Har funderat och funderat men är nu ganska säker på att han kommer att flytta hem till mig i vår!

Alla på rad

2013-12-13 - 09:36:22
Vill egentligen bara rida den lilla grå ponnyn men idag är det longering på schemat, hon behöver jobba med ryggen utan ryttare och det gör hon bäst med gougen. Sen ska jag prova att tömköra Nelly, har aldrig gjort det med henne innan så har ingen aning om hur det kommer att gå men hoppas att hon är duktig! Vill inte sitta upp på henne när jag är själv hemma så försöker hitta lite alternativa träningsalternativ. 



Fina fina ponny!

2013-12-12 - 19:36:00
Idag gillar jag den ena lilla grå ponnyn lite extra mycket! Hon är helt klart speciell på ett mycket bra sätt, hon är precis som en ponny ska vara. Pigg och framåt, roliga att rida men ändå världens tryggaste och snällaste. Hon var riktigt pigg med mycket överskottsenergi idag efter att ha vilat igår, när hon är så pigg blir hon ännu roligare att rida, hon försöker hitta på bus på sitt alldeles egna lilla vis utan att vara dum på något sätt, man bara sitter där och skrattar åt henne! Blev en riktigt mysig tur i det underbart soliga vädret! När vi kom hem igen tog jag fram kilppmarskinen vilket Skrållan inte tyckte var en bra idé, dock var hon inte rädd lr nervös utan tyckte helt enkelt att hon inte skulle stå kvar i gången längre. Men det gick snabbt att klippa, började med halsen, bogen och huvudet, ska klippa resten i början av nästa vecka då jag inte hittade något tjockare täcke som passade henne. Hon ska nog klara sig med sitt vanliga vintertäcke när hon bara är lite klippt! Att jobba med ponnyer måste vara det bästa som finns!

Små lätta måln

2013-12-11 - 22:42:25


Ett steg närmare en dröm och kanske en till, känslan av äkta lycka är helt underbar! 

Neonskyltar på gatorna

2013-12-10 - 18:03:24
En stor kopp kaffe på jobbet efter en bra dag i stallet hos hästarna, ganska bra avslut ändå. Började dagen med ledträning med Fluffy, hon tyckte inte att det var en lika bra idé. Varför följa mig när man kan gå åt andra hållet? Hon var faktiskt ganska duktig men har lite svårt för att backa när man ber henne, hon tycker att framåt är enda vägen att gå men efter lite träning så blir det bättre och bättre. Sen longerade jag Nelly som äntligen börjar lugna ner sig lite och finna sig i situationen. Vet sen innan att hon inte är en häst man ställer av en månad och tror att allting ska vara som vanligt sen men nu blev det så. Vi börjar från början och jobbar oss upp igen, fin är hon iaf! Sen blev den en mystur på Skrållan i skogen, speed-ponnyn tyckte att det var jättekul och det gick bara fortare och fortare. Älskar hennes inställning och temperament!

Trots allt snart jul!

2013-12-08 - 22:04:54
Lite mysigt är det ändå med snö! På morgonen var det minus 10 när jag gick ut för att ta en lugn skrittur med Skrållan, med tillräckligt mycket kläder på var det inte ens kallt! Ganska mysigt ändå att skritta runt på en rund ponny i djup snö utan några krav eller förväntningar. Nelly fick vila idag men imorgon blir det jobb för henne igen, longering i snön, då borde tom. hon bli trött?





En bättre morgondag?

2013-12-06 - 09:01:38
Nu tycker jag nog att det kan sluta blåsa! Visst snö känns helt okej, det är ju ändå snart jul och hellre snö är bara frusen mark men den ligger ju inte på marken, allting bara blåser ju bara runt. Var knappt att jag ville släppa ut hästarna innan, framförallt inte Avenir. De fick äta inne men sen fick de gå ut men får se hur länge, tänkte att Avenir och Nelly ska få gå in om någon timme de gillar inte det här vädret och kan inte riskera att dom springer och skadar sig. De har det faktiskt mycket bättre inne när det är sånthär väder! De små får vara ute några timmar till, kanske gå in och äta lunch om det inte lugnar sig för det går inte att lägga ut någon mat i hagarna! Storm på nätterna kan jag gå med på men jag vill kunna ha hästarna ute på dagarna och det är inge roligt alls i detta vädret! 




Abbo kröp ner i valpens bädd och gosade ner sig även om den kanske är i minsta laget!

Med dig på andra sidan jorden får jag tid till ingenting

2013-12-05 - 10:05:00
Sakta men säkert går träningen framåt, igår longerade jag Nelly som var riktigt fin, lugn och jobbade på riktigt bra.Tycker verkligen om den hästen både kroppsbyggnaden och temperamentet,. Hon har så lätt för sig, hon går naturligt i form. Hon är född med bakbenen under sig och har ett riktigt starkt bakparti. En kort och stark rygg och snabba framben, en kompakt och kvick ponny helt enkelt som dessutom tar jobb på största allvar, skulle aldrig få för sig att busa lr liknande. Skrållan däremot måste han någon form av koncentrationsproblem! Hon tar träning med en klackspark, när man försöker kräva någonting av henne i lina blir det mest bockar och bakutsparkar. Hon kan även sparka med frambenen på ett sätt som jag aldrig sett förut, när hon är gjort det en stund är energin slut och hon orkar ingenting, tur att jag vet att hon är finare i ridningen även om det kan komma en bock där med ibland.
 
 
 

Skisser för sommaren

2013-12-04 - 13:49:41
Idag har jag och Jessie varit och kollat på lite hästar. Hade inte så stora förväntningar men de var faktiskt riktigt fina, framförallt de som var efter Top Nordpol. Många bra stammar var det och väldigt trevliga individer. Tanken är att jag ska rida in dem och sen sälja dem till våren, blir nog att dom kommer till mig i mitten av mars. Är 6 ston och 1 valack samt två äldre ston som är ridna men ska ridas igång igen och sen säljas. Jag kommer helt klart ha att göra till våren! Sen har hon även en hel hög blivande tvååringar, två efter Top Nordpol som var riktigt fina och sen en halvblod/fullblod som jag fastnade för. Han såg inte mycket ut för dagen men hade otroligt snälla ögon och var väldigt tillgiven. Tänk om man kunde köpa alla hästar man ville ha! Jag hoppas på att detta samarbetet kommer att bli riktigt bra, alltid roligt att jobba med lovande ponnyer! Bilderna är kanske inte de bästa men det var inte helt lätt att ta kort på dem, de skulle nämligen vara i knät på oss hela tiden! Den längst upp till vänster är en C-ponny som jag fastnade lite extra för, så söt!
 
 

Snabbare än någonsin förut

2013-12-02 - 20:50:18
Kvalitetstid i stallet, finns inget bättre! Även om allting inte är på topp, Avenir har ännu en gång fått lymfangit, hoppet försvinner lite mer för varje gång. Jag har fått konstaterat inflamation i handleden samt att jag är överrörlig vilket antagligen även är anledningen. Orkar inte bry mig om att det gör ont utan istället blir det fokus på hästarna. Nelly och Skrållan har fått börja jobba igen och det går över förväntan, nu tränar vi vidare! 
 
Vad ska man annars ha datorväskan till?
 

Skrållan!

2013-12-01 - 02:22:00

 
 
Skrållan som 3åring och som blivanda 5åring, lite skillnad! 
 
 
 
 

1:a Advent

2013-12-01 - 02:03:53
Natten är låg! Sitter på jobbet med syrran och har det ganska bra. Funderar på om jag redan är så övertrött man kan bli? Är inte ens lite trött än utan massor med energi kvar trots att jag varit vaken i 20 timmar nu, bara några timmar kvar!

Planerar lite inför veckan. På måndag ska jag till massören och sen hämta sadlar och prova på Nelly, att ingenting kan passa! På onsdag ska jag kolla på lite hästar! och sen försöker jag planera in en tripp till Ullared! Hoppas att jag lyckas även med det!

Känns skönt att vara hemma igen, har många planer och mycket att se fram emot! Mitt största projekt är nog ändå att klippa Nelly, vet inte riktigt hur det ska gå till, sen ska jag dessutom banta den lilla tjocka ponnyn, undra hur det ska gå till?
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!