Vi drar från snuten mest på skoj!!

2013-04-30 - 19:18:01
 
Hon älskar snabbt, hon älskar mjukt, hon älskar mig! Hon snackar aldrig förmycket om någon ända grej!
 
 
Vi byter ölen emot Capten Morgan och hojen emot 945:an, som en riktig man!
 

Som om någonting större

2013-04-28 - 22:05:53
En fin dag med underbara små djur! Hoppning stod på schemat, började med Issa som givetvis var jätteduktig. Först tränade vi travhoppning och landa i galopp vilket inte var några problem. Sen provade vi även hoppa några språng i galopp vilket gick precis lika bra. Hon var även fin att rida emellan hindren idag. Styrningen fungerar bättre och hon har full fokus på uppgiften.

Sen var det Busans tur, började travhoppa även med henne men blev mer språng i galopp. Hon var duktigt även om hon var trött i slutet. Blir mer träning för henne denna veckan så hon är redo för hoppträning på fredag.

Sist ut blev Nelly, vår första gång på tur i skogen. Hon var lite spänd men hon trampade på snällt, inga konstigheter och inte tittig vilket jag trodde att hon skulle vara.

Bonneville Touch

2013-04-27 - 22:46:38
 
Han kanske skulle heta Huligan ist? Han är iaf. mycket påhittig och det är väldigt sällan han är still, trodde fölungar låg ner och sov ibland men detta händer mycket sällan! Skrållan gör redan sitt bästa för att försöka uppfostra honom.
 

All night long!

2013-04-27 - 01:22:47

Mys med fölis, ridning och jobb förklarar min dag ganska bra. Började dagen med att sova till 10, det var längesen! Sen blev det mys med fölis, fixade stallet och sen blev det ridning. Började med en tur på Issa, första gången jag red ut henne själv men det var inga konstigheter. Hon skrittade på i rask takt hela rundan den underbara lilla ponnyn! Sen blev det en tur på Busan, även hon skrittade på snällt. Sist ut blev Nelly, började med att longera henne med inspänningstyglar vilket hon inte alls tyckte var en bra idé. Men efter en stund gav hon med sig och gick snällt i linan. Sen satt jag upp och skrittade lite. Hon var lugn och snäll, skönt att hon har slappnat av i ridningen!

Natten spenderas på jobbet sen hem och sova några timmar. Imorgon blir det inga hästar alls, ist blir det stan och sen firande av min kusin som fyller år innan jag ska jobba igen.


Äntligen!

2013-04-25 - 20:32:00
 
Givetvis lyckades hon lura oss, två nätter har vi kollat till henne två ggr. Igår tänkte vi att det är säkert inte dags än eftersom hon fortfarande inte var riktigt klar i juvret men på morgonen stod det ett litet hingstföl i boxen. Pigg och glad, men han hade inte fått dia. Hon var riktigt öm i juvet och ville inte alls att han skulle vara där. Mamma höll Skrållan och jag stod vid fölis för att han skulle våga äta och hon inte skulle våga sparka åt honom, fick göra så några gånger under fm. Innan lunch fick dom gå ut en stund och efter en stund ute så fick han dia på egen hand. Skönt att allt fungerar som det ska!
 
 

Fina ponnyer!

2013-04-24 - 20:26:00
 
 
 
 
Började dagen med att rida Busan på banan. Fick hjälp att plocka fram lite bommar och stöd medan jag skrittade fram. Hon kändes fin och positiv redan från början. Har inte hoppat henne sen i Augusti förra året, började med att travhoppa ett litet kryss. Hon tog tag i hindret direkt, ingen tvekan om vad hon skulle göra. Hoppade några språng i trav och några i galopp. När vi travhoppade så landade hon i galopp, den gången hon landade i fel rättade hon den direkt. Hon var hur fin som helst den underbara lilla ponnyn. Hon har så lätt för sig och gör det inte svårare än så.
 

Sen var det Issas tur, var första gången hon hoppade med ryttare. Började med ett lågt kryss, hon sprang över det, helt oförstående. Vi höjde lite och då hoppade hon fint fast med viss tvekan men efter ytterligare ett språng förstod hon vad det gick ut på, hoppade sen både kryss och räcke i trav och landade i galopp. Hon gjorde det jättebra, även hon har lätt för sig även om hon ibland gör det lite svårt för sig men med lite mer ridning så kommer hon bli minst lika fin som Busan att rida.

Trött..

2013-04-23 - 19:58:41

Hemma från Ullared! Trött i benen och ont i fötterna men lika glad för det. Trots att det gick åt en hel del pengar så var det värt det. Mest glad är jag nog att jag hittade tvådelade, lite tjockare och lite tyngre bett. Har letat länge efter dessa, ska prova ett på Busan som inte har varit helt nöjd med sitt tredelade. Längtar efter att prova allting på djuren imorgon! Köpte även två vanliga, ett tvådelat och ett tredelat 10,5 eftersom jag bara har haft 11,5 som kortast innan och dom är lite långa till Issa och Nelly.

Nya äventyr vinner din tid

2013-04-23 - 08:51:52
Påväg mot Ullared! Valde helt klart rätt dag eftersom det regnar och blåser, hade ändå inte gjort något annat. Handväska står högst upp på min lista. Bett, martingal, sommartäcken och träns är högst upp på ponnyernas lista. Vad jag kan komma på så behöver Avenir ingenting! Otroligt men sant! Dock kommer jag inte få så mycket tid på hästavdel ingen så tur att jag inte ska ha så mkt. där. I juni ska jag dit med Evve och då blir det nästan bara hästavdel ingen misstänker jag! Hoppas på att hitta en rosa grimma till fölis!

Jag har gått dom vägar ingen visat mig

2013-04-22 - 14:57:00
Trots att inte vädret är det bästa så regnar det iaf inte, man får vara glad för det lilla! Började med Nelly, longerade lite och sen satt jag upp själv, ingen som höll i och ingen lina. Hon stod snällt och sen skrittade vi iväg. Först var hon väldigt tittig och gick i stort sätt bara på en volt i mitten men sen blev volten större och större och efter några varv slappnade hon av och vi kunde skritta på spåret, äntligen är hon trygg med mig och inte alls så spänd som hon var från början. 

Sen blev det en tur ut på Issa med hundarna som sällskap, hon tyckte att de var jättekonstiga små varelser och var inte alls nöjd med tillvaron till en början men sen gick det bättre. Knasponny!
 
Igår var det betydliget finare väder, hästarna bara älskar det!

 
 
 

Nu ska jag ut och rida Busan på banan innan dagen är slut, hoppas bara att det inte tänker börja regna!

Dom säger att vi inte hör ihop

2013-04-21 - 20:39:09
Kvällsfodrat och hunnit käka lite själv, för att ha sovit hela dagen tycker jag att jag har hunnit med mycket! Har jobbat natt, sov till 14 sen ut i stallet. Har hunnit rida en skrittur på Busan, hon gick snällt fram utan konstigheter men hon börjar bli ömfotad så nu blir det ingen mer tur ut fören hon har fått skor. Sen blev det en längre tur med Avenir, var ute i 1,5 timme, blandade skritt, trav, galopp. Han älskar verkligen att galoppera av sig i skogen den gamle hästen! Så himla fin att rida!

I går red jag Issa och syrran Avenir en tur i skogen, Issa bara ska vara först, hon bryr sig inte om vad hon går förbi, bara hon får vara först. Har aldrig träffat en så himla positiv ponny tidigare, mitt lilla <3 Sen tog jag Nelly en stund på banan, longerade lite och sen satt jag upp, det är inga konstigheter längre. Hon bryr sig inte när jag sätter foten i stigbyglen. Hon bryr sig inte när jag klappar på henne osv. Sen skrittade vi några varv i linan, helt avspänt, endast nyfiken på omgivningen men inte längre spänd. Ska nog bli ridhäst även av henne!

Imorgon blir det äntligen en heldag med hästarna igen. Nelly ska jobbas, Busan ska gå bommar, Issa en tur i skogen och Avenir lite bommar eller lite dressyrarbete, får se vad det blir.

Allt känns lite som en evighet

2013-04-19 - 23:13:36

8 timmar kvar på jobbet, känns som om jag redan suttit här i 8 timmar eller mer! Inser att natten kommer att bli väldigt lång, fram till 5 brukar vara värst!

Är lite småsur på min bil! Stöldskyddssystemet är helt klart jättebra tills batteriet är slut! Antingen är batteriet slut eller så är det någon form av elfel, i vilket fall så går det inte att öppna bilen med kontrollen utan provade att öppna med nyckeln. Det går givetvis att öppna med nyckeln men när man öppnar med nyckeln så kan man inte starta bilen pga. Säkerhetssystemet. Det går alltså inte att starta med startkablar utan man måste ladda batteriet först, om det nu är det som är felet! Just nu saknar jag min gamla 850!

Har iaf. fixat med god mat till jobbet :)

Bara de starka blir kvar till sist

2013-04-19 - 11:07:33

Sitter å ögnar igenom Aftonbladet och skrattar lite för mig själv när jag ser att Annie Lööf har gjort bort sig igen, hon kan inte ha det lätt hon! Tur att mitt liv inte är så tufft som hennes, jag menar hur svårt ska det vara att hålla sig till sanningen? Måste hon uttala sig om sånt som hon inte har en aning om?

Försökte sova länge idag, gick inte speciellt bra. Vaknade halv 8, går helt enkelt inte att sova länge. Hade dock behövt det för jobbar 22-07 ikväll men det får gå ändå. Har varit ute och fodrat, fixar stallet och städat undan lite där. Myst lite med Skrållan, hon har börjat fylla i de sista i spenarna så inte lång tid kvar nu, hoppas hon tänker vänta tills efter helgen med tanke på att jag jobbar hela helgen.

Hade tänkt rida ut Busan och Issa idag men det är riktigt otäckt väder så stannar inomhus och städar ist, kanske äntligen kan packa upp mina grejer? Finns dock ingenstans att göra av dem... Får se vad jag hinner innan det är dags att göra sig iordning för jobbet!

Jag kommer aldrig att glömma er!

2013-04-18 - 10:49:00
Den sista veckan gick lite för fort! Känns som om jag inte riktigt hängdemed, ger mig på en sammanfattning och ser hur bra jag lyckas. Ni som var där vet hur bra det var! 

Söndag: Jag och Jossan red innan frukost, jag galopperade på Issa för första gången. Hon var jättesnäll och gjorde bara det hon skulle. Hon är så himla fin att bara sitta på. Är så glad att jag har en så fin ponny. Efter lunch var jag med Jossan och Pella på Lasse B träning. Lika fina som alltid! När vi kom hem igen blev jag tvingad att duscha vilket kanske inte hade varit så hemskt om det inte hade varit för att det inte fanns något varmvatten! En dusch blev det iaf. och efter det väntade en stor överraskning! Först blev det skattjakt, musikvideo, fika, lång bilfärd med ögonbindel och tillslut var vi framme där jag fick ta av mig ögonbindeln och där stod hela Sindarvegänget!
 
 
 
En kväll jag aldrig kommer att glömma! Saknar er, allt vi har gjort under året. Stöttat varandra, hjälpt varandra när det har varit svårt. Pratat om allt och ingeting, bakat, skrattat åt ingen? (A) Trodde aldrig att tre kunde komma så bra överens, så nära varandra! Hoppas vi ses snart igen! 
 
Onsdag: På em släpade jag med mig Evve för att åka och hämta Nelly, tack för sällskapet och hjälpen! Allt gick jättebra och smidigt. Nelly och Issa fick bo i ridskolestallet så dom kunde stå i boxarna jämte varandra. På kvällen var det min sista hoppträning för Lisa på Gåva. Hon var jättefin, red svåra svängar. Hoppade titthinder och högre än vad vi gjort tidigare. Hon har utvecklats så himla mycket, kommer ihåg när jag började rida henne i höstas. Hon var inte alls kul och kunde ingenting. Vi har kommit långt på dessa månaderna! 
 
 
 
Torsdag: En helt vanlig dag, jag och Evve bestämde oss för att tvätta en av stallväggarna i ridskolestallet och det behövdes! Tänk va kul man kan ha bara man är i rätt sällskap! Jag tog även en sista barbackatur på Gåva, min fina lilla gula pålle! Blev även en hel del mys med Nelly och Issa.
 
 

 

Nu vet du allt om ingenting!

2013-04-17 - 18:18:11
Igår kändes det som om jag hann med hur mycket som helst. Efter att jag varit hos frisören åkte jag hem och hann jobba tre ponnyer. Först ut blev Busan, jobbade henne mycket i skritt med fokus på att hon ska ge ett bra stöd i handen ist för att bara böja på nacken. Först var vi inte helt överens men efter en stund gick det bättre. Sen blev det Issas tur. Skritt och trav på banan för första gången sen vi kom hem. Hon har lite lätt för att ramla inåt i högervarvet men annars var hon riktigt fin min underbara ponny! Sist blev Nelly, tränade samma sak som vi har gjort resten av veckan. Först longering med fokus på att hon ska lyssna, sen träna uppsittning, upp-ner.upp-ner. Det går bättre och bättre men det går trögt!

I dag blev det en dag helt i hästarnas tecken. Började dagen i stallet, mockade och fixade innan det var dags för ridning. Först ut blev Busan, vi tog en tur ut på egen hand utan sällskap för första gången. Det gick jättebra, hon skrittade på i rask takt, inga konstigheter, provade lite trav och även det gick bra. Duktig ponny, på fredag ska vi prova en längre tur själva.

Sen blev det Issas tur, blev några varv på ridbanan. Hon ville inte alls vara med, lägger huvudet på sned och biter fast i högersidan. Gick bättre efter en stund men tror att det är tänderna som spökar så nu blir det långa tyglar i skogen tills v har kollat tänderna!

Gick en lång runda med hundarna tillsammans med syrran som red Avenir, en mycket mysig tur i skogen. Väl hemma igen var det Nellys tur innan alla var klara. Longerade henne lite och sen tränade vi uppsittning, hängde lite och sen satt jag upp och skrittade lite på lina. hon var mycket lugnare dag, inte alls så spänd som tidigare. Känns lite mer hoppfullt!



It's a new life

2013-04-16 - 13:47:12

Denna dagen ägnar jag åt sånna saker som vanliga människor gör i vardagen, känns som om det var en evighets sen jag gjorde något sånt! Har varit på jobbet och kollat in läget, kollat lite på nya kunder och nya rutiner. Ska dit igen på fredag å sen jobba mitt första egna pass på lördag. Var ett tag sen nu! Sen blev det en stund på HM, köpte schampo, balsam, fundation och en stickad tröja. Kändes både konstigt och helt som vanligt att gå runt på stan, kändes ändå som en evighet sen! Vid 12 träffade jag Sandra för en lunch på Condeco, mycket god mat och bra sällskap! En hel del att prata om efter att inte ha setts på en månad! Nu sitter jag på New People och väntar på min tid, trots att jag egentligen inte alls vill klippa mig så behöver det toppas så lika bra att få det gjort!

(Ska försöka ta tag i mitt liv och berätta om min sista vecka på Sindarve och en resumé av året! Vet att ni väntar på det!)

Om du aldrig provat, hur kan du då vara säker?

2013-04-05 - 21:12:43
Vad gör man en fredagskväll när man bor mitt på en ö, långt ifrån all civilisation? Man börjar med att byta ut vinterdäcken mot sommardäck, trots att det känns som om det är alldeles förtidigt men tur var det att vi var ute i god tid! En av bultarna hade blivit felgängade när vinterdäcken sattes på, bara för att jag lämnade in den! I fortsättningen ska jag alltid göra det själv! Men nu måste jag få tag i en ny bult innan jag ska flytta vilket är om en vecka! Däcken är iaf omlagda, med hjälp av Jossan. Hästtjejer kan!

När vi var klara med det blev det bakning, chokladkaka med nonstop, sjukt gott! Sitter och väntar på att den ska kallna lite så att jag kan smaka! Bra fredagskväll!

Något magiskt

2013-04-04 - 07:03:00
Det är något speciellt med att vara uppe lite tidigare än alla andra. Känslan när man går ut i stallet i soluppgången, solen ligger lågt och gör att hela gården ser magisk ut! Väntar mig ännu en underbar vårdag, kan det bli bättre?
 

Well I am what you see
I am not what they say
but if I turned out to be
could you love me anyway
I'm stading in anonymous
hoping your heart
will just wake up and ask for me by name
Maybe someday you will ask for me by name
just not today

Allting känns lättare men ändå mycket större

2013-04-03 - 20:59:14
Sjukt nöjd tjej! Började med uteritt på Issa efter lunch i det underbara vädret. Har bara ridit med en eller två som sällskap innan men idag var vi 5 st. Satt upp direkt hemma på gårdsplanen ist för att gå den första km. inga problem, bara taggad. Hon gick först och bredvid Topsen det mesta av rundan, hamnade lite efter på slutet. Hon går gärna först, även om hon kan bli lite tittig så går hon snällt vidare! Underbara ponny!

Avslutade dagen med hoppträning på Gåva för Lisa. Gåva har aldrig varit så fin att rida innan. Hon var lydig, orkade hålla galoppen i snäva svängar och hoppade riktigt bra. Känns som om allting svårt med henne har lossnat och allting blir perfekt. Äntligen får man tillbaka lite var allt man kämpat. Tidiga mornar, sena kvällar det fanns en anledning och tillslut får man ut något positivt!

Bara stjärnor mellan träden

2013-04-02 - 17:45:00
Mycket lyckad träning med Gåva igår! Red lektion för Ingela, tyvärr den näst sista. Hon var bra framme, var uppmärksam och inte alls så bråkig med huvudet som hon brukar vara. Vi jobbade mycket mjukgörande på volt vilket var väldigt nyttigt för henne. Fick loss henne bra i båda varven, även i högervarv som vi annars har svårt för. Äntligen börjar det lossna efter mycket jobb och små framsteg. Idag har hon fått gå på tur vilket var mycket uppskattat i det underbara (vår?) vädret.

Började morgonen med en skrittur innan frukost på Issa. Vi fick sällskap av Jossan på Topsen och Evve på MQ. Ponnyn tyckte att det var jättejobbigt eftersom det var skare på snön och ganska djup snö på sina ställen. Vi var inte riktigt överens om varken gångart eller vart vi skulle gå men hon skötte sig fint iaf. Får nog bli en tur imorgon igen!
 
Fin ponny i morgonsolen!
 
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!