Vart jag än går?

2012-09-22 - 21:01:10
Det regnar även på Gotland! Usch vilket väder vi har haft idag, på morgonen regnade det lite men inte så att mn blev direkt blöt men det ändrades snart, när vi var klara med morgonfodringen så började det ösregna och sen dess har det regnat konstant hela dagen! Jag började med att rida med Lisa, först blev det Pella. Första gången jag rider henne och det gick riktigt bra, hon var fin att rida och vi passade bra ihop. Sen fick jag rida Britney en stund efter att Lisa ridit henne. När dom var klara blev det BB, har ridit han gasnka mycket nu men så bra som han gick idag har han nog aldrig gått med mig. Kändes bra att få ett riktigt dressyrpass som gick bra. 
 
Efter lunch hade jag en lektion för gasnka ovana ryttare, lite blandad kunskap men det gick bra. Ganska längesen jag hade lektion nu så var gasnka kul. Sen var det min tur att bli blöt. Har jobbat med Sofie idag med och måste säga att jag har haft lite tur. På morgonen fick jag rida inne och hon fick laga staket i regnet, efter lunch fick jag ha lektion inne och hon fick rida ut med en grupp i regnet. Men sen var det slut på min "torra" dag. Jag skulle hjälpa till att släppa ut några fjords i hagen (som ligger ca. 15 min från gården) Det var bara att börja gå och bött blev det kan jag lova, tog en halvtimme att gå fram och tillbaka, när vi väl var tillbaka var det dags att kvällsfodra, vilket innebar ca, 30 min till i regnet. När jag väl kom in var jag gasnka så jätteblöt! 
 
Efter kvällsmat passade jag på att rida Gry som inte har blivit så mycket riden denna veckan, det gick gasnka bra dock är hon ganska lat så får jobba lite mer på det där med att vara uppmärksam. Nu ska jag ägna min lördagskväll åt One tree hill och sen sova gott inför morgondagen!
 
Dagens hiss: Helt klart ridhus! Jag menar hur blöt hade jag varit om jg skulle ridit ute idag?

Morgon på Sindarve

2012-09-20 - 08:01:57

Sitter i köket med en stor kopp kaffe och väntar på att Sofie ska dyka upp. Idag blir hela fm själv med Sofie, blir mycket ridning och förhoppningsvis även en skogstur på varsin gul :)

Känslan?

2012-09-18 - 21:13:02

Massa olika känslor, trodde nästan att jag tappat känslan helt på hästryggen innan idag. Red Pippi efter lunch och kändes inge bra alls i början (jag vet att hon är svår men vill ju lyckas ändå) men det kändes verkligen som att jag satt uppe på hästen och skumpade runt, framåtlutad. Efter att ha jobbat ett tag och fått galoppera en stund så lossnade det lite iaf, jag fick till lite känsla i traven och även om jag var långt ifrån nöjd men min ridning så gick det iaf bättre. Sen var det dags att rida lektion på Balsa, trodde inte alls att det skulle gå bra efter att ha varit missnöjd med mig själv på Pippi men det gick faktiskt riktigt bra med Balsa. Kanske tur det, men var ganska skönt att få tillbaka lite känsla igen.

Det är konstigt det där när man börjar tvivla på sig själv, det är svårt att peppa sig själv, man hittar alltid ännu mer brister ist, dock är jag ju ganska positiv och kan faktiskt peppa mig själv ganska bra, en bra egenskap tycker jag iaf!! Man ska peppa sig själv, inte dra ner och göra det ännu värre!!

Dagens hiss:
Känslan av att sitta helt själv i köket, när det är tyst och lugnt och äta sin kvällsmat! Tystnad börjar bli något speciellt!

Heaven isn't too far away

2012-09-15 - 19:50:54
Ibland känns det som att jag behöver påminna mig själv om det. Har egentligen varit en bra dag idag men har insett att Bella inte är fräsch. Känns inte alls bra,har sett antydningar till det ett par dagar men har inte riktigt velat se det och hoppats på att det bara var inbillning men idag var det tydligt. Ser ut som att det är något som sitter högre upp, ingen hälta utan en rörelsestörning som kommer uppifrån på höger fram. Ska be Lisa att titta på henne imorgon så får jag utgå från hennes bedömning innan jag tar ut förmycket. Hoppas lite på att det bara är en sträckning men vågar inte riktigt tro på det.
 
Men har ridit Beelzebub, Karusell och Kummin idag. BB var jag riktigt nöjd med, har inte ridit ha så bra innan och han har inte gått på så bra innan med mig så gick nog lite hand i hand men bra gick det iaf! Evve filmade lite med, alltid lika kul att ha film, vad skulle jag göra utan henne? Även Karusell gick bra fast han var lite tjurig, en sida som han inte har visat tidigare, men jag lyckades vinna över honom och sen gick han fint. Vi provade även ett litet "hinder" (ett mycket lågt kryss) men det gick bra. Medan jag red Karusell red Evve Kummin och sen bytte vi. När det var min tur att rida Kummin var han inte alls på hummör och tyckte inte att mina ideér var speciellt mycket värda. Han kan vara riktigt tjurig, vi jobbade hon på i 40 min innan han till slut gav upp och kunde gå fint i skritt och trav i båda varven. Skön att han gav upp för hade det gått en stund till så hade nog jag gett upp istället, usch för tjuriga hästar men skam den som ger sig! 
 
 
Har hittat ett nytt litet favoritdjur, en 2-åring som jag gärna skulle ta med mig hem!

Höstrusk!

2012-09-14 - 19:29:38
Äntligen har vi kommit in från detta otäcka höstrusk, huset känns helt genomblåst och det är verkligen kallt! Blåst och regn, ja det är höst på riktigt. 
 
På morgonen var det ganska fint väder men någonstans mitt i morgonfodringen började det mörkna och vi bestämde oss för att rida ut så fort vi kunde för att slippa så mycket blåst och regn som det gick. Även hästarna märkte att det var oväder påväg, Prillan som brukar vara den lugna på uteritter var halvvild så Ingela fick hålla henne när Evve skulle sitta upp, jag skulle rida Triss och fick hoppa upp i farten för det gick inte att få henne stå still. Lisa har haft en islandshäst på tillridning som är världens segaste och lataste men tom. hon var lite stirrig. Snacka om att dom fattade att det var något på gång. Som tur var blev turen ändå lugn, det började regna när vi hde 500m kvar hem så inte så farligt. 
 
 
Igår hade vi löshoppningsdag, tar en stund när alla unghästarna ska löshoppas. Även Bella fick vara med och det gick mycket bättre denna gången än förra. Så stolt över min lilla tjej, hon var så duktig. Förra gången var hon jättestirrig och for igenom hindren men igår fick vi henne att trava till hjälphindret och sen hoppa det andra relativt lugnt. Jag inser i efterhand att hon måste ha blivit löshoppad förut och att dom då har skrämt henne, att dom har jagat på henne så mycket att hon inte har fattat vad det är som förväntas av henne. Men några gånger till så ska det nog gå mycket lugnare så att hon kan tänka efter vad hon gör och kanske faktiskt tycka att det är lite kul att hoppa ist för att känna sig tvingad. 
 
Tog in henne innan kvällsfodringen idag, hon ville verkligen inte vara ute, hon galopperade fram och tillbaka och skrek när hon såg mig, när jag vi kom med grimma och skulle ta henne vågade hon inte riktigt komma fram till mig. Hon var helt uppstirrad stackan efter en dag i detta vädret! Nu har hon fått mat inne och jag har stängt båda stalldörrarn så hoppas hon får en ganska lugn dag iaf även om det lär storma ganska bra.

Visa mig vägen, kommer du ihåg den?

2012-09-07 - 20:31:55
Vad gör man om min inte har något att göra en fredagskväll, jo först slarvar man bort sin bilnyckel och letar ihjäl sig efter den och får dessutom hela rummet städat pga av nycklen. När man väl har hittat den där man trodde att den var men inte kunde tänka sig att den skulle ligga där kan man ägna sig åt att kolla på när Evve städar badrummet. Ganske intressant kan jag säga. Tillslut skrattade vi båd två så att hon knappt kunde fortsätta städa. Så till alla er som inte vet vad ni ska göra på fredagskvällarna så har in ett bra tips här!
 
 
 
 

Känslan är tillbaka!

2012-09-06 - 20:59:57
Så nöjd med min ridning idag! Fick rida Emma på morgonen, hon är ganska svår och spänd att rida. Hon har varit riktigt svår att få att slappna av, ibland har hon inte slappnat av alls och ibland har hon gjort det i slutet av passet men idag när jag red så var hon avslappnad efter typ 5 min skritt och hon var avslappnad och sammarbetsvillig igenom hela passet. Hade en så fin känsla på henne som jag inte haft på länge förutom på Bella, känns skönt att ha hittat tillbaka till den känslan framförallt på en häst som inte är den lättase att få någon känsla över huvudtaget. Hade så gärna köpt denna häst, hon är speciell och hon passar verkligen min ridning, men känner att jag har tillräckligt med djur. 
 
Fick även veta idag att Lisa pratat mycket posetivt om Bella igår när dom var i oskarshamn och visade hästar, så kul att hon tycker att hon är fin och utvecklingsbar och även påperkar detta för andra! Min lilla stjärna!
 
Efter kvällsmat skulle jag och Evve rida Kummin och Karusell en stund i skogen men när vi hade suttit upp så kände Evve att det gjorde för ont i hennes rygg för att hon skulle kunna rida (hon har inte ridit på flera dagar pga ryggen men trodde att det skulle vara bättre idag) Så istället fick jag rida båda på banan medan Evve höll den andra. Båda gick riktigt bra så det var kul att rida även om jag och Kummin inte har kommit så bra överrens innan. Tur att det kan ändras! Karusell tyckte att det var lite läskigt att vara på utebanan när det var en massa hinder framme, har är ju bara 3 och nästan bara riden i ridhuset så inte så konstigt men han skötte sig bra iaf. Har är så himla fin att rida!
 
Bjuder på lite bilder från veckan som varit:
 
Karusell myser i hagen
 
Karusell och Kalle väntar på frukost
 
Svart och Grå myser på sin älskde halmbal
 
Jag rider Fandango och har Magika på släp hem från hagen, även Mejas öron fick vara med
 
Evves nya teknik när det gäller spånhämtning
 
De sötaset ettåringarna
 

Mys med Toticki






 
 
 
 

Någonstans där blev jag den jag är nu

2012-09-05 - 20:03:43
Idag blev det en riktig städdag! Klockan ringde 04.45 på morgonen, min uppgift var att ta in och göra iordning BB och Trinity för avfärd mot Oskarshamn. Trodde att det skulle vara riktigt segt att vakna så tidigt men det gick riktigt bra, Gotland är otroligt fint så tidigt även om jag alltid uppskattar utsikten här! Dock var det lite ovant att det fortfarande var mörkt men är nog bara att vänja sig. 
 
När jag var klar med dom kom Lisa som hade gjort iordning andra hästar som stog i ett annat stall. Lisa tog BB och jag tog Trin bort till lastbilen, vi lastade dem först sen lastade vi även Fandango och Magika. Till sist lasade vi en russhingst som med skulle med till fastlandet. När allt var klart gav Lisa och Blenda sig iväg och de kommer inte tillbaka fören inatt. 
 
Jag och Evve har varit effektiva idag, våran lista på morgonen såg ut såhär:
 
* Ge Dessie och Surprice medicin sprutad i munnen 
* Sätta Prillan, Britney, Flickan och Twilight i skritten 
* mocka alla grushagar
* Mocka fjordstallet
* Åka ut med vatten till Mirja & Ettåringarna
* Mocka ridbana, ridhus och skritten
* Städa och räfsa på gården
* Sopa och städa alla 3 sadelkammare
* Vända handtag i en hage
* Mocka i kattboxen
* Mocka stallet
* Vattna Prillan, Dessie och Surprice.
 
Vi har hunnit med allt detta + att Evve har städat foderkammaren och ryktspiltan. Jag har även ridit mitt lilla djur, hon är så duktig! Är så glad att jag har så fina hästar, framförallt Bella men även lilla Skrållan som är dräktig med en riktigt fin hingst och sen Lusen och Avenir som båda är riktigt fina att rida!
 
Har även varit på apoteket och införskaffat lite mer allergimedicin så nu har jag även medicin till ögonen. Är ganska skönt att kunna se även på kvällen, innan har ögonen varit illröda framåt kvällen. 

Hur är folk funtade?

2012-09-03 - 19:47:56
Kryper ner i sängen med ett rödsprängt öga och hoppas att det är bättre imorgon. Antar att det är allergin som spökar igen. Idag känns det som om vi inte har gjort så mycket (har varit några sånna dagar nu) men givetvis så är det en hel del iaf. efter lunch tog jag in lite hästar som inte fick vara ute när vi skulle gå förbi med fölstona (pga. skaderisken) när fölen kommer galopperande blir alla hästar stirriga och springer och eftersom det är ganska lerigt här nu så är risken ganska stor att de skadar sig och är finns tillräckligt med skadade hästar! Även Bella fick gå in, är det någon jag är rädd om just nu så är det Bella! 
 
Det gick iaf bra att flytta stona, men det kund gått riktigt illa. Vi var tvugna att gå en bit på vägen (med följebil med varningsblinkes) och när vi har gått en bit på vägen kommer det en bil som kör förbi följebilen och fram och ska köra förbi hästarna, ett av fölen blir rädd och flyger rätt ut i vägen. Då gasar tanten ännu mer och drar förbi flocken i ganska bra hastighet. Som tur var flyttade sig fölet men det var inte långt ifrån att han blev påkörd, hur kan man bara göra så?? Även om vi undviker vägen så gott vi kan så måste vi ut på den bland!! Sen gick Lisa med två ston först och mitt i vägen så att ingen framifrån kunde komma förbi utan var tvungen att stanna och följebilen lade sig i mitten på vägen så att ingen kom om bakifrån. De blev iaf nöjda när de hade kommit till sitt nya bete! 
 
Har även hunnit rida Bella en liten runda ute, hon var lite svullen i en sena så blev bara en skrittrunda. Hon får vila imorgon och sen har det förhoppningsvis gått tillbaka. 

Redan lunch?

2012-09-03 - 12:52:27

Har redan hunnit äta lunch, känns som att denna dagen går sjukt fort. Har hunnit rida ut Flisan med Lisa och Ingela på Britney och Pella sen har vi även hämtat hem 2-åringarna som nu står i stallet och väntar på hovslagaren innan tre av dem ska till vinterhagen och en ska vara hemma och förberedas för inridning. Kommer nog att bli intressant för han är stor och valpig.


I em blir det lite ridning och sen ska fölstona flyttas till en annan hage, ett ganska stort uppdrag när det är 5 ston och 4 mer eller mindre samarbetsvilliga föl som ska flyttas på vägen samtidigt. Hoppas att det går bra!

Ikväll ska jag även rida Bella en stund sen får hon vila imorgon, hoppas att hon går minst lika bra idag som hon gjorde igår.

Träning, man kanske skulle utvecklas lite?

2012-09-02 - 20:07:19
Har varit en lugn dag idag, eller är det bara för att man börjar komma in i vardagen som att man tycker att det går mycket lättare? På morgonen hade Lisa redan morgonfodrat när jag kom ut i stallet så jag släppte ut Bella, gav henne frukost och mockade sen gick jag in och käkade frukost själv med Evve och Lisa. Eftersom morgonfodringen redan var klar så böjade vi med annat direkt efter frukost. Min första uppgift blev att försöka få ordentlig ström till BB, Triss och Pelles hage. Pelle har varit stått lutad mot staketet flera gånger + att han har varit ute en gång så det var dags att göra något åt det. Jag hittade felet ganska fort, eller det första felet för det behövde lagas vid flera ställen men tillslut var det ström runt! 
 
När jag var klar med staketet hade vi lite tid över så jag och Evve passade på att rida Karusell och Kalle en tur i skogen. Riktigt mysigt men Karusell var ganska fjantig, han behöver träna mer på att ridas ute men samtidigt är han faktiskt bara 3 år så man kan inte kräva förmycket av honom! 
 
Sen han jag och Lisa rida ut först Myran och Pippi sen BB och Emma. Vi hann diskutera en hel del, blandannat varför "skrajrem" eller "halsrem" är så ovanligt. Vi använder dom flitigt och jag tycker att de är sjukt underskattade! 
 
Jag har även hunnit med mitt första träningspass för Lisa på Bella. Igår var hon bråkig att rida, eller jag hon gick väl igentligen bra men hon ville inte riktigt lyssna på bettet och ville inte sakta av när jag ville så det passade perfekt med hjälp av Lisa idag. Jag fick börja med att tänka på min egen ridning, att jag ska sträcka på mig och inte luta mig framåt, hur svårt ska det vara? Måste bli bättre på det där! Men det har alltid varit min svaga sida. Sen fick jag lägga mer fokus på min ridning och på hästen. Jag fick rida men händerna ihop och hålla med båda händerna i båda tyglarna för att jag ska bli mer stadig i handen och för att jag ska orka hålla emot när Bella inte accepterar bettet. Det var lite svårt i början både för mig och hästen men efter en stund gick det bättre och hon var riktigt fin att rida, precis som jag är van vid. Skönt att det kan vända så fort. Blir ridning imorgon med sen ska hon få någon dgs vila. Vill hålla igång henne un eftersom han har varit lite bråkig. Men tror att det kommer att gå nån dag till kanske sen kommer hon att gå mycket bättre, hon är så lättlärd så bara hon förstår vad hon ska göra så brukar hon ta det till sig.
 
Ikväll har jag och Evve varit och köpt pizza i Hemse, var första kvällen på länge vi käkade något annat är rostade mackor så var helt okej, dock inte världens godaste pizza. 
 
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!