Don´t be hard on yourself

2013-01-31 - 19:23:58
Ikväll har jag kollat på Jossan och Evves hoppträning för Lisa. Är så sjukt taggad på att vara med själv, men riktigt där är vi inte ännu. Idag har vi istället skrittat en tur i skogen med Jossan på Tosen och Evve på Bibbi. Vi trotsade regnet och blev nästan inte ens blöta. Imorgon ska vi prova lite trav i ridhuset, ska försöka lägga någon form av ridbandage som skyddar såret, om jag inte lyckas med det kommer jag inte kunna rida honom i ridhuset fören såret har läkt helt och där är vi inte på många veckor...
 
Eftersom jag inte kunde hoppa Basic idag så fick jag vara med i en ponnygrupp på Gåva igår ist. Det var ganska jobbigt för henne, dels för att hon inte har konditionen som krävs än och dels för att det var na hästar, mycket att kolla på och ingenting var som vanligt, ingenting stämde. Men, hon vr jätteduktig vi hoppade bockar på diagonalen som ett timglas och sen hoppade vi en liten serie, hon var vändbra, hade stenkoll på vart vi skulle göra och lyssnade helt på mig. Så duktig! Hoppas att jag kan vara med på henne även nästa vecka. 
 
På måndag eller tisdag kommer Issa hem till gården för lastträning för på Fredag ska hon och Topsen åka på mätning, spännande! Eller mest spännande blir nog transporten fram och tillbaka, är ganska säker på att hon är 143-144 cm någonstans där men eftersom hon har åkt transport en gång och Topsen är ganska spännd så krävs det nog lite träning inför det! 
 

"don´t be hard on yourself
were all in this mess together
and this world´s gonna turn anyway
all your dreams and demands you been holding on forever
let em fly, step outside, enjoy the ride"

 

Fina gula igen!

2013-01-30 - 20:18:11

Efter 45 min lätt markarbete med Hera och 45 min hoppträning med Gåva är jag rätt mör i benen, känner att jag har gjort mitt för idag. Båda två var jätteduktiga! Extra plus till Gåva som hoppade högre och bättre än vad hon någonsin har gjort, de små gula regerar!

Nu hoppas jag att jag har gjort mig förtjänt av chips, ostdip och salsadip!

Blogg <- -> <- ->

2013-01-29 - 20:32:11

Nyduschad och klar för film med Evve och Jossan, bra avslutning på dagen helt enkelt. Idag har Basic fått gå på tur med Pella, gick hur bra som helst, dom ska få gå på tur även imorgon. Såret ser fint ut och imorgon ska vi prova lite trav med. Idag har varit löshoppningsdag, 10 hästar/ponnyer blev det, Gåva hoppade riktigt bra, var uppe på 90cm oxer sen var vi nöjda med henne. Jag såg även Topsen som hoppade jättefint! I em har vi varit i Visby, först i en hästaffär för Evve skulle kolla sadel sen på Willys och laddat upp med chips och ostdip! Livet är så sjukt bra just nu!

Fina Issa

2013-01-28 - 18:46:29
Idag fick Basic skritta på tur med M och Topsen, han hade mycket överskottsenergi och förstod inte alls varför de andra gick så sakta, eller ja, det var han som gick fort framåt. Efter en stund gick det lite lugnare iaf. har även hoppat några språng med Gåva och hon var jätteduktig, hoppade en lite bana i galopp, lite framsteg för varje dag. 

Kalle
 
 
 
Kollade till Issa på lösdriften igår,så söt!
 
Cola,Smulan, Issa, Lucky och Nalle
 
Issa och Flisan
 
Ibland så kan jag vara lite ordningssam!
 

Söndagsmorgon!

2013-01-27 - 07:27:41
Har varit uppe i en timme nu, matat djuren, mockat lite i nya stallet, myst lite med Basic. Kollat så vattnet inte hade frusit någon stans. Denna stunden är den bästa på morgonen, lugnt och skönt innan dagen börjar. 
 
Har börjat planera för hemresa, även om det är långt kvar så är de hög tid att planera, dels vill Blenda veta när jag ska åka för att kunna sätta in ny personal, dels behöver jag lämna besked till jobbet hemma och framförallt känns det bra att ha en plan och inte kasta sig in i det när det är dags, ganska mycket förberedelser helt enkelt. Kommer iaf åka hem i slutet av April, troligtvis den 21, någonstans där. Ska även hem över helgen i slutet av Mars så att jag kan ta hem lite grejer som jag inte behöver längre då, vinterkläder, täcken till hästarna som dom inte behöver mm. Har mycket mer grejer här än vad jag får in i bilen när jag ska hem, vet inte riktigt hur det ska gå till! 
 
 

Vissa dagar är bara bättre än andra!

2013-01-26 - 17:58:22

Sitter i soffan med Evve och käkar kex, bara för att jag kan! Har varit en av de mysigaste dagarna på gården hittills! Det ända som fattades var en uteritt möjligtvis. Inte ens snö och kyla kan hindra oss. Har ridit Surprise idag igen, gick bätte idag. Jag kom åt henne bättre och kom bättre till ridning, hon kändes riktigt fin i galoppen, framför allt ger hon en bra känsla, mjuk, fin och lätt. Var mer nöjd med min egen insats idag.

Efter lunch red jag och Evve Hera och Gåva, jag började med Gåva. Vi red lite bommar och hoppade några räcken, avslutade med en liten bana. Hon var jätteduktigt, inga problem med galoppen längre, mycket bättre form. Vi har helt enkelt kommit en bit på vägen, När jag var klar med Gåva fick jag sitta upp och hoppa Hera, hon tyckte att det var lite smått onödigt att hoppa just idag men jag gav mig inte direkt, önskar nästan att Evve hade filmat för det måste sett ganska kul ut med full fart mot hindret på en liten gul boll som hade helt andra planer än att lyssna på mig. Efter några språng så blev hon mer sammarbetsvillig och sen hoppade även hon en liten bana i galopp och landade tom. i rätt galopp på diagonalerna. Duktig gul boll!

Sist ut idag blev Evves Martinique, Blev longering i pessoaselen. Hon har lite svårt för att ta det lugnt, sänka huvudet, upp med ryggen och slappna av men tillslut så gick hon riktigt fint, tror att det är bra för henne att gå i lina och slappna av ibland.

Nu blir det Tacos, Ice Age, tacochips och ostdip med Evve, kvällen är bäst!

Spökskepp

2013-01-25 - 17:53:15

Någon tycker uppenbarligen att vi har för lite att göra om dagarna! I lördags var ett helt gäng gula hästar på rymmen, i onsdags var det översvämning i stallet som tog hela fm och lite av em att åtgärda. Idag hittade vi inte Minta när vi morgonfodrade på en av lösdrifterna, efter att jag och jossan hade räknat till 20 hästar typ 30 gånger var började vi räkna upp vilka hästar som skulle vara där och kunde inte komma på vem som fattades, tillslut kom vi fram till att det var Minta så vi började leta. Kanske inte låter så svår att leta efter en häst som antagligen är kvar i hagen med hagen är en skogshage på ca. 40 hek. så ganska svårt att leta men framförallt var vi oroliga över vad som hade hänt, det händer aldrig att en häst lämnar flocken bara sådär. Efter att jag hade gått ca en km. från matplatsen så kom Minta gående mot mig, lugnt och snällt, inte en skråma. Ingen fattar vad som hänt? Huvudsaken är att hon är funnen och att hon inte var skadad! Efter att ha börjat morgonen med denna skogspromenad var vi i full gång. Har även varit strul med vattnet i två av stallen, det fryser så fort hästarna går ut på mornarna så imorgon får det nog bli värmefläkt på från början! 

 

Har även hunnit rida Surprise idag, är inte ofta jag rider henne så hade inte förväntat mig så mycket men det gick mycket bättre än vad jag hade trott även om det var långt ifrån bra, största problemet är nog att jag har ont i armbågarna och därför svårt att hålla jämt stöd i traven när jag rider lätt så traven blev inte så bra men i galoppen kändes hon fin och jag tyckte att jag kom till helt okej inverkan, kunde länga på långsidorna och kunde at tillbaka henne som jag ville. Både hon och jag har kommit långt sen första gången jag red henne, snart ett år sedan nu och då var det inte alls en vacker syn. 

Jag tror jag vet ungefär hur det känns!

2013-01-25 - 07:16:16
Har kommit in från morgonfodringen, alltid lika jobbigt att gå upp, alltid lika mysig att vara ensam med hästarna. Den stunden som är nu är bland det bästa på hela dagen. Vaken men inga krav, det är tyst och lugnt i huset, jag sitter i köket och väntar på att alla andra ska vakna, en lugn stund innan dagen börjar på riktigt helt enkelt, man lär sig att uppskatta tystnaden och lugnet när det är fart och livligt hela dagarna! 
 

Hoppning med liten gul

2013-01-24 - 18:07:23
Lång dag! Ont i vänster armbåge och axel, blev lite förmycket att rida Pippi som inte riktigt var sammarbetsvillig. Har inte haft ont sen mitten av december så känns inte helt okej, hoppas att det inte håller i sig! Nu sitter ja och käkr tacochips med ostsås, visst borde det hjälpa? Är helt övertygad om det! 
 
Har ridit lite på Gåva och Hera med. Blev en tur ut med Gåva eftersom hon har gått i ridhuset 3 dagar i streck nu, var nog bästa uteritten iår. Strålnde solsken och solen värmde, inte ett moln på himlen, kan det bli bättre? Hera fick ett ganska avencerat pass för att vara henne men det gick jättebra. Vi gjorde en bomövning med cavaletti i serpentinbågar, varje gång man passerade medellinjen var det någon form va cavaletti. Hon hängde med de stora häsarna utan problem. Sen hoppade vi ett räcke på långsidan i galopp i båda varven, höger varv var dock svårare men hon är som en lite boll att åka runt på, mycket lättare att få fram är Gåva. Ska bli kul att se de utvecklas under våren. Tror att Hera kan bli rikigt bra och att Gåva behöver lite mer tid. 
 
Basics sår såg bättre ut idag, har fått hem mer salva så nu ska det förhoppningsvis gå åt rätt håll! Han är inte svullen längre och det vetskas inte. 

Överraskning?

2013-01-24 - 07:23:01
Funderar på hur svårt det ska vara att gå upp på morgonen? Måste vara det tröttaste som finns när klockan ringen och det spelar ingen roll när den ringer, jag är likta trött om den ringer vid 05,00 som vid 07.00. Måste helt enkelt bli bättre på att bara gå upp och inte fundera på att ligga kvar en stund till. 
 
Nu har jag varit ute och moronfodrat samt mockat några boxar, lungt och skönt, dock var det inte det igår. När jag kom ut i ett av stallen möttes jag av vatten, mycket vatten. Det var en slang i taket gom brustit och det sprutade ut vatten i ena delen av stallet. Först fick jag ringa och väcka Lisa för att få reda på hur man stängde av vattnet (sånnt borde ingå i grundutbildningen) Sen var det bara att konstatera att två halmboxar och 6 spånboxar var fyllda med vatten, ytterligare två boxar var halvfulla och det var ca. 1 dm vatten i gången. Så började vår morgon igår, idag har jag träningsverk i ryggen (ländryggen) och lite i armarna, vatten är tungt! Dessutom skulle vi ju fylla på nytt spån efter att ha fått ut allt blött, att föra spån i kärra i snö är inte det lättste det heller. 
 
Utöver vårt lilla äventyr så han jag rida Gåva på em. Hon var lite bårkig i början med huvudet och hade bromsen i men sen gick det bättre. Lyckades tom. galoppera några varv utan upptåg. Basics sår såg bättre ut igår, idag ska Blend hämta ny penicilinsalva för den gamla är slut. Hoppas att det går åt rätt håll nu! 
 
 
 

Varmvattnets återkomst!

2013-01-22 - 21:16:36
Äntligen! För första gången på en månad har jag ikväll duschat i varmvatten! Så sjukt skönt, tror inte riktigt att man kan förstå den känslan om man inte har duschat i kallvatten i en månad först för det är hemskt! Hoppas att varmvattnet kommer att vara på vår sida i fortsättningen med! 
 
 
Började dagen med att fodra och sen rida Bitte, Var i stallet 06.20, blev lite bommar och fokus på att lyssna och spåra i galopp. Den hästen har en förmåga att gå på hur många spår som det bara går i galoppen men jag försöker att få lite ordning på det iaf. Vi travade cavaletti och bomserie, den genomförde hon med stort +. Vi kämpar helt enkelt vidare.
 
 
När stallen var klara blev det uteritt med hög mysfaktor. Jag red Bibbi, inte ofta jag får göra det brukar vara Evve som rider henne men ibland så. Det var några grader minus och strålande solsken och nästan vindstilla, så underbart! 
 
 
Efter lunch var det Gåvas tur, blev ännu ett bompass. Hon var jätteduktig, vi gjorde bomserie i trav och cavaletti och avslutade med att hoppa ett kryss i galopp, med bra bjudning och nästan full styrning. Den lilla oridbara unghästen börjar arta sig! Nu kämpar vi vidare med hoppning och lydnad. 
 
Basic har fått ett fult broddtramp som inte alls ser fint ut. Han är svullen i skenan och såret är inte så fint direkt. Ikväll har han fått någon form av penicillinsalva i såret och sen bandage och stallbandage på det. Hoppas att det håller ner svullnaden och att det läker som det ska. Blir ingen besiktning på Torsdag iaf. Först måste han bli ohalt och sen måste såret läka så mycket att han inte störs av det när man böjer. 

Dagens hiss!

2013-01-21 - 22:34:01

Klockan står på 05.40 men livet är på något sätt ändå perfekt! Det finns nämligen värme i huset igen, elementen fungerar, det finns varmvatten i kranen och i duschen. Tänk att ta en varm dusch imorgon kväll efter att ha varit ute hela dagen. Bara en sånn sak att sitta i soffan och komma på film utan en massa kläder på sig, ikväll var det endast mjukisbyxor och tröja. Innan har vi haft nästan lika mycket kläder inne som ute. Dagens hiss blir helt klart varmvatten!

Don't tell me that it's perfect

2013-01-21 - 19:18:37
Underbar sommar, just nu saknar jag både sommaren och alla underbara vänner hemma. Saknar allting hemma som får mig att känna mig hel och att jag passar in precis. Mitt liv måste vara perfekt annars är det inte bra nog!
 
Mitt vinterland på Gotland! Nya underbara vänner, kanske har jag fått en annan syn på migsjälv och allting annat omkring mig, är så glad att jag spenderar dessa månader här!
 
 

Jag har gått dom vägar ingen visat mig

2013-01-21 - 17:13:04
Underbar tur med Basic i skogen, skulle ridit med Evve men blev inte så, vi tog en tur själva ist. Det var mycket snö och det hade drivit på vissa ställen så han tyckte att det var jobbigt att ta sig fram där, han fick verkligen ta i för att komma framåt men han gick på snällt med god inställning och mycket energi. Även om jag helst inte rider ut själv så är det skönt att veta att det går. 
 
Efter insläpp red jag även Gåva, hon har varit ganska dryg/bråkig att rida. Slår med huvudet, går inte fram för skänklen, lyssnar inte osv. Började på samma sätt idag men efter en stund blev hon mycket bättre och mot slutet var det inget problem alls, Hon var ist nästan fin att sitta på, måste varit första gången. Får kämpa vidare med henne och hoppas att det blir något bra. Känns skönt att inte ha kört fast helt iaf. 

Underbara häst!

2013-01-20 - 16:35:43
 
 
Dagen har gått riktigt fort, nu sitter jag och väntar på att alla andra ska komma in från stallet. I em har jag ridit på tur med Basic, vi hade sällskap av Jossan på Myran och Evve på Bibbi. Det blev en lugn tur med hög mysfaktor! Basic var väldigt pigg och framåt, man skulle kunn tro att han är ett krutpaket fast han igentligen är världens lugnaste och snällaste. Har även ridit Bitte över lite bommar och ett litet "hinder" Hon är fin i skritt och trav, lite framtung kanske men helt okej, däremot blir hon alldeles förstark för mig i galoppen, Men det var ändå lite kul att rida något annat än det man brukar åka runt på. 

De små gula

2013-01-19 - 17:52:52
 
"Ibland måste man tänka lite på sig själv och inte riktigt bry sig om vad andra tycker och tänker, vi är bra på att dömma men har svårt att ta reda på orsaken. Ibland måste man lita på sig själv även om det gör att någon annan tycker att man borde gjort ett annat val"
 
Har varit en underbar dag även om det har varit lite kallare än vanligt, imorgon blir det ett lager underställ till på benen. Sjukt fint väder iaf, blev en uteritt bara för att det var så skönt ute, hög mysfaktor men med diverse luftsprång och bocksprång, vet inte riktigt vad B och BB hade i tankarna idag. Jag red B och hon gjorde ett ganska oskyldigt luftsprång först för att hon blev rädd för BB som var bakom, efter en stund blev hon rädd igen, tog fart och gjorde flera luftsprång. Känner att har blivit lite mer sadelfast under min tid på ön, hade detta varit i höstas hade jag åkt i backen och vill inte veta vad som hade hänt mer men nu tappade jag inte ens stigbyglarna utan satt kvar utan problem trots att det var ganska bra språng. Sen blev det en ganska lugn stund iaf. Tacka vet jag rida ut på Basic eller Betty. 
 
Förutom en tur ut så var det löshoppningsdag, vet inte riktigt hur många som blev löshoppade men jag var med på Gåva, Lordi, Basic och Bitte. Var kul att se Basic hoppa, han har inte jättebra balans och har lite svårt för att planera utan kastar sig lite in i det och hoppar högt över, han hoppade några språng på 120cm vilket han gjorde bra. Inställningen är det inget fel på, detta är helt klart det roligaste han vet. Bitte är mer den snälla varianten, hon hoppar snällt, ingen speciellt bra teknik men sen har hon ju dressyrstam. Hon har kanske inte heller den bästa inställningen men hon gör det för att vara snäll, det måste helt klart vara väldens snällaste häst! Dom har sina för och nackdelar båda två men är otroligt söta! 
 
Ikväll blir det film med Evve, ska även försöka tina mina tår lagom fram till kvällsfodringen misstänker jag. Glömde nästan hur vi började dagen, efter frukost ringer telefonen och Blenda svarar och det är lösa hästar på vägen, den gula unghästflocken är på villovägar! Det blir lite panik att komma iväg så fort som möjligt, grimmor och mat med så att vi kan få tag på dem. När vi kommer fram hittar vi dem först inte men sen ser vi dom, dom är påväg mot Hugo! Inte bra! (Hugo är en av gårdens avelshingstar) Som tur är lyckas vi få dem att springa åt andra hållet på något konstigt sätt. Vi får dom att vända mot oss och då kan jag och Jossan ganska lätt ta Lirka och Blomma vi börjar gå mot hagen och alla är med men efter bara några meter lyckas några hamna fel sida ett staket och är åter påväg mot Hugo, till sist lyckas Lisa och Evve ta två till och då kan vi få med oss alla tillbaka till hagen, dom tyckte helt enkelt att vi behövde lite underhållning sådär på lördagmorgonen. De små gula djuren ska hålla sig inne!

Funderingar

2013-01-18 - 16:57:43
Började dagen i stallet med Lars Winnerbäck i lurarna, finns det något bättre sätt att börja dagen på? När allting var klart ver det dags för lunch. vart tog tiden vägen? Ibland tar det helt enkelt lite längre tid än vad man tänkt sig. Efter lunch Red jag med L & J på Basic. Vi hoppade lite småhinder, han var lite trött mot slutet, han orkar inte så mycket än men det gick bra, han hoppar gärna och gör det väl. Imorgon ska vi prova att löshoppa honom och se lite vad han har att ge. är lite svårt att avgöra vad han tycker är jobbigt och vad han inte vill men ska bli kul att se honom löshoppa! Han passar mig så bra på många sätt, vill bara veta om det är helt rätt.

Dance in the rain

2013-01-17 - 19:21:38

Kanske inte just regn men saker blir helt klart vad man gör det till! Jag försöker alltid att se saker från den goda sidan och för det mesta lyckas jag. Det finns inget ont som inte har något gott med sig. Det gäller helt enkelt att vara positiv.

Jag skulle kunna tyckt att idag var det minusgrader igen, det var kallt och hemsk, man blir blöt om fötterna, genomfrusen, ridning i blåst och snö på öppet fält måste vara det värsta som finns. Köra spån/havre/hö-kärror i djup snö, ja det finns inget värre, att jobba ute är det värsta som finns!

Men så är det inte! Vad gör det att det är snö och kallt när det bara är att ta på sig ett lager kläder till och ett par torra strumpor och allt är bra igen. Att rida ut på mysiga hästar med underbara kollegor, vad gör det om det blåser och snöar lite? Livet blir helt klart lättare när det är helt perfekt!

Underbar dag!

2013-01-16 - 19:19:00
Underbar dag, så underbart väder även om det är sjukt kallt. Tog på mig alldeles förmycket kläder men det var lätt åtgärdat. Har ridit Basic ikväll, gick bättre än igår men hade lite hjälp att Jossan så inte så konstigt. Det var lättare att få honom att ta stöd på yttertyglen och jag kom bättre till inverkan även om det är mycket långt kvar. Det svåra är att få honom att gå framåt och söka sig fram till bettet han vill helst gå så sakta som möjligt med så lite krav som möjligt. Eftersom han inte är riden på länge så orkar han inte riktigt, svårt att avgöra vad han orkar och inte och när han bara är dryg. Men han måste få lite tid att komma tillbaka till ridningen på ett klokt sätt. Imorgon ska han med sällskap av Penda få gå en tur i skogen, sen blir det lite dressyrjobb på fredag igen.
 
 
 
 
 
 
 

Kvalitetstid!

2013-01-15 - 18:49:04
Nu har han anlänt, något lurvig och med en sko förlite, med vad gör det? Han är ju helt underbar iaf! Micke fick komma och spika på den skon som fattades. Har ridit runt lite i skritt och trav och det gick jättebra, han är så himla mysig. Hade även bra sällskap av Evve och Martinique, hoppas på många sånna här kvällar framöver!
 
Issa har fått komma ut på lösdriften, det gick jättebra att släppa ihop dom, skönt! Jag har även hunnit rida Betty en tur i skogen idag igen, även denna gång med J & L som sällskap. Var dock inte lika hög mysfaktor idg och det var igår. Det snöade ganska mycket och dessutom var det fuktigt kallt på något konstigt sätt. Vi var gansk frusna när vi kom tillbaka och tårna tinade nog inte förens efter lunch någon gång. Trots att jag är ganska bra på att klä på mig så blev det 0-1 till kylan idag. Får bli ett lager till imorgon helt enkelt. Hoppas på att jag och Evve kan rida ut på torsdag eller fredag, vill helst rida ut när det är ljust så får se hur mycket det är att göra. 
 
 

Två stjärnor

2013-01-14 - 20:42:32
Hoppas nästan på att få sova snart, tröttare än vanligt. Idag har det hänt lite, jag och Evve har hämtat hem Gåva och Hera från deras vintervila. Dom är nyblivna 5 åringar som ska sättas igång igen för vidareutbildning. Jag har ridit Gåva och Evve Hera tidigare så tror att det blir så även nu. Gåva är ganska speciell och inte den lättaste, får se hur det går att rida imorgon. När dom väl var hemma så åkte jag och Blenda för att hämta Lordi, en 5-årshingst som förhoppningsvis ska bli godkänd i sommar. Jag har ridit honom i perioder hela hösten och sen har han varit på inkörning. Nu ska jag börja träna honom igen, jag tycker att han är riktigt fin att rida för att vara så ung och lite riden. Hoppas att vi hittar tillbaka till den känslan vi hade innan han åkte iväg. 
 
Har även hunnit rida på tur med Betty, var jättemysigt med bra sällskap, så mysigt med snö. Hoppas på mer sånna turer, gärna med galoppinslag i djup snö. 
 
Imorgon kommer äntligen Basic, ska bli så kul att ha någon att träna på igen. Micke har varit här ikväll och verkat Issa, hon var jätteduktig. Skönt att ha det avklarat så att hon, Flisan, Smulan och Lucky kan gå ut på lösdrift imorgon, tror att det kommer att bli bra för henne. 

Mystur i skogen

2013-01-13 - 18:48:38
Blev en mysig eftermiddag. Jag Jossan och Lisa red en tur i skogen med Betty, Bibbi och Myran och alla fick godkänt. Betty hoppade i luften en gång annars var det helt lugn, dock tyckte ponnyerna att det var lite jobbigt att gå i snön. Ibland kan våra uteritter bli väl spännande men idag gick det lugnt till. Efter insläpp kom Evve hem efter att ha varit på fastlandet några dagar. Skönt att allt är som vanligt igen.
 
När Evve var tillbaka gick vi ut i stallet igen, hon gjorde iordning en box till hennes nya häst ska kom ikväll, GRATTIS! medan jag tog en mysstund med Issa, hon är fortfarande lite engslig men är ändå nyfiken och nyfikenheten tar över mer och mer. Provade även ut ett täcke till henne, var dock lite läskigt. Hon har blivit så mycket mer social och mycket tryggare på dessa dagarna. 

En bra känsla

2013-01-13 - 12:39:43
Dagen har börjat bra, släppte ut hästarna. Utan livet som insatts denna gången körde jag och Jossan och maade fjordsen i skogen. Första gången på flera dagar som det var lätt, inte för halt och framförallt inga snövallar på vägen. Sen blev det lite mockning och ridning av BB. Han kändes riktigt fin idag. Red han i förgår och sen vilade han igår och sen ridning idag igen. Han var riktigt mjuk redan från början, vi gjorde mycket trav-skrittövergångar sen gjorde vi även lite galopp-trav-galopp, i början var han seg med att ta galoppskänklen och hn blev stark i övergången till trav men efter några fattningar gick det bättre och bätte och jag fick en riktigt bra känsla. Så kul att få rida lite på riktigt, är sjukt taggad på att Basic ska komma nu. Imorgon kommer även Micke och verkar Issas hovar så att hon är klar för att gå ut på lösdrift. 

Där vi kommer ifrån

2013-01-12 - 21:11:09

Just nu finns det inget bättre än att krypa ner i en nybäddad säng, i ett nystädat rum med vetevärmaren nyvärmd. Ska sova gott inatt!

"Ibland så var du ensam och då gick vi hem till mig"

Du kan säga vad du vill till mig

2013-01-12 - 17:54:40
Denna dag har jag hunnit både duscha, städa, byta sängkläder och kolla ett avsnitt One Tree Hill (sjukt spännande) Brukar aldrig hinna göra mer än max en sak av det där innan kvälsmat. Kanske för att jag brukar ha en häst att ta hand om/rida eller något i den stilen. Har dessutom hunnit flytta min transport, inte det lättaste att backa mig bil och släp när knapt ens bilen kan ta sig fram i snödrivorna och släpet dessutom är utrustat med sommardäck, men eftersom min bil är sjukt bra och jag känner mig ganska bra på att backa s gick det alldeles utmärkt. Känner att det är dags att ta det där BE-kortet nu. Plaserade även bilens sommardäck i släpet, sjukt praktist att använda det som förråd när man inte kan ha det till något annat.
 
Efter lunch hade vi lastträning med Pella och Topsen, mycket läskigt men ska man bli tävlingshäst/ponny så måste man kunna åka transport, så enkelt är det. Längtar lite tills på tisdag och hoppas att Basic kan komma som planerat, man vet ju inte med vädret nu men det ser lovande ut iaf. Är så taggad på att komma igång och träna på riktigt igen. Hoppas verkligen att allting går som planerat. 
 
 

Snö?

2013-01-12 - 12:57:41

Det var mycket snö igår, idag är det minst lika mycket snö men det kommer iaf inte mer. Problemet är allt som redan ligger på marken. Sjukt jobbigt att släppa ut hästarna på morgonen, blev många varv fram och till baka i drivor uppåt en meter! Nu har dom hunnit skotta lite iaf.

Min lilla stjärna!

2013-01-11 - 20:13:44

Har ägnat eftermiddagen åt att putsa fönstren i stallet på insidan, japp ni hörde rätt. Jag har putsat fönster, tror aldrig att det har hänt innan! Eftersom det inte går att göra så mycket ute i detta vädret så passade jag på att göra sånnt som aldrig blir gjort annars. Efter det började vi med löshoppningen. Blev Pella, Topsen, Bibbi och Issa. Issa var jätteduktig. Första gången hon var i ett ridhus och första gången hon blev löshoppad, hon visa riktigt bra trav, taxerade bra även om det bara var låga hinder. Hoppas att vi hinner hoppa henne någon gång till innan hon får gå på lösdrift. Hon är så fin mitt lilla djur :)

Snöstorm!

2013-01-11 - 13:14:13
Snöstorm har fått en helt ny innebörd idag! Har nog aldrig varit med om detta på fastlandet på riktigt. Det snöar och blåser så att snön går på tvären ist för uppifrån och ner. Det driver så på vissa ställen är det nästan barmark och på andra är det uppåt en meter, det är svårt att ta sig fram. Hästarna har fått komma in igen, dom vill helt enkelt inte vara utomhus, inte ens fjordfölen ville vara kvar ute. Kommer att bli kul att mocka imorgon! 
 
Blev något sen lunch och efter den ska vi löshoppa Issa,Topsen och Dessie. Ska bli kul att få se Issa löshoppa, antar att hon aldrig har gjort det innan men det kan helt enkelt inte vara värre än första gången vi löshoppade Bella. Hittills har hon varit helt okomplicerad, hade sadel på henne igår i gången, helt uan problem. idag släpte vi ihop henne med Flisan, hon tyckte att Flisan var lite läskig men gick bara undan, på måndag ska hon verkas och sen ska hon få gå ut på lösdriften. 
 
Det värsta är att detta vädret ska fortsätta, inte lika mycket blåst inte lika mycket snö men det ska fortsätta snöa och eftersom det redan har kommit mycket snö så ser det inte så lovande ut, jag som tyckte att det räckte med vinter nu! Nu kommer väl denna snön ligga tills det blir vår på riktigt. Ser inte riktigt fram emot en lång vinter, allt blir så mycket jobbigare och att bara få ut och in hästarna blir svårt, för att inte tala om att få ut mat och vatten till utehästarna. Eftersom det driver så är det väldigt svårt att komma fram. Det som fattas nu är väl ett strömavbrott, när det blåser blir huset väldigt kallt, skulle det dessutom bli strömavbrott så känns det som att det blir minusgrader även inomhus.

More than you

2013-01-10 - 20:18:32
Nu har Issa anlänt och Bella har åkt, känns otroligt skönt och inte alls jobbigt att inte ha kvar Bella. Issa är så himla söt och snäll. Har haft henne i gången, ryktat henne och lyft hovarna, inga problem. Det enda som var lite läskigt var Penda som stod bredvid och var nyfiken. Imorgon ska hon få gå ut i hage tillsammans med Flisan, hoppas att det går bra.
 
 

Just in time

2013-01-09 - 19:10:21
Imorgon kommer hon äntligen. Mitt lilla fuxsto som ska bli min lilla stjärna. Planen är att jag ska påbörja inridningen nu när hon kommer att vara hemma på gården i Bellas gamla box och sen om någon vecka ska hon få gå ut på lösdrift med flisan och avelsstona. 
 
 

Most nights I don't know...

2013-01-08 - 20:10:54
Det är ganska ofta jag tvekar, ganska ofta jag funderar på om jag tar rätt beslut, ganska ofta jag undviker att ta ett beslut pga. detta men nu har jag bestämt mig för vad jag tycker är rätt, jag har bestämt mig för att jag inte vill längre, att det finns någonting mer och att pengar inte är allt. Ibland måste man ta ett beslut som kanske inte blir rätt för alla men det blir rätt för mig.
 
Idag har en varit och kollat på Bella, hon är intresserad av att byta henne mot en ponny och pengar emellan, Det är en ponny som jag vill ha och kommer att satsa på. En 4-årig New Forest, en fux som jag fastnade för direkt. Om allting går som planerat så kommer vi alltså att byta. Jag ska lämna slutbesked imorgon. 
 
Även om jag tycker väldigt mycket om Bella så känns det som att det är det bästa för både henne och mig. Hon får ett bra hem och jag får en ponny som jag kan rida på och utbilda, förhoppningsvis kunna visa på kvalitet till hösten. Det tar emot att sälja Bella men jag måste se mina begränsningar och vad som är bäst för hästen. 

Nya planer!

2013-01-07 - 18:19:48
Har hänt mycket de sista dagarna, Evve har kommit tillbaka, vi har städat ut ridhusstallet och sadelkammaren där så att även Evves grejer får plats. Vi har lagat staket åt Hugo och småpojkarna, tvättat täcken. Jag har ridit Betty och sen allt som vi alltid gör om dagarna. Jag och Jossan var uppe tidigt idag för att löshoppa Bella och Topsen, Bella gjorde några riktigt bra språng. Hon har utveckalts från att inte våga gå över en bom, sen kasta sig igenom löshoppningshindren till att faktiskt kunna ta sig över hindren lite klokt med bra språng. Hon var helt enkelt duktig idag! 
 
På onsdag kommer det en och kollar på henne som kanske vill ha henne som avlessto mot att jag får två ponnyer av henne. Två New Forestponnyer som inte har gjort speciellt mycket men eftersom jag tycker så mycket om ponnyer så tyckte jag att det kunde vara en bra deal. Om hon inte vill ha Bella så kommer hon att släppas ut på en av lösdrifterna för till helgen behöver jag hennes boxplats till ett annat djur nämligen Basic. Äntligen ska jag få ha han på en provtid för senare köp, blir nog ca två veckor. Hoppas verkligen att det kommer att gå bra, hade varit så kul om det blev just han.
 
 
 
 

Bara du?

2013-01-04 - 16:18:34
Nu har jag kommit hem från kursen, riktigt frusen idag men även om det inte är speciellt kallt ute men det är kallt att stå still. Nu ska jag plugga inför kursprovet imorgon sen ska jag kolla på några avsnitt Gossip Girl innan det är dags att sova. Har precis börjat kolla på sista säsongen, sjukt bra! Fick sjukt mycket godis i julklapp så tror att jag ska öppna en påse Dumle så blir jag nog lite mer motiverad till att plugga. 
 
Träffade världens mysigaste hund idag, en Jack Russel. Har varit sugen på att köpa en sånn tidigare och nu är jag ännu mer sugen på det. Tror att det får bli en sånn till sommaren. Ska sätta mig och kolla lite uppfödare och så, hoppas att jag hittar någon bra, tycker att detta låter lite farligt, tänk om jag hittar någon som jag faktiskt vill ha? 

Andra dagen

2013-01-04 - 09:04:20

Andra dagen på kursen, har precis kommit fram men vi börjar inte förena 9. Gick upp tidigt idag för att hinna fodra och longera Bella. Trodde att hon skulle vara lugn och fin idag men inte det. När vi började var hon spänd och stirrig, antagligen för att hon hade en massa överskottsenergi. När hon hade får rejsa runt en bra stund började hon lugna ner sig och till sist så gick hon riktigt lugnt och fint. Skönt att hon lugnade ner sig tillslut! Ska ta om samma sak igen och hoppas att det inte tar lika lång tid innan hon sansar sig.

Så länge du hör musiken

2013-01-03 - 21:33:06

När man släpper taget tar man steget! Jag vet hur ont det gör när hoppet dör! Vågar jag satsa? Så långt bort, så nära. Kanske allt eller ingenting?

Vi satt där varenda lördagskväll!

2013-01-03 - 20:28:02
Bara för att Evve säger att jag är så sämst på att blogga så ska jag göra ett försöka att hålla er uppdaterade på vad som händer här på ön! Nu får du faktiskt komma tillbaka snart för vi saknar dig <3
 
 
Idag var första dagen på Tappskokompetenskursen, jag gick upp lika tidigt som vanlig för att fodra alla hästarna, käka lite frukost och sen han jag även släppa ut några hästar innan jag var tvungen att åka för att komma i tid. Kursen var upplagd så att det var halva dagen teori och halva praktik. Teoridelen var riktgigt bra, Fredrik som är kursledare var lätt att lyssna på och berättade mycke om hans erfarenheter som hovslagare och vad som var viktigt att tänka på men var även inne på sjukdommar och följder av felaktig skoning. Berättar mer om det imorgon. När det var dags för praktik trodde jag att vi skulle få prova att ta av och på en sko själva och det var tanken men eftersom vi var 12 st ist för 8 som vi skulle varit från början så blev det mest att man tittade på vad någon annan gjorde eftersom det bara var tre hästar och Fredrik han inte hjälpa till men fler än tre hästar. Tyckte att det var riktigt synd att det inte blev som det var tänkt från början för då hade vi fått mycket mer hjälp! 
 
När jag kom hem igen fixade jag lite med Bella, hon fick vila idag men imorgon ska jag longera henne på morgonen innan kursen, vill kunna rida henne snart igen så blir att gå upp tidigt imorgon igen men då slipper jag gå upp själv iaf. för Jossan skulle ta topsen samtidigt! 

Morgonmys!

2013-01-02 - 16:42:21
Morgonmys med Bella, blev longering och hon var jätteduktig! För att ha vilat i tre veckor så var jag stolt över henne, hon var lugn, lite spänd men inga illvett och inget tvång! Ska hon fortsätta såhär så kan jag nog tänka mig att rida henne snart! 
 
Idag har vi ridit barbacka på Fjords, jag har hämtat hem 3-åringarna för skoning och verkning sen fick jag rida Bibbi. Ett fux-ponny-sto som jag inte riktigt har kommit överrens med tidigare. Jag skrittade henne ganska länge och försökte få henne att skritta med lika stöd på båda tyglarna, inte hänga i innetyglen och inte skuta ut bogen åt något håll, inte hänga på väggen. När jag var relativt nöjd med det skulle vi börja trava, dock tyckte Bibbi att det var onödigt och sparkade ist mot skänklen. I början i traven kändes hon knappt ren för att hon bara gick och tjurade emot men efter en stund började det lossna, Jag fick bra stöd i handen utan att hon hängde utan hon var lätt och fin samtidigt som hon trampade på utan att springa, vi provade även lite bommar och även det gick bra. Var riktigt nöjd med henne tillslut trots att hon inte var med på noterna alls i början. 

Nu blir det film och godis!
 
 
 
 
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!