Underbara sommarkvällar!!

2013-07-31 - 20:55:22

Äntligen?!?

2013-07-30 - 09:07:13

Regn! (Äntligen??) hästarna står ute i hagen och bara njuter, inga odjur som bits och inga flugor. Tror att dom har saknat det lite! Issa och Nelly har fått gå in i stallet så att Issa hinner torka till lite innan hon ska provridas om några timmar. Fina lilla Issa, den bästa 4 åring man kan tänka sig till ett barn!

Igår var jag på Börjes, skulle köpa regntäcke, ridbyxor, chaps och hjälm. Det gick lite sådär, regntäcke fanns inga i rätt storlek förutom hemska färger. Ridbyxor provade jag en hel del men antingen var de alldeles förstora i midjan, gick jag ner en storlek var dom för smala i benen. Någon annan modell satt jättebra i midja och rumpan men sen var dom stora runt vaderna och satt inte åt alls vid vristen. Hur tror dom att folk ser ut?!? Chaps fanns inte ett enda par som var bruna!! Men var ganska nöjd ändå! Hittade en hjälm från HL som passade jättebra, fick den 250 kr billigare bara för att det inte fanns så många kvar!! Nöjd!

Idag blir det upp till Charlies om jag inte hittar något där blir det Hööks, måste ju finnas ett par ridbyxor samt ett par vanliga bruna chaps!

Hur söt får man va??

2013-07-28 - 21:42:54

Allting förändras sakta

2013-07-26 - 13:17:00
Som att vända upp och ner på allting jag har planerat och bara börja om från början. Hade planer för hösten, planer som var att jobba så mycket jag kunde för att spara pengar, när jag inte jobbade skulle jag trimma ponnysarna så att dom var klara för vårens tävlingar. Men jobba för att tjäna pengar kan jag göra SEN! Nu vill jag göra någonting som jag tycker är kul!

Jag har sökt ett jobb hos en duktig ryttare på professionell nivå som inte är så långt härifrån och som det ser ut nu så har jag goda chanser att få det! Det hade varit så kul att få jobba med hästar en vinter till och kanske längre än så? Om det skulle bli så tar jag med mig Timo, att kunna jobba med honom hela vintern hade varit mycket värt! Det enda är att jag inte kommer kunna lägga så mycket tid på Skrållan och Nelly som jag skulle vilja. Det mesta är iaf löst och resten borde gå att lösa utan större bekymmer!

Inser att jag nog har lite svårt att sitta still, att ha en lugn planerat tillvaro är inte riktigt min grej! Jag tycker om att ha mycket runt om kring, att ha mycket att göra. Det är något speciellt att gå upp okristligt tidigt för att hinna rida en häst innan frukost, att vara i ridhuset till alldeles försent på kvällen. Det är någonting speciellt och jag trivs med det!

Det värsta jag vet är att sitta still, att stiga upp tidigt för att gå till kontoret är både hopplöst och nästan omöjligt, lika lätt som jag har för att vakna 05.00 för att gå ut i stallet, lika svårt har jag för att vakna 06.00 och ta mig till kontoret. Att jobba med hästar är något som passar mig som handen i handsken, alla förstår inte grejen med det. Man måste ha upplevt det själv och brinna för det, det ända som skulle göra mitt liv bättre än vad det är nu är att jobba med hästar på heltid!
 
 
Den 2:e December 2012 på Sindarve, första snön har kommit. Klockan är strax efter 5 på morgonen och jag är påväg ut i stallet för att fodra, en speciell känsla!

Natten är lång

2013-07-25 - 09:23:27
 
 
 
Shoppingsuget som uppstår när man sitter på jobbet och inte har allt förmycket att göra! HÖÖKS höst/vinter katalog kommer idag och jag har hittat en hel del som jag skulle vilja ha och få andvändning för i vinter och förhoppningsvis får jag det! Just nu kan jag bara hoppas på det bästa!

Någonting större

2013-07-24 - 08:04:00
Trots att det tar emot att försöka sälja båda Issa och Skrållan så är det riktigt roligt som både ägare och ryttare att visa dem för spekulanter! Båda är jättefina och gör alltid sitt bästa! I måndags var den en familj med en 8-årig tjej som provade båda. Först red hon Issa som gick snällt i alla gångarter med böj på nacken. Sen red hon Skrållan som nästan gick ännu bättre, hon gjorde flera galoppfattningar och Skrållan svarade snällt och började galoppera direkt varje gång. Trots att tjejen bara var 8 år så måste jag tillägga att hon var duktig, har nog aldrig sett en så liten tjej rida så bra! Välbalanserad och noggrann. dom ska komma och prova en gång till nästa vecka men tror att det var Issa som fastnade mest för, mina fina ponnyer!
 
 
 

Pebbles II

2013-07-23 - 17:50:00
 
Ibland blir det inte riktigt som man har tänkt sig! Efter två år hos oss finns du inte längre, älskade ponny<3
 

Fina Issa!

2013-07-19 - 20:04:48

Du kanske inte ser det så

2013-07-16 - 22:06:16

Han bara rida en häst efter jobbet idag och det blev Timo. Red honom på vallen och han kändes jättefin. Mjuk och framåt utan att bli stark. En riktigt bra känsla och lovande inför helgen!

Solen i ögonen

2013-07-15 - 09:22:00
Efter en helg på Sindarve är jag allt annat än utvilad (semester?) Men det är det värt för att få spendera en helg med underbara hästar och människor! Vad gör det att man är trött på jobbet?
 
 
Evve hämtade mig vid båten lite efter 12 på torsdagsnatten, väl framme på Sindarve blev det direkt i säng för att orka vakna vid 7 på fredagsmorgonen. Det var nog egentligen bara Evve som visste att jag skulle komma så alla blev ganska förvånade när jag dök upp i köket vid frukost. På fredagen blev det inte så mycket ridning för min del, hämtade hem några fjordisar, hjälpte ridlägerbarn i stallet osv. Fredagens höjdpunkt blev hoppträning för Lisa på Gåva. Hon har verkligen en speciell plats i mitt liv, kommer aldrig att glömma den hästen! Hon kändes jättefin på träningen, det kändes som om jag hade ridit henne hela tiden sen april. Allting fungerade jättebra men jag fick kämpa ganska bra för att få henne fin och framme för skänkeln. Fick till en riktigt fin runda innan hon började blir trött. Eftersom Gåva inte orkade lite länge som det stora hästarna så kunde jag kolla ganska mycket på när de andra hoppade. Roligt att se hur både Evve och Filippa har utvecklats sen jag såg dem sist!
 
 
Lördagen blev det mer ridning för min del. Jag var med Lisa och red hela förmiddagen. Började med att rida Flisan, denna underbara häst som är det sötaste som finns, man bara måste tycka om henne. Hon kändes lite stel och motig i början men när vi hade jobbat en stund blev det bättre. Jag fick ett bra stöd i handen och hon lyssnade bättre även om hon var lite seg i övergångarna. Tränade galoppfattningar vilket gick helt okej, inga jättebra men helt klart godkänt för en unghäst som precis kommit igång efter vila.
 
 

Sen fick jag den stora äran att rida Myran, Lisas fina dressyrhäst. Vet inte riktigt vad som var bäst, att Lisa lät mig rida runt henne på kandaret eller att Myran faktiskt gjorde precis vad jag bad henne om och kändes helt underbar att rida. Har alltid känt mig lite på henne och inte riktigt haft något att säga till om man nu gick allting mycket bättre. Jag fick kämpa ganska bra för att orka sitta emot i galoppen men kunde galoppera framåt, ta tillbaka och allting bara fungerade. Går inte att beskriva den känslan!

Sen fick jag rida Pippi, är det någon som kan ta ner en på marken och sätta självförtroendet i botten så är det hon! Men inte ens hon lyckades! Kändes inte jättebra i början men efter 5-10 minuter så var hon rund och fin i galoppen, har aldrig fått henne dit tidigare men det kändes faktiskt ganska bra att sitta på henne. Började galoppera över ett litet kryss och sen fick jag hoppa det som vi hoppade på hoppträningen dagen innan. Allting kändes så lätt. hoppade både oxer och grind utan problem. Trots att hon kan vara tråkig att rida på marken så var hon fin att hoppa, och än en gång var jag glad över att bara få förtroendet att prova.

Kan fortfarande inte bestämma vad som blev dagens höjdpunkt men humöret var helt klart på topp! Eftermiddagen spenderades med ridlägerbarnen och kvällen med Lisa och Evve i stallet.
 
 
Trodde inte att jag skulle hinna med så mycket i går men det gjorde jag! Började med att rida Flisan samtidigt som Lisa hade markarbetesträning för två ponny ekipage. Hade tänkt att jag skulle fortsätta där vi avslutade i lördags men fick vara med dom och hoppa lite istället. Det var längesen Flisan gick över bommar men hon gjorde det riktigt bra, hoppade lite kryss och lite studs. Hon var lätt att ta tillbaka och tyckte att det var roligt att få hoppa. Jag fick en riktigt bra känsla, hon var rund och fin. Lyssnade bra och var reglerbar. Hade jag haft plast så hade jag köpt henne utan att tveka! Hon är så underbar denna häst!

Sen kunde jag ju nästan inte lämna Sindarve utan att ha ridit på en liten ponny eftersom det är lite min grej! Fick rida Titania som jag aldrig har ridit innan. Fick lite tips av Lisa hur jag skulle rida fram henne eftersom hon är lite speciell att rida, travade fram på långa tyglar och sen började jag sakta korta upp tyglarna samtidigt som jag fångade upp henne med sätet. Hon kändes fin och passade min ridning perfekt. Hon har riktigt mjuk och fin galopp och kändes jättelätt. Sen var det bara att hoppa in i duschen och bege sig mot båten!
 
 
Det var varit både roliga och utvecklande dagar på Sindarve, nu är jag sjukt taggad på att komma hem och fortsätta träna mina egna fina ponnyer och ser fram emot träning med Nelly och Timo till helgen!
 

En känsla av någonting underbart!

2013-07-13 - 21:49:16

Riktigt skönt att krypa ner i sängen efter en fullspäckad dag!! Dagen funderar på vad som var dagens höjdpunkt men kan inte riktigt bestämma mig! Rida Flisan var någonting jag verkligen ville, hon är så himla mysig att rida. Att rida runt på Myran som kändes jättefin höjde självförtroendet otroligt mycket samtidigt som att lyckas med ett ridpass på Pippi har jag aldrig gjort innan! Reflekterar mer över det imorgon! Nu ska jag sova för imorgon ska jag upp tidigt och rida Flisan innan jag åker mot Visby.

Don't say why me, just say try me

2013-07-11 - 08:25:00
Sitter och funderar lite över hästarna som jag har just nu, över hur träningen går. Hur dom har utvecklats sen i våras och var det har för förutsättningar och kvalitéer.

Visst allting har inte gått framåt, framförallt alla tråkigheter med Busan och även lite tråkigheter med Issa och Avenir. Issa har nu fått sommarbete och ska förhoppningsvis vara fräsch och fin till hösten. Med Avenir är läget osäkert men jag tror och hoppas att det ska gå bättre denna gången, jag har lärt mig av mina misstag. Vad det var som gick fel och hur det ska bli bättre!
 

Men om man bortser från allt det så går Timo bara bättre och bättre, nu känns han riktigt fin att rida, han visa bättre och bättre trav och de andra gångarterna har han gratis. Han har en hög ridbarhet och jag bara längtar till våren när vi ska ut och tävla! Nästa helg ska han få följa med på Dressyrträning för Wenche, ska bli roligt att se vad hon tycker om honom!
 

 
Den jag är mest imponerad av är ändå Nelly, jag köpte henne som ett projekt i mitten av Februari, då var tanken att jag skulle jobba lite försiktigt med henne och se hur långt jag kom, kanske rida runt lite i skogen och sen låta henne bli avelssto. Men hon var alldeles för fin för det! Trots att hon har en alldeles egen vilja tycker jag om hennes temperament och hon har visat att hon både har bra gångarter, fin bärighet och ett riktigt hopp-huvud. Hon hoppar allt och tycker att det är jättekul och är dessutom e riktigt arbetsmyra som är rolig att jobba med. Har fått mycket fin kritik för henne på träningar, både av tränare och andra ryttare. En vinstlott helt enkelt!
 
 

Även om Avenir för tillfället inte är helt 100 så har han varit finare i sommar än någon gång tidigare, skrittade han lite igår och det kändes som att han inte alls var störd av det som hände i tisdags. Nu blir det bara långa skrittpromenader och sjukgymnastik 1-2 veckor och sen är han förhoppningsvis tillbaka igen! Han får inte vara inne på nätterna utan ska vara ute dygnet runt så att han kan röra på sig hela tiden och inte stå still många timmar i sträck och stelnar till. Tror att detta är det som kommer att göra mest nytta!
 
Tror att hon själv tycker att hon passar bäst som barnhäst!

De senaste dagarna har jag fått reda på en hel del om Skrållan som jag inte visste tidigare. Jag hämtade henne hos uppfödaren och hade bara kontakt med henne men det var inte hon som ägde henne. Hon hade sålt henne som ettåring men haft henne på sommarbete som tvååring och sen hade hon blivit kvar över vintern för att nya ägaren inte hade plast för henne. Nu har det visat sig att förra ägaren inte var alls den jag trodde utan förra ägaren hade köpte henne som blivande avelssto för att hon hade så bra stam! Jag hade ingen aning om att stammen var bra utan har helt gått på temperamentet. Hon har bland annat samma mamma som den godkända hingsten Poetic Kelly! Hon har även mycket hopp i stammen. Har inte riktigt haft någon tanke med henne tidigare men nu har jag tänkt till lite, tror att hon ska få gå kvalitet nästa år och sen bli kvar hos mig som avelssto. Tror att denna tjejen kommer att lämna många fina avkommor i framtiden! 

Håll dig tätt intill mig

2013-07-10 - 08:55:00
Ibland raseras allt på bara några sekunder, trodde att gårdagen skulle sluta så. Red Avenir på vallen efter jobbet, gjorde mycket galopparbete med fokus på att kunna rida framåt och sen ta tillbaka. Han kändes jättefin! Kunde galoppera framåt och sen räta upp mig och göra en lätt förhållning på yttertygeln och han kom tillbaka lätt och fint. Kändes riktigt bra, han är finare än någonsin!! När jag var klar skrittade jag en stund och sen fick han gå in i stallet för att slippa flugorna när han var duschad. Två timmar senare var det dags för de andra att gå in och jag skulle bara byta box på honom, när jag skulle ta ut honom kunde han nästan inte lyfta vänster bakben. Har varit med om detta två gånger tidigare vilket har inneburit 2 resp. 6 månader vila och sen sakta igångsättning, detta vill jag inte vara med om igen! Jag tog ut honom försiktigt och sen fick han gå en stund, bara efter några steg blev det bättre och sen gick han som vanligt igen. Inte lika illa som det har varit innan men jag vågar inte chansa så han fick inte stå inne inatt som han alltid gör på nätterna annars. För första gången på 15 år fick han vara ute en natt, kollade till honom innan jag åkte till jobbet. Han såg ut att ha klarat det fint! Så från och med nu blir det ingen stallvistelse för honom, i vinter väntar lösdrift! Kan inte annat än hoppas att det går bättre denna gången!

Efter att jag hade ridit Avenir igår red jag Timo, blev en lång skrittrunda i skogen med mycket, väldigt mycket flugspray och vi klarade faktiskt bromsar och andra insekter bra! Han tycker att det är läskigt att gå i skogen men har blivit mycket tryggare! Nu är det nästan så att jag längtar till vintern, när det är kallt utan massa insekter och stekande sol. Tror att jag är lite av en vintermänniska, på vintern är det bara att klä på sig men både bromsar och värme är mycket svårare att undvika!
 
Hoppas, hoppas och hoppas!
 
 

Tillbaka till ett annat liv

2013-07-09 - 08:16:00
Biljetterna är bokade så på torsdag kväll åker jag till Gotland, Äntligen! Det som är ett stort minus är att bästa Jossan inte befinner sig på ön men kund tyvärr inte åka någon annan helg heller. Får bli kvalitetstid med alla som är där och hoppas på att kunna träffa Jossan i höst! Saknar både människor och djur på ön! Alla fina fjordhästar och givetvis Svart och Grå! Sitter och tittar igenom bilder från året på Sindarve och inser att det bara finns vinterbilder, får ta och ändra på det! 
 
 
 

Lycka!

2013-07-08 - 19:53:44
Igår red jag Timo och Nelly och var lika nöjd med båda! Timo kändes avslappnad och eftergiven. Han trampade på bra och hittade äntligen den där elastiska känslan som jag vill ha när man sitter och rider dressyr. Han är mycket lyhörd, nöjd med bettet och väldigt följsam, känns som om han skulle göra allt för en!

Nelly var mer tillfreds med bettet, även om inte den perfekta känslan infinner sig så kändes hon mer samarbetsvillig och stadigare vilket är ett stort framsteg. Var riktigt nöjd med mina fina ponnyer!

That´s fine by me

2013-07-06 - 07:45:00
Vart tar tiden vägen? Känns som om tiden bara försvinner, kanske för att jag har spenderat mycket av veckan på jobbet men ändå. Igår fick alla vila och i torsdags red jag bara Timo och Nelly. Timo fick skritta en lång runda i skogen på ca. en timme. Det behövde han! Eftersom han är lite spänd ger det honom ganska mycket att ut och skritta länge nog att han börjar slappna av och inte går och är spänd hela tiden! Var riktigt imponerad av honom faktiskt. Nog för att han är rädd för både stenar, blommor och andra liknande läskiga saker så var han coollugn när vi red förbi kor, traktorer och en röjsåg som förde ett fasligt liv. Duktig ponny!

Nelly fick prova ett nytt bett och ett lättare pass på banan. Provade ett rakt med fasta ringar då hon har varit lite orolig i munnen och inte riktgit velat acceptera bettet. Hon kändes mycket bättre i början men efter en stund var vi tillbaka på samma nivå som med det andra bettet. Hon har alldeles egna åsikter den lilla ponnyn men efter en stund så gick det bättre igen och jag fick en ganska bra känsla! Lär nog ta en stund innan han vant sig vid det nya men tror att det kommer att fungera bättre till slut. 
 
 
Fina ponnyn! Nu är det bestämmt att han inte ska säljas utan jag ska ha kvar honom i vinter för träning och sen ska jag tävla honom till våren. Eftersom jag tycker att han är riktigt rolig och en bra utmaning att jobba med så ska det bli riktigt kul. Han har redan gjort stora framsteg så tror att han kommer att vara en riktigt fin ponny som är tävlingsklar i vår! 

Irriterad!!

2013-07-04 - 00:55:01

Sitter på jobbet och är måttligt irriterad över att endel äldre tror att man inte kan sitt jobb bara för att "men du har ju inte jobbat så länge" det bästa ikväll var när en chaufför kommer springande med en manual och menar på att så som det står här ska det faktiskt gå till. Givetvis är jag medveten om detta men ikväll har det inte varit några sånna körningar och därför har du inte fått någon! Han tycker att men två tre sånna körningar måste det ha varit ikväll! NEJ VI HA INTE HAFT NÅGON, JAG KAN MITT JOBB hade jag lust att skrika!! Men istället ska man vara trevlig och förstående... Tur att inte alla är sånna!!

Idag jag inte hunnit med så mycket eftersom jag jobbar natt och har sovit halva dagen men har iaf ridit Timo. Han var både spänd och stel i början men sen gick det bättre och bättre även om jag inte fick någon jättebra känsla. Han var iaf mjuk och fin i både skritt och trav när vi avslutade passet men det märks att han inte är riden så mycket de senaste två veckorna! Hoppas han känns lite bättre imorgon!

Ullared del I

2013-07-03 - 18:43:00
En regnig dag i juni åkte jag och bästa Evve till Gekås för att shoppa till våra djur och givetvis även prata om dem! Har försökt samla lite bilder även om det går segt blev iaf nästan 3000kr på hästavdelningen! Är nog mest nöjd med ylletäcket från Jacson som endast kostade 99kr! 
 
Täcke, Lädergrimma, benskydd, boots, grimmskaft, schabrak, stigbyglar och träns från Ullared
 
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!