regn eller sol?

2012-06-29 - 20:36:35
Blev ingen träning idag, började jobba vid 7 och jobbade ju till 23 igår så var gasnka segt att gå upp. Var lite synd att det var jättefint väder när jag jobbade och sen regnade det när jag slutade jobba men till slut blev det fint så jag och hundarna kund gå en runda. Får ta träningen imorgon ist. 

Nöjd häst och nöjd matte

2012-06-28 - 17:17:44
Eller kanske nöjd matte och trött häst, fast han såg ganska nöjd ut han med. Blev ett hårt pass för honom idag, först lite lösgörande och sen blev det galopp på ett stort fält, han fick galoppera både samlat och på lång tygel. Riktigt bra tränng både för konditionen men framförallt för muklerna. Han var ändå lätt och fin att rida, blev inte flåsig som han har blivit tidigare så känns att träningen börjar ge resultat.
 
Lusen och Skrållan fick varsitt pass på ridbanan. Båda gick jättebra, katten försökte hjälpa till så gott hon kunde. Dvs försökt skrämma hästarna så gott hon kunde, tror att hon tror att hon är en stor tiger. Trots att ingen av hästarna brydde sig om henne hoppade hon runt tills jag var klar med båda. Känns riktigt bra att ha två så duktiga och lättlärda ungponnyer, ser bra ut för framtiden!

Något speciellt

2012-06-25 - 12:06:14
Det är något speciellt med att kolla på Bumbiebjörnarna och äta frukost. Trodde att jag skulle ha en lugn och mysig dag men inte, vaknade av att telefonen ringde och givetvis var det jobbet som ringde. Blir två dagar extra jobb denna veckan, så jag blir bara ledig på lördag. Men sen blir det semester, kommer att bli helt underbart!
 
Äntligten kommer jag att kunna lägga all tid på hästarna, dom behöver det! Känns som om allt annat kommer ivägen för dem hela tiden, men i sommar blir det hårdträning för dem. Om två veckor kommer Bella hem igen och då är tanken att jag ska kunna rida henne. Hoppas att det går bra. 

Mysigt väder

2012-06-20 - 22:17:24
Sitter och kollar på nyheterna, snart dags att sova. Var ingen jättebra träningsdag idag, Lusen var inte alls på hummör. Först skulle hon inte gå framåt, när hon insåg att hon var tvungen att göra det så började hon krabba med bettet ist. Tillslut så gick det bättre iaf. Tog en runda med Avenir i skogen, hon var ganska seg, trodde att han skulle vara pigg eftersom han var fått vila några dagar men inte det, var dock en mysig runda i skogen även om det inte gick så fort. Har varit sjukt nice väder idag.
I morgon blir det möte på jobbet vid 11 så måste upp tidigt sen börjar jag jobba vid 16 så vet inte riktigt vad jag ska göra emellan.

Sova?

2012-06-19 - 15:22:20

Sitter på jobbet och har ganska tråkigt. Finns inte direkt något att göra och jag är fortfarande trött sen helgen. Ikväll blir det lite fika med en kompis, hoppas att jag orkar hålla mig vaken.

Igår fick Lusen äntligt nya framskor. Hon har antagligen blivit sömmstucken tidigare för hon var riktigt rädd. Men tillslut gick det bra och hon stod snällt men spänd. Eftersom jag har bytt hovslagare då den gamla gjorde bort sig med henne så var jag lite orolig men Rebecka var jättebra. Hon var lugn och det fick ta den tid det tog. Kan verkligen rekommendera henne.

Weekend i Göteborg!

2012-06-17 - 22:42:50

Mysig weekend i Göteborg! Kom hem för några timmar sedan, helgen gick alldeles för fort!

Vi började fredagen med Liseberg, var kul men lite för mycket folk. Var en del köer så tillslut tröttnade vi men Balder är fortfarande bäst! På kvällen somnade vi ganska tidigt för att vi skulle orka med nästa dag.

På lördagen blev det först shopping, jag hittade nästan ingenting medan de andra shoppade ganska mycket. På kvällen käkade vi på The Golden Days, blev black and white och det var riktigt gott, blev en riktigt mysig middag. När vi skulle ut gick vi först till Trädgården men det var riktigt segt så vi tog oss till sticky istället. Där var nice music och härlig stämning, träffade en riktigt snygg kille där med, han såg riktigt bra ut! Typ den enda på hela resan som typ var värd att se åt. En riktigt trevlig kväll!

Idag har vi mest fikat och gått lite på stan, ska försöka lägga upp lite bilder så snart jag orkar starta daton.

Sova?

2012-06-13 - 12:15:18

Har jobbat natt, försöker sova men går inget bra. Känns som att folk samarbetar för att jag inte ska få sova. Telefonen har ringt 3-4 gånger nu. Nu är jag klarvaken så nu är det väl lika bra att gå upp. Måste backa ihop det jag ska ha med mig till Gbg har inte ens börjat.

Har varit tuffa dagar nu, jobbet i måndags var hemskt. I går jobbade jag med Johanna så det gick bra, vi pratade oss igenom hela natten. Har inte riktigt hunnit men hästarna. Avenir har haft lite ont i ryggen så blir tömmkörning för honom i morgon, sen får han vila i helgen eftersom jag inte är hemma. De andra två får med lite vila.

Idag ska jag hinna med lite studentfirande sen ikväll blir det jobb på på New Yorker! När det är färdigjobbat ska jag hem och sova så art jag är pigg tills på fredag :)

Träning, träning, träning

2012-06-10 - 21:35:51
Sitter på jobbet och har lite lagom mycket att göra. Har varit och kollat på häst till Jessie idag igen, hade även Ida med oss. Det gick jättebra, har inte hunnit prata med Jessie sen men tror hon vart helnöjd! Så kanske blir det en liten islänning på gården inom snar framtid.

Tränade lite med Avenir idag, han gick bättre idag, antar att det var för att jag tömmkörde igår men han behöver fortfarande trampa på bättre och med mer energi. Vågar inte ge så mycket mer kraftfoder för då blir han bara stirrig ist. Förhoppningsvis kommer lättheten med konditionen. Imorgon blir det träning av alla tre djuren och sen blir det lite täckessortering. Nu känns det som att mina dagar ändast består av träning.

Har pratat lite med Evelina och kommit fram till att vi ska försöka åka den 15 augusti, hoppas att det går bra. Har kommit på att det kommer att bli väldigt mycket grejer jag ska ha med mig om jag nu ska ha med mig två hästar!

Tillbaks där allt började

2012-06-09 - 23:40:45

Har helt klart fått en ahha-upplevelse idag! Tömmkörde Avenir, har aldrig gjort det innan. Brukar bara bli pessoaselen när jag longerar men bestämde mig för att tömmköra idag och han gick jättefint! Har nog aldrig sett han så fin. Han trampade på fint med bakbenen och fick med sig sitt svaga ben jättebra. Kände att det var synd att jag inte testat detta tidigare men nu ska det bli mer fokus på tömmkörning!

Lusen fick ett träningspass på åkern vilket hon inte alls var nöjd med, hon ville gå hem till de andra ist och var tjurig men det hade hon inget för, jag fick som jag ville ändå.

Har hunnit med mycket idag, flyttade på fm sen tömde vi släpet hos mamma, städade där jag ska sova. Åkte till morfar och lämnade det jag inte behöver under året. Sen blev det lite mat och sen tömmkörning och ridning. När vi var klara med hästarna gick vi en lång runda med hundarna.

Nu är jag riktigt trött och känner att det ska bli riktigt skönt att sova. Blir endel att hinna med imorgon med! Känns lite konstigt att sova hos mamma igen, känns som att de sista åren i mitt liv försvann lite. Känns som att det inte riktigt funnits. Lite som om man är tillbaks där allt började.

Trygghet

2012-06-09 - 01:57:42

Sista natten i min älskade lägenhet, jag ligger här och tittar rakt upp i taket, undrar om jag kommer att ligga här och kolla upp i taket igen? Ett tag var jag nästa påväg att bryta ihop sen tänkte jag det, kanske så ligger jag här snart igen? Imorgon kommer jag ligga hos mamma och kolla upp i taket innan jag ska sova, om några veckor ligger jag i min säng på Gotland och tittar upp i taket. Det är inte så konstigt egentligen, det är bara olika ställen och olika tak.

Vart jag än hamnar så kommer jag att ligga och titta upp i taket innan jag somnar och där känner jag mig trygg. Kanske låter konstigt men hur ensam jag än är så känner jag mig trygg där när jag ligger i sängen och tittar upp i taket. Det spelar ingen roll hur hemsk dagen har varit för när jag väl ligger där så vet jag att det är en ny dag imorgon, att denna dagen är över. Kanske blir nästa dag lika hemsk men tids nog måste det bli bättre och när den dagen kommer är allt annat nästan glömt!

Det första stora steget

2012-06-08 - 21:43:11

Sitter på jobbet och tar det lugnt, är inte så mycket att göra. Blev en runda i skogen med min lilla stjärna i dag. Hon lärde sig någonting av förra passet för idag gick hon jättefint, var så nöjd. Avenir och Lusen fick vila idag, Avenir har gått ganksa hårt nu och Lusen behöver skor, ska försöka rida henne lite på gräset imorgon. Har även varit nöjde med Lusen nu så funderar på om jag ska behålla henne istället för att sälja henne. Tror att hon kan bli en riktigt bra tävlingsponny.

Imorgon blir det de första stora steget mot Gotland, jag ska flytta från min lägenhet. Blir sista natten där inatt, känns lite konstigt. Sen ska jag ringa till Anielle imorgon med och få reda på hur vi ska göra med Bella, eller helt enkelt om hon vill ha kvar henne eller inte. Även det är ganska avgörande för Gotlandsresan. Hon Anielle vill ha kvar henne kan jag satsa på att hitta en ny häst, om jag får tillbaka henne måste jag försöka hitta en ny ägare till henne snarast.

Det känns sköna att ha ett mål, att veta att det datumet ska jag flytta till Gotland och jag ska vara där i minst 10 månader, förhoppningsvis ännu längre.

Fin mot slutet

2012-06-07 - 23:35:53

Idag var Avenir duktig men ändå bråkig och spänd. Ren en runda i skogen, han ville inte riktigt lyssna och var tittig och seg men till slut fick jag fart på honom och då gick han riktigt trevligt. Har bara tränat honom idag de andra fick vila efter två träningsdagar. Imorgon blir det en runda i skogen med Skrållan samt att jag måste få tag på hovslagaren så jag kan få på Lusen skorna! Lite svårt att träna utan dom.

Riktigt nöjd med Lusen!

2012-06-06 - 22:40:13

Äntligen klar med packningen, bara lite små grejer kvar som kommer att packas sista dagen. Känns jätteskönt att faktiskt vara klar med något. Har städat ut lite köksskåp och lådor med, ska försöka hinna städa lite imorgon och sen blir det mer på fredag.

Idag har vi varit och ätet nationaldagsmiddag med farmor och Sigge. Vi käkade snitzel och har nog aldrig sett en så stor snitzel innan! Den var sjukt god iaf, blev även hemmagjord glass och jordgubbar till efterrätt, inte helt fel!

Har även hunnit med djuren, först red jag Avenir en lugn runda i skogen. Har kändes lite trött men var ändå fräsch eftersom han gick ett hårt pass igår var jag rädd att han skulle kännas knackig men det var han inte. Blir ett träningspass för honom på åker i morgon sen ska ha få vila någon dag.

Sen red jag Lusen, hon gick jättebra. Är så nöjd med min lilla ponny! Hon är så lätt lärd även om hon kan vara lite tjurig ibland så är hon rolig att rida när man ser så stora framsteg!

Det var Skrållans tur att vara det svarta fåret idag, hon ville inte alls, körde upp huvudet och stretade emot. Jag tog på henne gramanen och då gick hon bättre men var fortfarande väldigt spänd, fick jobba en bra stund innan och slappnade av och gick i fin form. Hon är fin när hon går som hon ska men hon blir så osäker och vill så mycket och då blir hon spänd istället.

Dom två unghästarna är som dag och natt både att hantera och rida. Har ju alltid tyckt om Skrållan men nu gör även Lusen mer och mer framsteg. Dock kommer det aldrig vara svårt att välja eftersom Lusen är en tävlingsponny och Skrållan lämpar sig mer till avel. Tror att det kommer bli bra ponnyer båda två!

Har hunnit med mycket!

2012-06-05 - 22:09:48

Känner mig ganska duktig ! Har hunnit med mycket idag, först vart jag och lämnade släpet på service och medan jag väntade på att de skulle bli klart var jag i en hästaffär som inte ligger långt därifrån och köpte två par nya ridbyxor samt lindor till Skrållan, saltsten till Avenir och foder. När jag kom till stallet red jag först Skrållan sen Avenir och Lusen. Både Skrållan och Lusen gick jättebra, dom har gjort stora framsteg båda två. Avenir var pigg med mycket överskottsenergi. Skulle konditionstränat honom på åkern men fick ist bli ett dressyrpass på banan. Först var han okoncentrerad och sen när han hade gjort av med sin överskottsenergi blev han lat. Men tillslut gick även han riktigt bra, tycker om mina djur!

Nu är det dags att sova, kroppen är helt slut. Har ont i ryggen även idag, tror inte den tycker om att flytta. Har även hunnit städa ur badrumsskåpet, packa ner massa täcken, kuddar, glas och muggar. Till sist gav jag mig in på att rensa avloppet till handfatet, var inte speciellt mysigt men gick bra och nu är det gjort! Nu är det bara allt annat som ska städas och packas med , känns som om jag aldrig kommer att bli klar.

Trött, trött, trött

2012-06-04 - 22:42:30

Nu har jag äntligen krupit ner i sängen! Har packat hela kvällen, känns som att jag aldrig blir klar, hur mycket jag än packar ner finns det alltid mer kvar. Har riktigt ont i ländryggen, kroppen vill inte detta mer men känner att det börjar bli bråttom. Har bara fyra dagar på mig och då ska jag hinna städa allt med. Hinner kanske lite på lördag med men då ska allt helst vara klart!

Lugn dag

2012-06-04 - 15:17:25

Fick bli en lugn dag idag, var en tuff vecka med mycket jobb förra veckan. Har varit hos massören och sen kollat igenom Gossip Girl och Alcatras. Nu blir det rida Avenir, imorgon får Lusen nya skor så då kan jag träna med henne igen.

Igår hjälpte Jerry mig att bära ut lite tyngre grejer ur lägenheten samt slängde massa skräp. Nu är det bara lite packning och mycket städning kvar sen är allt klart.

Den jag älskade

2012-06-01 - 14:03:34

Jag gjorde alltid mitt bästa för den jag älskade, dom kommer kliva dig igen.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!