En vanlig, ganska grå dag

2014-06-29 - 22:21:50
Trimmat Selma, hjälpt Jessie med D och haft lektion för Bella med hennes nya ryttare. Selma kändes helt okej men ingen fantastisk känsla. D var duktig och travade i båda varven med ryttare. Bella sköter sig och Alva blir duktigare för varje dag! Helt okej häst-dag ändå. 

Har bokat biljetter till Gotland, ska bli så kul att åka dit, längtar verkligen. Framförallt efter två personer som är väldigt speciella för mig <3 Igår bokade vi även semester till hösten, en vecka i Grekland känns inte helt fel när sommaren består av regn. Nu återstår det vara att boka biljetter och hotell till Falsterbo! 

Hästar just nu!

2014-06-28 - 18:35:44
Lawell LH

Selma (till salu)

Dream

Ville

Stina (till salu)

Avenir

Bella

PimPim

Sally

Hästar i stallet just nu, har kommit och gått några under våren/sommaren. Tre kvar till salu, sen kommer även Bella flytta om någon vecka. Va tomt det kommer att bli till vintern när det bara är våra egna kvar!









Två av mina fina <3

2014-06-28 - 18:26:45


Man blir alldeles varm i hjärtat, dessa två betyder mycket för mig. Lyckan över att ha så fina hästar måste vara det bästa som finns <3 Dom säger att lycka inte går att köpa för pengar, utan pengar hade jag inte haft dessa fina hästar så jag håller nog inte riktigt med! 

Selma (till salu)

2014-06-27 - 15:41:18




Selma på hoppträning idag, fin häst och duktig ryttare!

Galopp över gröna ängar

2014-06-26 - 19:51:06



Fina pojken påväg hemåt efter en galopp på en stor vall tillsammans med Selma. Avenir tyckte att det var jättekul och Selma skötte sig perfekt, inget bock och bus här inte! Igår var även Hoppan på tur med Avenir och vi travade över en vall, duktig unghäst! 





Är livet mer än bara hästar?

2014-06-25 - 21:57:02




Eftermiddag utan hästar och istället shopping och vuxenpoäng! Först shopping med syrran, köpte ny sommarjacka, ett fint linne och ett par träningsshorts! Sen fika hos mormor med syrran och Robin innan Daniel slutade jobba. När han hade slutat åkte vi till Mio och köpte köksbord (äntligen!!) och två extra stolar till det stora bordet! Efter det blev det åter en runda på Grand innan vi åkte hem och fixade lite mat. Perfekt avslut på en bra dag!

Lawell LH

2014-06-24 - 21:16:01




Hon börjar bli ganska fin det lilla djuret, mer träning sen blir det förhoppningsvis någon tävling till hösten! 


<3

2014-06-23 - 18:51:05






Mina fina pojkar <3 Ville bara växer och växer! PimPim börjar bli ett riktigt mys-djur! Ville tyckte dock det var orättvist att han inte fick något täcke så han skulle ta av PimPims med..



Du får mig aldrig att stå still

2014-06-22 - 18:45:12
Hemma efter en bra dag i stallet. Jessie är hemma igen vilket gör det hela mycket lättare! Började dagen med ett dressyrpass på Selma men denna gången i hoppsadeln vilket jag tycket är mycket lättare. Hon kändes fin men inte lika nöjd med detta passet som förra. Känns lite som att motivationen tog slut idag och hon hade ingen större lust att sammarbeta. Men det gick ju ändå bra men det kunde gått bättre, inte helt nöjd! Sen tog vi D, först longerade jag och sen satt Jessie upp och skrittade några varv. Att vi bytte ryttare brydde han sig inte alls om och han var lugn och fin. Fortfarande lite misstänksam men inte alls spänd eller rädd. Jessie red Hoppan en tur i skogen, lika snäll och trygg som alltid! Sist fotade vi lilla Stina och planerade lite för resten av sommaren. 
 
 

I kvällssolen

2014-06-21 - 22:41:11
Longerat Hoppan som var riktigt duktig idag, äntligen känns det som att hon börjar förstå det där med att böja på nacken samtidigt som man ska ha med sig båda bakbenen! Imorgon blir det uppsuttet arbete på henne, får se om Jessie tar henne eller om jag får rida. Longerade D som jobbade på bra och sen satt jag upp och skrittade några varv, spänd men mycket bättre. Hoppas det börjar lossna nu!

Hoppan

Å det händer något intressant :o


Lycka!

2014-06-21 - 14:59:33

Tog en skrittur på Avenir i skogen, när vi kom tillbaka skulle jag trava några varv på banan bara för att känna så allt var okej, han kändes fin. Testade lite galopp och även de kändes bra. Stod några låga hinder framme sen en hoppträning så provade några språng och han blev helt överlycklig! Underbara lilla häst, han tyckte det var så kul och jag fick en riktig adrenalin-kick! Har inte hoppat ett enda språng med honom på två år men kände direkt igen känslan, tänk om han bara kunde varit några år yngre <3 

...

2014-06-20 - 16:08:44
Hoppan myser med mig när Avenir äter sitt kraftfoder! Ikväll kommer hennes matte hem så nu kommer hon inte undan träning längre;) 

En härlig tur med Selma i skogen, miljöträning för D och lite annat smått och gott, nu ska jag strax iväg för att grilla lite och sen vidare till syster och Robin. Ganska bra midsommar :)

Midsommar?

2014-06-20 - 10:12:49
Igår lånade jag syrrans dressyrsadel till Selma, jag har inte suttit i en dressyrsadel sedan någon gång förra sommaren så träningsverken idag är ett faktum men å va bra det blev! Selma var jättefin! Jobbade skritt-galopp-skritt övningar och hon var helt med på noterna, jag kom till bra ridning och fick en helt fantastisk känsla! Har nog inte haft den känslan sen Avenir var igång på riktigt. Kändes som att jag bara satt där och kunde göra vad jag ville. Hon var lyhörd med bakbenen väl under sig! Tror det finns en trevlig dressyrhäst i den där hopp-ponnyn! 

Igår flyttade lille Melker till sitt nya hem, saknar redan den lilla ponnyn, han är helt klart något extra! 

Fina Melker 

Nu blir det en galopprunda med Selma och jobb med D innan det är dags att fira midsommar, kan inte vara ledig från hästarna, tur att man trivs med sitt jobb! 

Fina Lawell

2014-06-17 - 14:42:00
Longerade Hoppan första gången efter vilan idag, kändes som att börja där vi var för en månad sedan. Hon jobbade på i bra form med stöd på bettet, ska dock prova ett annat bett imorgon då detta var lite långt. Skönt att komma igång med henne igen! 

Taggad?

Familjen som köpt Bella har varit här och ridit henne idag, gick jättebra förutom att tjejen tappade balansen när Bella hoppade till och ramlade av men hon var snabbt upp igen och fortsatte rida. Tror att det blir ett bra team när de lärt känna varandra!

Nu väntar mer jobb i stallet, tvätta idag så kan jag förhoppningsvis måla på torsdag!

Det där med avel...

2014-06-17 - 09:06:24
Ni undrar hur jag kan sälja hästar när ingen annan kan? Kanske inte riktigt så men igår hade jag en ganska komisk diskussion men den uppfödare som hade ett äldre sto som jag hade kunnat tänka mig men inte för de pengarna hon skulle ha! Stoet i fråga ett renrasigt avelssto, haft två för och gått LC hoppning född 98, visad med 39 poäng, inga jättemeriter enligt mig. Denna ville hon ha 30.000kr för. Jag lekte med tanken, om jag köpt denne häst hade jag tidigast kunnat betäcka den nästa år hon hade alltså fått sitt första föl här när hon var 18år, kanske hade jag senan vågat ta ett föl till då är ponnyn 19-20år sen tycker inte jag att dom ska ha mer föl då det finns endel studier på att fölen kan få defekter när stoet blir till åren. Det hade alltså blivit ganska dyra föl för mig! Säljaren däremot kunde dels inte förstå varför jag inte ville ta 5-6 föl på henne och dels tyckte hon att jag var hemsk som inte ville betala dom pengarna för hennes fina häst! Med tanke på att det är svårt att sälja en 17åring i tävlingskondition för samma pengar tror jag inte det är lättare att sälja ett sto till avel, jag hade ju inte fått mer för avkomman än vad jag betalat för stoet och då är det dessutom alla kostnader runt omkring. 

Det som gör att jag kan sälja ponnyer tror jag är för att jag sätter ett rättvist pris och är ärlig både i annonsen och när jag pratar med kunden. Sen tror jag att ponnyuppfödare måste tänka om, man kan inte tro att man ska få ut allt man lagt ner plus lite till, man får vara glad om man får det att gå runt, tråkigt men det är så marknaden ser ut! Bättre att vi säljer våra ponnyer lite billigare än att kunden köper en import istället, det är min åsikt!

Söndagmorgon

2014-06-15 - 09:35:26
Blundar för allt som borde göras och åker till Ullared med pojken min för att köpa grejer till nya lägenheten! (Och lite till hästarna) skönt att bara hitta på något annat! 

Hästarna vaccinerades i fredags och vilar tills imorgon, sen är det full fart igen! Hoppan är hemma från betet och ska ridas igång igen, Selma och Stina ska ut på annons. Bella och Melker ska trimmas innan dom flyttar till sina nya hem! Avenir ska motioneras och D ska tränas, unghästarna lever livet på sina beten :)



Min fina Avenir

2014-06-12 - 08:25:51

Nej matte, jag vill inte vara med på bild!

Min gamla stjärna och min blivande!


Jag vet ingen annan häst som blir så lycklig av att få komma ut i skogen! Känslan är oslagbar, mysfaktor på hög nivå! Min fina pojk<3




Fina ponnysar

2014-06-11 - 14:56:26
Känner mig faktiskt lite stolt! De ända man får höra är att det är så svårt att sälja hästar men här går det ganska bra! Dessutom har vi hittat riktigt bra hem och inte bara sålt till första bästa! Sex hästar har vi sålt hittills i år, de fem vi har besiktigat har varit u.a! 

Melker besiktigades u.a idag och flyttar till sin nya familj nästa vecka. Även Bella flyttar om någon vecka sen är det inte många hästar kvar!

Trazzla


Tjorven

Arrow

Bella

Nelly

Melker






Ridning i kvällssolen

2014-06-11 - 10:27:01

Trimmade Bella på gräsbanan igår samtidigt som Lina red Selma. Bella var riktigt fin, satt ner och jobbade henne i traven. Hon var stabil i formen, eftergiven och med lagom bjudning, jobbade lite skänkelvikning och avsaktningar, fin ponny! Provade även ny sadel men den låg inte helt 100 så ska försöka få tag på en sån som jag har istället och se om jag lyckas! Förutom Selma och Bella fick även Melker gå en promenad, söta lilla busponnyn!

Igår kom Avenir hem igen efter en tid hos fodervärd, synd att hon inte kunde ha kvar honom för tror att han har trivts bra hos henne, han var i riktigt fint skick iaf. skönt att det finns människor som även tar hand om andras hästar och faktiskt är rädda om dem! Man hör så mycket tråkigt och folk som lämnat iväg hästar på foder och fått hem riktiga vrak.. Nu är pojken iaf hemma igen och så får det förbli!

Hur svårt kan det vara?

2014-06-10 - 13:12:18
Sådär äntligen lite lugn och ro en stund! Har varit i stan, först besiktning av lägenheten, var lite nervöst men inga anmärkningar! Nu är nycklarna inlämnade och den är inte längre mitt ansvar! Sen har jag åkt runt till olika affärer för att försöka hitta en soffbord och en lampa, helt omöjligt, finns inte ett snyggt soffbord i hela Växjö! Gav upp och åkte till Hööks istället men hittade inget kul där heller. Åkte till Växjö ridshop och hämtade några sadlar som vi ska prova på Bella ikväll när nya ägarna kommer och rider henne. Hoppas att någon av dem passar, fanns tyvärr ingen sån som jag har till henne...

Nu ska jag sola en stund innan ponnyerna ska motioneras! 

Dagens sällskap

Det kommer aldrig

2014-06-09 - 18:45:50
Longerat D i goguen, han fick jobba igenom ordentligt i både trav och galopp vilket att behövde efter ett par dagars vila. Han är fin den där ponnyn men att samla på sig överskottsenergi är lite hans grej. Selma fick ett dressyrinspererat pass, skänkelvikning och sluta i skritt och trav. Satt ner och jobbade henne i traven för att komma åt henne ordentligt. Hon gör ju inte mer än vad hon behöver, satt även ner och jobbade igenom galoppen, tempoväxlingar och det hon har svårast för är att komma tillbaka efter en ökning men självklart fattas det fortfarande muskler. Får med bakbenen mer och mer för varje pass, hoppas det fortsätter så! 

Galopp i full fart är nog det vi är bäst på!

Annars då? Inte mycket hästar nu, i helgen har vi tömt lägenheten och flyttstädat, trodde aldrig vi skulle bli klara! Nu väntar vi på att vi ska få nya lägenheten nästa helg. Idag har vi börjat lite försiktigt på renoveringen av stallet, äntligen! Har börjat med att tvätta och måla lite i den gamla delen sen ska det även bli tre nya boxar! 

Ulla Håkansson

2014-06-06 - 18:32:36

Även syrran fick vara med på ett hörn! Inte alla som får denna chans att jobba hos en sån ridprofil som Ulla!

Idag igen

2014-06-04 - 09:32:01
Igår var det riktigt tråkigt väder, grått och regnigt hela dagen. Jag hade tänkt rida men istället fick de små löshoppa. Började med D som var lite spänd pga. regnet. Han hoppade helt okej men lite spänd och ofokuserad. Sen tog jag Melker som är en riktig stjärna! Andra gången han löshoppar, han klipper 110cm med lätthet, fina framben och bra inställning, dock blev det mycket bus emellan, han börjar bli lite kaxig men så söt! Bella fick komma några gånger i trav på ganska lågt för att hon ska lära sig att ta det lugnt. Hon var mycket bättre och inte alls så "panikslagen" som hon brukar vara när man ska löshoppa. Eftersom hon tog det lugnt och fint fick även hon testa på att hoppa lite högre, 1m utan problem! 

Slutligen var det Pim Pims tur, han hade annat i tankarna, sprang och kollade efter de andra hästarna och snubblade över hinderna. Försökte få honom att fokusera på mig och när han väl busat av sig så hoppade han ganska bra, fina pojken!







Så kom regnet

2014-06-03 - 09:59:57


Kvällsträning med Selma igår, hon var lite stel i början men jättefin mot slutet. Galopperade lite mer denna gången och hon kändes rund och fin, stadig i formen och bättre framme för skänkeln! 

Blev en ganska lång dag, började med longering av D som var jätteduktig, när jag hade longerat honom höll mamma i linan och jag kunde sitta upp och skritta några varv, han var lugn och avspänd. Första gången jag satt på honom, så duktig pojk! 

Sen blev det Stinas tur, longering med fokus på att hon ska lyssna istället för att köra sitt eget, inte helt lätt men bättre mot slutet. När vi var klara tog mamma linan och jag hängde lite på henne, gick även några steg och det gick över förväntan! Ska försöka jobba lite intensivt med henne nu och se om vi kan komma lite framåt. 

Red Melker på gräsbanan, han var pigg och det gick lite fort ibland, även han behöver träna på att lyssna och det gick mycket bättre mot slutet. Han är så snäll och go den lilla ponnyn! 

Sen åkte jag till skolan för lite backning med släp, gick bättre denna gången men usch va svårt det är! 

Tillbaka i stallet tog jag och Bella en skrittrunda med blandat resultat. Hon tycker inte att det är jättekul att gå på tur själv, speciellt inte när man möter läskiga saker men gick ändå bättre än väntat och hon skrittade på helt avslappnat emellanåt! 

Sist ut blev som sagt Selma. Utöver hästarna håller vi på att packa och städa i lägenheten, på fredag ska vi flytta ut alla grejer och sen flyttstädning i helgen. Det är mycket nu!

Lawell LH

2014-06-02 - 08:22:57
Hoppan när hon bara varit här någon vecka, tagit i Mars. 

Hoppan igår, hon har utvecklats och växt till sig ganska mycket. Synd att jag inte har någon bild framifrån när hon kom, hon var ganska smal mellan frambenen men nu har hon blivit mycket grövre samt rund och fin i kroppen!



Pim Pim

2014-06-02 - 08:11:31


Min fina <3 

2014 - bete för ungstona

2014-06-01 - 18:39:21





Hoppan och Sally släppta på bete idag, nu väntar 4 veckors vila innan det är dags för Hoppan att komma igång på riktigt och påbörja Sallys inridning, undra hur det kommer att gå! Nöjda och glada hästar! 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!