Solen i ögonen

2013-02-28 - 18:41:21
Detta vädret gör mig på otroligt bra humör! Strålande solsken och flera plusgrader gör att dagarna blir ännu lite bättre. Idag har Evve och Lisa varit på kliniken med MQ vilket gjorde att jag och Jossan hade hästarna själva, när stallen var klara blev det hoppning med Bibbi och Topsen. Repetition på det vi gjorde igår. Jag hoppade Bibba och det gick mycket bättre idag! Ponnyn var lite mer samarbetsvillig vilket gjorde att det faktiskt gick att styra på hinder, jag var mer fokuserad och red noggrannare med bättre väg, sits och skänkel. Vi kom rätt nästan alla språng, när vi höll på att komma lite stort trampade hon om, när vi kom nära hoppade hon snällt ändå. Landade i rätt galopp och bytte över hinder. Duktig ponny!

Efter lunch longerade jag Sassa. Detta är en nybliven 3-åring som kom hem från lösdriften för några veckor sen. Hon har precis kommit på hur det här med longering fungerar. Först provade vi alla gångarterna, det gick bra även om det blev lite väl många galopper ibland. Sen jobbade vi stratt-travövergångar och det gick mycket bättre än väntat. Hon lyssnade bra och var uppmärksam.

Har inte riktigt hunnit med Issa idag, får ta det imorgon om. Hoppas på att hinna med en uteritt, förhoppningsvis med Hera som sällskap.

Ett steg i taget

2013-02-27 - 17:56:59
Ibland känns det som att jag aldrig kan ta tag i saker och ting, ibland känns det som om jag inte kan vänta till rätt tillfälle utan har jättebråttom att få saker och ting gjort. Funderar på hur jag ska få en balans i det där, hur gör man för att bara bli perfekt? Ibland kan jag planera till vansinne, allt förlångt i förväg, det blir ändå inte så som jag tänkt till sist. Ibland planerar jag inte alls utan allting bra sker, ibland går det bra ibland blir det helt fel. Ibland undrar jag om jag helt enkelt inte har en förmåga att göra saker och ting "lagom" alltid fullt ut eller ingenting, aldrig "lagom" så som det förväntas.

Ska försöka tänka ett steg i taget och se om jag lyckas!

(När Evve läser detta kommer hon tänka "någonting du behöver ta tag i är din tvätt" kanske ska ta ett steg i taget? börja med att lägga en i maskinen, nästa steg lär vara att starta maskinen, flytta kläderna till tumlaren, starta tumlaren, hämta tvätten. hmm inser att detta kommer att ta hur lång tid som helst så istället hoppar jag problemet redan från början och tvättar en annan dag! )

One of these days

2013-02-27 - 16:54:45
Hoppträning på Bibbi med hjälp av Jossan, resultatet blev duktig ponny och förvirrad pilot, tänk om piloten kunde lära sig styra? vad mycket lättare allting skulle bli då! Bibbi var iaf. jätteduktig, hon har gjort stora framsteg sen jag hoppade henne första gången, jag börjar lära mig att få henne framför mig och bli stadigare i min sits även om det är långt kvar. Tränar vidare på detta ikväll eftersom det bli hoppträning på Gåva för Lisa sen. Mitt mål är träningsvärk i magmusklerna imorgon. Gåva har vilat sig i form så jag hoppas att hon kommer att vara på topp!

Men jag kommer inte längre utan din hjälp

2013-02-26 - 17:07:28
När inte allt riktigt blir som man har tänkt sig är det tur att man äger värdens bästa ponny! Idag provade vi att gå på tur, tog Evve och Hera som sällskap. Ledde henne 1/4 av rundan sen satt jag upp, första gången utan att någon höll i, första gången utan att ha longerat innan och var femte gången jag satt upp på henne någonsin. Sen skrittade vi hela rundan i Heras svans utan problem. Så duktig ponny!
 

Det kändes som om alla hade förstått utom jag

2013-02-25 - 22:09:00

Lite mörkare, lite svårare, lite tyngre.
Hoppas att det inte är försent, hoppas att jag hinner hem.
Det är först när det händer en själv man inser hur viktig familjen är.
Kvällen är svår
Längtan är stor
Det finns inte mycket hopp kvar.
Sluta inte kämpa, jag slutar inte hoppas.
Vill inte komma försent!

Tankarna går till dig ikväll <3

Allting känns lättare men ändå mycket större

2013-02-25 - 17:06:00
Underbar dag, underbart väder och spenderat den mesta tiden på ryggen på gula hästar. Började dagen med att rida hem Karamell från skogshagen (1,5km) hög mysfaktor. Efter lunch tog jag och Evve en tur ut med Hera och Gåva, snögalopp över snötäckt vall även idg, så underbart. Till sist blev det rida tillbaka Karamell till hagen, nu blir det lite paus sen är det Issas tur innan dagen är slut.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Allting känns lättare men ändå mycket större

2013-02-24 - 17:51:00
Bästa ponnyn gjorde nya framsteg igår! Innan kvällsfodring skulle Evve longera Pella så jag passade på att longera Issa samtidigt. Vi provade longergjord med inspänningstyglar för första gången, först förstod hon inte als vad hon skulle göra, konstigt? hon har ju aldrig gjort det innan. Men med mycket eftergift och i skritt provade vi lite och det tog inte alls lång tid innan hon fattade vad hon skulle göra. Sen kunde hon trava med "böj på nacken" i båda varven med eftergift och söka sig nedåt. Mycket begåvad ponny och stolt matte! Nu ska vi bara testa det där med "böj på nacken" när matte sitter på.
 

Blev en tidig morgon idag, klockan ringde 06.15, upp, frukost, släppa hästar, mocka, fodra osv. Eftersom jag och Evve var själv på fm. så blev det inte mer gjort än så, eller jo, vi har även städat lektionsstallet, det var mycket väl behövligt.

Efter lunch ägnade vi oss åt det bästa man kan göra här, det bara måste vara så! Jag och Evve tog en tur ut på varsin gul, när vi kom till ett stort snötäckt fält blev det full fart! Snögalopp på en gul måste vara det bästa som finns, allting blir lite lättare då! Man glömmer allt annat och allt runtomkring. Mycket härlig känsla!
 

Jag har varit här förut

2013-02-23 - 18:26:00
Fy så ruggigt! Funderar på om jag har frusit så mycket någon gång tidigare som jag har gjort idag? Trots att det bara är -2 så är det sjukt kallt när det blåser och är riktigt fuktigt i luften. Känns som att jag inte kommer att tina ordentligt fören jag har fått krypa ner under täcket med vetevärmaren men det blir inte riktigt än. 2 hästar kvar + kvällsfodring.
 
I em har jag varit med Lisa och Jossan på träning för Lasse B. alltid lika kul att se dem träna, blir alltid lika inspirerad av att komma igång och träna med Avenir igen. Hoppas det kommer att gå som jag tänkt med honom till våren.
 
När vi kommit hem från träningen, lastat av, tagit in alla hästarna, lagt fram kvällsmat och kvällsfodrat i skogen fixade jag och Evve tacos, sjukt gott, var sjukt hungrig efter att inte ha käkat ordentligt sen frukost. Fick lite ny energi efter att ha käkat så började packa, blev tillslut två sportbagar och en full IKEA-kasse. Har även bokat båtbiljett så nu är det planerat på riktigt, ska bara få in allting i bilen med!
 
 
Jag och Avenir sommaren 2010, trodde att denna kvällen på ängen var vår sista kväll tillsammans, han skulle iväg till fösäljning dagen efter och jag hade inte en chans att köpa honom men en månad senare var han tillbaka igen och sommaren efter köpte jag honom <3

To be with you

2013-02-22 - 20:28:41
Mazariner, fruktkola, ostbågar, choklad och "Noll tolerans" tror att kvällen är räddad. Nu väntar vi bara på att Jossan ska komma in från stallet så vi kan börja kolla på filmen.

Dagen har bestått av två uteritter och ett lugnt pass i ridhuset. Joggade Gåva inne efter lunch, enda kravet var att hon skulle gå framåt med bra bjudning och det gjorde hon bra så sen var jag ganska nöjd.

"Två små delar av något stort"

2013-02-21 - 19:10:18
Från kylan in i värmen
Jag kom och tänka på det nu
Kanske för att det är så tyst
Du som minns
Du som vet

Evighet som kändes som en evighet på riktigt
Du kan låna mig igen
Du kan förbruka mig igen
Dom himlarna har lämnat mig för länge sen
nu vet jag hur det känns
Jag hatar att bli liten
och vintern är så satans lång igen

Ibland så var du ensam och då gick vi hem till mig
Två små delar av något stort
För att natten hade bett oss
Du har säkert hört historien
Från kylan in i värmen

En trappa upp
Alltid en trappa upp
Över parken
Och våran smällare

Blås lite här där det gör ont
det kanske ger sig

Lite slit är jag värd
Några fraser är jag värd
Ljug om du behöver
det gör ingenting

Jag hör tågen över bron
Masker som vampyrer
och nätterna som rensades på luft

Ibland så var du ensam och då gick vi hem till mig
Två små delar av något stort
För att natten hade bett oss
Du har säkert hört historien
Från kylan in i värmen

Hur kan man tacka nej
jag har saknat dig ibland

När stiger röken
från vårens eldar
Visst var det något som hände
eller är det jag som drömmer

Är det jag som drömmer
Du är bättre än du vet
Mycket större än du vet
Men det klär dig att du tvivlar på din duglighet
Det gör man där vi kommer från
jag förstår dig bättre
Vill du nåt så vet du vart jag finns

Ibland så var du ensam och då gick vi hem till mig
Två små delar av något stort
För att natten hade bett oss
Du har säkert hört historien
Från kylan in i värmen

Du kan säga vad du vill till mig
nu hör jag dig igen

Ibland så var du ensam och då gick vi hem till mig
Två små delar av något stort
För att natten hade bett oss
Du har säkert hört historien
Från kylan in i värmen

Jag kom och tänka på det nu
kanske för att det är så tyst

"Så nära får ingen gå"

2013-02-21 - 19:04:00
Klar i stallet, duschat och käkat. Så var det det där med att städa och packa kvar. Egentligen hade det räckt att packa men utan att städa kommer jag inte att hitta någonting. Kanske trots allt är bättre att skuta upp det där tills imorgon? Eller varför inte nästa vecka? Det här med själv-disciplin är inte riktigt min grej!
 


Någonting som verkar vara min grej däremot är C-ponnyer. Började med att hoppa Hera och sen Bibbi. Båda hoppade bra och jag fick träna på samma sak som jag tränade på igår när jag red Gåva på hoppträningen. Noga med vägen, rak väg efter hindret, hitta bjudning mot hindret och räta upp mig ist för att luta mig framåt före och mellan hindren. Tänka på att alltid rida hästen framför mig ist. för att försöka "ta med mig" hästen framåt. Var ganska nöjd med min egen ridning på Hera, bättre på Bibbi. Men båda hästarna var duktiga.

Sista ponny ut blev Issa, med Jossan som marksupport provade vi att trava för första gången idag och hon var jätteduktig. Det svåraste är att få henne att stanna, hon har inte riktigt förstått det där med "prroo" än men det tränar vi vidare på.
 
 

"Sometimes it's hard to love me
Sometimes it's hard to love you too
I know it's hard believing
That love can pull us through
It would be so easy
To live your life"

Jag föll förlångt på en fest någonstans

2013-02-20 - 16:56:00
Ännu en genomblåst dag, nu när man har kommit in i värmen riktigt hettar det i ansiktet efter all kyla idag. Nu har blåsten avtagit men istället har det börjat snöa ordentligt och detta vädret ska hålla i sig till söndag, hoppas att det tänker bli vår sen! Har ridit Hera i ridhuset, tanken var att jag skulle hoppa henne lite vilket jag gjorde, det blev några travsprång med bra bjudning och hon landade i rätt galopp alla utom en gång. Efter att ha hoppat lite jobbade jag igenom lite ställning i skritt i båda varven. Hon är ganska stel och har svårt att få med sig bakbenen och behålla bjudning men efter en stund gick det bättre.
 
 
Ikväll blir det hoppträning med Gåva, två veckor sen nu men hoppas att hon sköter sig!

How says you can't go home

2013-02-19 - 19:20:00
Usch vilket väder! Idag har vi verkligen fått uppleva baksidan av Gotland. 15m/s blåser det enligt SMHI och jag tvivlar inte på dem! Det blåste bra redan på morgonen och har bara tilltagit, vinden är iskall och snön bara yr. Detta ska dessutom fortsätta i två dagar till och jag känner mig genomblåst redan idag. Hade tänkt rida ut Gåva men pga. vädret blev det ett pass i ridhuset som jag nästan blev nöjd med till sist, övning ger färdighet. 

Vi tog in hästarna tidigt pga. vädret, dom ville iaf inte vara ute längre, Issa och MQ brukar i vanliga fall vara ute tills kvällsfodring vid 19.30 men idag fick även Issa gå in vid 14 kanske, tror inte att det gjorde henne något, Passade på att klippa ludd i öronen och började rycka manen på henne, dock var det inte så populärt som höll inte på så länge. Ist rycktade jag igenom henne med gummiskrapan vilket hon uppskattade, hon riktigt tryckte sig mot den.
 

När vi var klara med allt på gården tog Evve å jag en lite roadtrip till Gammelgarn, har varit och kollat på ett ridponnysto som jag funderar på att köpa. Jättesöt och snäll. Ska fundera tills imorgon så får vi se vad jag kommer fram till! På väg hem därifrån stannade vi och köpte godis så vi överlever en vecka till!
 
Liten Nelly
 

Underbara ponny!

2013-02-18 - 17:46:00
Idag blev det löshoppning igen, var tredje gången Issa löshoppade och gjorde det riktigt bra, hon taxerar bra och har bra inställning. Nu blir det att jobba på med ridningen så att hon blir klar att visa på kvalite i höst. Min lilla stjärna!
 

När jag hade hämtat Hera och Gåva och väntade med dom utanför ridhuset fick Myran och Pippi syn på fjordsen och tyckte att dom var synnerligen konstiga små varelser.
 

Like stars in the darkness

2013-02-17 - 20:18:00
Jossan tar tag i sitt liv och tar en dusch, jag tvingar Evve att göra semlor till mig, denna gången hoppas jag att de blir utan salt! Själv tycker jag att arbetsfördelningen är optimal. Nu väntar vi bara på att Johan Falk ska börja sen är kvällen fulländad!

Har blivit lite fast i det här med att läsa mitt horoskop varje dag men idag var det lite skrämmande. Har under dagen tänkt på min attityd till sånt som jag inte riktigt var positiv till och då gick det både bättre och lättare. Istället för att analysera vad hästarna gör så har jag analyserat min egen ridning vilket gjorde att det blev mycket lättare. Var försiktig med att skylla på andra, det kan vara du själv som gjort misstag.

(Semlorna var sjukt goda!)
 

Som tankar i regn

2013-02-17 - 17:59:00
Efter lunch red jag Gåva i ridhuset, gjorde samma övning med henne som jag gjort innan idag med Bibbi. Gåva är mjukare i munnen och lättare att ställa samtidigt som hon är känsligare och måste ramas in mer, Bibbi behöver mest påminnas om att hon ska framåt. Var dock riktigt nöjd även med Gåva. Det gick mycket bättre än vad det har gjort tidigare i veckan. Nu blir det nog vila eller tur ut imorgon för henne innan vi fortsätter med träning.
 
Efter att ha ridit gick jag och skulle fixa kraftfoder till Issa, kommer in i stallet och inser att någon har tagit min vattenhink? Kanske en inte så stor sak men eftersom "någon" gör någonting som irriterar mig varje dag så börjar tålamodet tryta. När det senare är insläpp är det jag som tar in "någons" häst och inser att hon har lämnat kratfmåttet kvar i krubban med kraften i istället för att bara hällt ut det i krubban. Gjorde mig lite mer irriterad!

Det går om man vill!

2013-02-17 - 13:21:35
Efter att inte alls varit nöjd med Bibbi i förgår tog jag ny tag idag. Nytt bett och ny bättre inställning. Ny taktik, uppåt-framåt. Skrittade länge och väl för att få henne att ge efter i nacken i båda varven, sen travade jag igång på långa tyglar, framåt, framåt, framåt och tillslut gick ponnyn faktiskt just framåt. När vi hade fått upp farten började vi med en övning som jag tycker är jättebra oavsett vad man sitter på för häst. 15 metersvolt på kortsidan - serpentin till medellinjen på långsidan med tre bågar och sen volt igen på kortsidan. Rullade på den övningen i båda varven och efter en stund så började hon komma till sin rätt. Även galoppen kändes mycket bättre idag, provade att ta tillbaka lite med mest galopperade vi på för att hon skulle komma framåt. Det är det viktigaste för henne just nu.

Ännu ett bevis på att om man ändrar inställning och bestämmer sig för att det ska gå så göra det de.

Because we can

2013-02-16 - 17:47:30
Sitter och letar efter film som jag kan kolla på när jag ska åka båt nästa gång, varför är det så svårt att hitta en film eller två som man vill se? Finns inte så mycket annat att göra på båten så det är film som gäller. Kommer ihåg när jag och Evve åkte båten hit i Augusti, först satt vi och pratade i en timme i väntan på båten och sen satt vi och pratade oavbrutet i 3 timmar på båten innan vi var framme i Visby. Båten är helt klart bäst med sällskap!

Har varit en lugn dag, inga konstigheter, bara som vanligt. När stallen var klara började jag med att följa med ut på tur på Bibbi, sen blev det en tur till. Denna gången på Surprise hon var egentligen jättesnäll men på vägen hem bestämde sig Pella för att testa min sadelfasthet och hoppade rätt in i Surprise som i sin tur även hon tog fart uppåt-framåt men stannade nästan direkt, tur det. Jag har kvar att baka iaf!

Efter lunch blev det ännu en tur ut, dock med lugnare tempo och hästarna på marken trots konstig människor och traktorer. Hera och Topsen är helt klart de bästa "på tur" hästarna. Sen blev det Gåvas tur i ridhuset, inte helt ok men vi jobbar på det, trots allt ganska nöjd med henne. Sist ut blev Issa, med hjälp av Evve skrittade vi på en mer regelbunden volt denna gången och i lina. Helt obekymrad av ryttaren men däremot är dörren fortfarande lite läskig. Imorgon får vi nog prova lite trav, underbara söta ponny som dock mest tränar på att bocka när jag longerar henne.

Det här med helg?

2013-02-16 - 07:10:00
Så var det lördagsmorgon igen, känns som om tiden går så otroligt fort just nu! Har börjat dagen med att fodra och nu en kopp kaffe framför datorn innan frukost. Trots att det egentligen inte är någon skillnad på dagarna här, vi jobbar ju oavsett helg eller vardag så tycker jag att det är något speciellt med helgmornar. Det är kanske så att det är tanken som räknas, trots att det inte egentligen är någon skillnad så är det tanken som lurar mig till att det är något speciellt med helg.

Igår red jag Hera i ridhuset, Gåva på tur med sällskap av Jossan och Topsen sen red jag Bibbi inne. Hera var duktig, gick på bra framåt och ställer inte så mycket mer krav på henne. Gåva var duktig på tur och inte alls så tittig som hon brukar vara, När jag skulle rida Bibba började jag få ont i höger armbåge och i fingrarna edan innan jag började rida och Bibbi gjorde inte saken bättre, hon är expert på att hänga i vänstertygeln och släpper högertygeln helt. Hjälpte inte hu mycket ben jag än använde, och fick bara ondare och ondare i både armbåge, axel och fingrar. Ingen bra dag att rida motvillig ponny.

Idag ska jag försöka göra något med Issa igen och hoppas att Evve kan hjälpa mig med lite marksupport, min fina lilla ponny!
 

There will be no next time

2013-02-14 - 19:08:21
 
Just gonna stand there and watch me burn
That's alright because I like the way it hurts
Just gonna stand there and hear me cry
That's alright because I love the way you lie
I love the way you lie

Full fart!

2013-02-14 - 18:57:54
Det är dagar som denna som passar mig allra bäst, nä man inte hinner tänka, inte hinner stanna till ens en liten stund. Klockan ringde 05.50, jag var uppe strax efter 06. Började med att mata alla hästarna med hö och de i nya stallet fick även sin havre. Sen gick jag in igen, plockade fram frukost och väntade på att resten skulle komma och käka. Efter utsläpp packade vi transporten med två djur och åkte till kliniken för vet. besök med Dessie och Titania som båda inte känts helt 100. Ingen anmärkning på Dessie men däremot blev Titania behandlad i ett bakknä där hon även blivit behandlad tidigare. När vi var hemma från kliniken var klockan 13 och innan vi hade hunnit käka var hon ännu mer. Efter lunchen fixade vi klart stallen som ingen hade hunnit med på morgonen. Väl klara med det var det dags för löshoppning.

Jag och evve började med Issa, hon var så duktig, det var andra gången någonsin hon löshoppade och gjorde det så bra. Inga konstigheter, hon hoppar med god vilja och bra teknik. Så himla fin ponny! Sen rullade det på 12 hästar blev det totalt, när vi var klara tog vi in de sista och sen blev det lite mer jobb i stallet innan vi var klara att gå in. Jag tycker om det här när dagarna rullar på, när man inte hinner stanna upp.

I don’t know where I’m going but I know where I’ve been

2013-02-13 - 17:28:59
Nöjd med min ridning idag, Först red jag Gåva, hon har varit svår i munnen och inte alls samarbetsvillig den senaste veckan men idag hade lite lossnat och mot slutet var hon riktigt fin. Kändes nästan som att sitta på en dressyrponny, hon blev riktigt rund och fin i galoppen och gick fint att göra volter utan att hon ramlade inåt med bogen. Tror att det är jag som har varit lite slarvig med min skänkel och det är så problemet har uppstått. Jag måste rama in henne ordentligt och har riktigt stark högerskänkel i högervarvet men även komma ihåg högerskänkeln i vänstervarvet. Pilot-fel är de vanligaste problemet. Väl nöjd med Gåva var det Issas tur, longerade lite och skulle sen haft Evves hjälp när jag skulle sitta upp men Evve var tvungen att hjälpa Lisa att lasta så jag satt upp själv och skrittade några varv på volten och sen satt jag av igen, så duktigt ponny, lite frågande men inga konstigheter. Imorgon ska vi prova att rida själva igen fast med lite daghjälp framför. Tror att det kommer att gå jättebra, min lilla stjärna!

Snön vräker ner och det fanns mycket på marken redan sen innan, tycker helt klart att det kan bli vår nu. Är trött på snö, kyla och vinter! Bilden påminner mig om en underbar höstdag med värdens bästa Moltas, är han inte underbar?

En svart lite katt

2013-02-13 - 12:46:24
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
Lilla Tusifer

Det finns en gata där alla kan mitt namn

2013-02-12 - 20:38:17

Just nu längtar jag sjukt mycket till våren och sommaren. Till allt som är planerat och allt annat underbart!

* Skrållans föl som är beräknat 24-25 april
* Ullaredstrip
* Gyllene Tider konsert
* Köpenhamn
* Falsterbo
* Resa i november (kan dock inte berätta mer än så än.)

Resten av tiden misstänker jag att jag kommer att jobba men vad gör det, sommaren bara måste bli underbar. Prio ett är ju dessutom ny och större lägenhet.

Just nu kan jag inte låta bli att sakna mina underbara vänner lite extra, det hjälper att det inte är så lång tid kvar nu. Snart går jag runt på Växjös gator och allting är precis som vanligt, jag saknar "som vanligt"

The hall of fame

2013-02-11 - 19:30:34
Jag måste vara bäst på det här med att hitta saker. Jag lägger någonting på en plats bara för att jag ska veta vart jag har de, sen hittar jag aldrig det igen!
 
Efter lunch blev det en tur ut med hög mysfaktor, vädret har varit så underbart idag! Väl hemma var jag och Evve ganska klara med det vi skulle göra så vi bestämde oss för att Heidi och Mirk som vi hade hämtat på morgonen ville ha ryttare på sig för andra gången någonsin. När dom var hemma i höstas så hängde jag lite på båda vilket gick hur bra som helst. Vi tog Mirk först, han var givetvis supersnäll och det gick hur bra som helst, jag skrittade uppsuttet fram och tillbaka i stallgången medan evve gick bredvid. sen blev det samma sak med Heidi och hon var nästan ännu duktigare! Väl förberädda till vårens kommande inridning helt enkelt!
 
När hästarna var inne och vi gick in för att fika lite fick jag ett sms från posten om att mitt och Evves paket från Hööks hade kommit till postens ombud. Vi åkte direkt för att hämta det! Jag är sjukt nöjd med mina skor, men även nöjd med tröjan. Evve fick ett äpplegrönt schabrak och matchade lindor, snyggt!
 
 
 
 
Kvällsmat?

Miss U

2013-02-11 - 12:49:00
Halva dagen har gått och för en gångs skull känns det som om jag har hunnit med en del. Började dagen med att longera Issa, hon var jätteduktig, provade att longera även i galopp och hon gick på snällt, utan bus, utan konstigheter, duktig ponny! Efter utsläpp och fodring i skogen hämtade jag och Evve hem Mirk och Heidi från en av lösdrifterna. Tar ca 10 min att gå hem och dom gick med snällt, dom ska vara hemma tills imorgon för frisering av manen och verkning.

När stallen var klara passade jag och Evve på att rida Gåva och Hera. Hera såg riktigt fin ut medan Gåva inte alls var på humör, har haft lite problem med henne som vi inte riktigt har kommit till rätta med men det går iaf framåt. Jag jobbade henne på en 8:a för att hon ska gå att ställa om utan att ramla in i det nya varvet och slå upp med huvudet och tappa bjudning. Det gick bättre och bättre men är mycket kvar. När man byter till högervarv ramlar hon lite inåt men går lätt att korrigera, största problemet är att hon ramlar åt väggen när hon ska in mot väggen igen. Lite kvar att jobba på helt enkelt men skönt att det går framåt igen, kändes som att vi hade kört fast helt ett tag.

 
Träning med Avenir våren 2011
 
Saknar min pojk! Ska bli riktigt kul att börja träna med honom igen när jag är tillbaka på fastlandet! 

Så länge du hör musiken

2013-02-10 - 17:54:00
Nu har jag och Evve slagit oss ner vid vårat favoritbord (?) i köket efter en lång dag med hästar och träning. Evve har skrivit en att-göra-lista till sig själv och tagit tag i den, jag funderar jag på om jag ska göra något mer men kommer snabbt fram till att jag tänker ta tag i mitt liv först imorgon. Ikväll blir det tacochips, ostdip och salsadip framför daton, när Evve är klar med sin lista ska vi kolla på Rock Of Ages. Kommer att bli en perfekt kväll! Det är ju trots allt söndagkväll!
 
Imorgon har jag morgonfodring och tänker även jobba lite med Issa på morgonen, det har varit fullt upp i helgen så har inte riktigt hunnit med henne. Nästa vecka får bli nya tag helt enkelt. Den enda jag har hunnit rida denna helgen har varit en tur ut på Britney i skritt och trav som gick jättebra, gången innan vi red på tur så gjorde hon en hel del luftsprång och var allmänt orolig men nu var hon ganska lugn så bra framsteg! Kommande vecka kommer jag att ha mest fokus på Issa och Gåva, utöver det ska jag försöka hinna hoppa Gry som egentligen går på ridskolan i vanliga fall men behöver lite tillridning. 
 
Våran kvällsmat?
 
Morgon i skogshagen, har kommit ganska mycket snö nu!
 
 
 
 
 
 

The river

2013-02-09 - 21:16:07
Funderingar inför våren, funderingar inför sommaren och hösten. Vad händer sen? Har inte så många månader kvar här nu, kommer att åka hem runt den 20 april, kommer förhoppningsvis börja jobba ganska omgående när jag kommer hem men och jobba hela sommaren men sen är frågan vad jag ska göra till hösten, vill hitta på något. Antingen åka någonstans inom Europa eller åka till Nya Zeeland som var planen från början. Har börjat kolla lite på lägenhet i Växjö, blir antagligen en 3:a hoppas att jag kan hitta någon i ett område som jag tycker om eftersom det finns ganska många områden som jag absolut inte vill bo i.

Allra helst skulle jag vilja ha en 3:a där jag har bott innan, hade passat perfekt, trivs otroligt bra där. Men det som främst behöver planeras är hemresan eftersom jag egentligen har lite förmycket grejer här för att få med mig allt hem, ska ta med mig ganska mycket hem i mars men får se hur mycket det blir kvar.

Lycklig och förvånad

2013-02-08 - 18:47:16
Äntligen inne, käkat lite och lite ledig tid innan det är dags för kvällsfodring. Har varit en lång dag, på morgonen åkte Lisa tidigt för att träna för Lars Andersson, Evve följde med eftersom väderförhållanden inte var de bästa. Detta innebar att jag och Jossan blev själva med alla hästarna. Vi släppte ut, mockade, matade, sopade och han dessutom rida varsin häst innan lunch, detta för att Ingela hjälpte till med mockningen. Det gick i vilket fall undan. Det blev tidig lunch för sen skulle vi iväg med Issa och Topsen för mätning. Jag och Evve gjorde i ordning dom sen lastade vi. Topsen har varit riktigt svår att lasta men han gick på ganska snällt. Issa är nog den snällaste som finns att lasta med tanke på att det var andra gången någonsin som hon skulle åka.


Till det mest spännande, jag var ganska övertygad om att hon var 143-144 cm så hade inte tänkt så mycket på det där med mätning. När i började frågade vet. om jag ville ha henne som C-ponny och det visade sig att hon utan problem var 140.0 cm blev ganska förvånad men uppenbarligen har jag ännu en C-ponny och ingen D-ponny alls. Hon var iaf. jätteduktig.



Here's to us

2013-02-07 - 21:47:55

Allting blir mycket mer värt när man har underbara människor runt omkring sig, trots att det händer både konstiga och tråkiga saker ibland så lyckas vi ändå hålla ihop och hålla humöret uppe. Allting blir helt enkelt mycket lättare med er!

What if

2013-02-06 - 20:57:27
Skulle rida lektion på Hera idag, eller kanske inte så avancerat, jag skulle vara "förryttare" till "russgruppen" så att deras små russ har någon som går först. Men istället fick jag börja med att rida en Islandshäst som var med i gruppen för att barnet inte ville rida den utan ist fick rida Hera. Lite speciellt att sitta på en islänning men inga konstigheter, efter ca halva passet bytte vi tillbaka igen och jag avslutade passet på Hera som gjorde det bra trots att ett av russen sprang upp i rumpan på henne några gånger.


Imorgon blir det hoppträning med Gåva och försöka hinna jobba lite med Issa vilket jag inte har hunnit idag. Nu ska jag ta tag i mig själv och städa mitt rum, det var ganska längesen och det är sjukt stökigt så det är dags, går inte att undvika längre!

Våra konstiga idéer!

2013-02-06 - 12:56:33

Varför göra på gamla beprövade sätt när man kan prova nya?

Tro på dig själv, det är ingen annan som kommer att göra det åt dig

2013-02-06 - 12:51:24
Och så började det snöa, antagligen ska det snöa tills på söndag någon gång, kommer att bli mycket snö! Hoppas att det än någorlunda bra väglag när jag ska iväg med Issa på fredag och mäta henne. Jobbade lite med henne igår, hon börjar fatta longeringen och sen kunde jag sitta upp och åka tre varv med ledare. Så duktig är hon! Får nog bli ett liknande pass idag, ska försöka lägga lite mer tid på longeringen så hon lär sig att gå mer självständigt i ridhuset och inte måste vara på den som leder. Igår fick hon även en kompis i hagen, Evves häst MQ, det gick jättebra och idag stod dom och åt i samma hö-hög även om de fått varsin.


I skydd av mörkret

2013-02-04 - 19:27:39
Kallt, ruggigt, regn och snö, ja tillvaron har helt klart varit bättre men vad gör det när man är omgiven av underbara hästar och kollegor! Började dagen med att hämta Bråka och Gry från en av lösdrifterna. Jag red hem Bråka bakbacka, underbara fjords! Sen red jag Gåva inne, fokus på galopp eftersom hon fortfarande har svårt för att orka galoppera på kortsidorna utan att falla inåt. Vid några tillfällen blev hon jättefin, hon orkade bli rund och fin i galoppen. En riktigt fin känsla, hon gör framsteg hela tiden!

I em har vi hämtat hem några små fjords för att klippa manen och verkning imorgon, har även ridit Basic och lagat staket så ikväll hoppas jag att Hera och Gåva tänker hålla sig innanför stängslen. Issa får lite paus idag och sen provar vi lite ridning igen.

Vilken dag!

2013-02-03 - 21:02:59
Klockan ringde 05.45, ganska tidigt för en söndag men tanken var att jag skulle rida Gåva innan frukost och så blev det. Hon var dock inte alls på humör! Hon började med att slå med huvudet och bita sig fast i bettet. Jobbade länge och väl med detta, till sist gav hon med sig lite men det var lång ifrån en bra känsla. När stalle var klara hoppade jag Bibbi. Hon var jätteduktig och det hela gick jättebra. Vi provade även att hoppa en lite linje på 4 språng och det gick jättebra. Stora framsteg för att vara Bibbi. 
 
Efter lunch red jag Basic, vi hoppade bockar. Allting hade säkert gått jättebra om det inte var för att han inte lyssnar utan istället gör som han själv vill. Vi hoppade en bock och var påväg till nästa men istället tar han sikte på ett annat hinder, tar bettet vilket gör att jag hamnar i obalans och när han hoppar hindret är jag aldeles för obalanserad för att följa med och istället hamnar jag långt över honom och sen i backen. Han i sin tur är på väg rakt in i Topsen men han hinner flytta på sig. En stund senare stannar Topsen på ett hinder så även Jossan åker i backen, tur att underlaget är mjukt! Kommer att bli mycket baka denna veckan!
 
Har även hunnit hämta Issa och jobba lite med henne, hon var så duktig. Vi longerade lite och sen hängde vi lite i stallet och sen satt jag upp. Inga problem, så duktigt ponny! Imorgon ska vi prova att sitta upp i ridhuset me

I don't need to be the king of the world

2013-02-02 - 21:06:24
Dagen har gått fort! Nu är hästarna matade och nattade, har även lagt om Basic´s så och det såg bättre ut. Hälsade på Issa på morgonen då det var jag som fick ta uterundan (ge hö och vatten till hästarna på lösdrifterna)  Hon kom fram till mig direkt och kelade en stund innan hon återgick till sin storbal. Så himla söt tjej, tror att hon kommer att bli riktigt fin och trevlig att hantera och rida i framtiden. Har även hunnit rida Bibbi, vi var inte riktigt överrens idag, hon vill helst hänga i vänstertyglen och trycka ut högerbogen vilket inte är tillåtet. Mot slutet av passet kändes hon finare men fortfarande mycket kvar. Vill att hon ska bjuda mer framåt istället för att stå emot, kanske lärde hon sig något av passet. 
 
Före och efterbild på Lisa och Jossan inför kvällens gala!
 
Jag och Gåva från onsdagens hoppträning
 
Grå myser på storbal i solen!
 

Bill och Bull på äventyr!

2013-02-02 - 17:56:05

Eftersom Lisa och Jossan är på gala ikväll (bilder kommer) så bestämde jag och Evve att även vi skulle hitta på något kul, eller ja, det blev käka pizza i Hemse... Vi beställer varsin pizza, jag säger kebab, han som står i kassan kollar konstigt på mig sen säger han: Pizza? Funderar fortfarande på var det skulle varit annars? Inte lätt att förstå småländskan antar jag!

Ett stort liv

2013-02-01 - 20:20:39
Vad gör man en fredagskväll? Evve och jag spenderar vår i stallet, jag har putsat läder (sadel och skor) vilket inte var gjort på lite för länge. Medan jag gjorde det så knoppade Evve MQ för att träna inför hästskötarexamen. Många fina kommentarer och många skratt blev det iaf, det blir helt enkelt vad man gör det till. När vi hade kommit på att det var fredagskväll (inte alltid vi har full koll) så bestämde vi oss för att se en film. Det ända som saknas är en stor påse godis men den tog slut redan i förgår!

I väntan på våren

2013-02-01 - 17:14:04
Det här med turridning är lite vår grej!
 
Efter lunch blev det som planerat uteritt och det med hög mysfaktor! Underbart väder och barbacka, kan det bli bättre? Gåva var lugn och snäll hela turen utan stopp eller försök att vända hemåt, men så slapp hon att gå först idag med för den uppgiften tar sig Twilight gärna an när hon är med! 
 
Har även hunnit hämta hem Sassa från en av lösdrifterna, hon är nybliven 3 åring och den enda av 3-åringarna som inte är påbörjad så nu är det dags för inridning. 

Månen lyste över silverstrån

2013-02-01 - 13:03:00
Helt fantastisk dag, inte ett moln på himlen och solen värmer på riktigt mycket! När stallen var klara blev det en snabb fika och sen fick jag tid att rida Basic. Blev mycket skritt, lite trav och lite galopp i ridhuset. Han kändes ganska fin, hade mycket bättre stöd i handen än vad jag haft på honom tidigare, känns som att han börjar komma tillbaka till ridningen lite, han kändes piggare än vad han gjort innan, verkade inte som om såret störde honom heller, red dock bara i ca. 20 min men det kändes helt okej iaf. Får bli ett liknande pass imorgon och se hur han känns då. 
 
Efter lunch blir det uteritt med Hera, Gåva och de små 4-åringarna, eftersom det ska bli sämre väder så är det best att passa på när solen är framme, dessutom har Gåva gått gasnka hårt nu så gör ingenting att hon får gå på tur några dagar nu. Hoppas att det fina vädret håller i sig över helgen iaf. 
 
 
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!