Skor, tänder och annat nödvändigt ont!

2013-05-28 - 18:52:25
Dagen började med att Avenir och Busan fick nya skor, det var helt klart på tiden! Sen blev det tandläkaren (veterinär) men Issa och Nelly, vad jag vet är ingen av dem kollade i munnen tidigare men har sett att Issa hade vargtänder. Nelly har jag inte sett/känt några på och hon hade inga. Nu är vargtänderna borta på Issa och båda har fått sin första grundvaccinationer.

Har även hunnit rida Busan och Timo, Busan fick ett dressyrpass på ridbanan, provade att sitta ner och jobba henne lite i traven vilket gick jättebra, hon kändes mjuk och fin igenom hela passet. Sen blev det en tur ut på Timo, första gången jag rider ut honom och han var spänd men ändå duktig. För att vara första gången och dessutom själv så gjorde han det bra, det kunde helt enkelt varit värre. Fastän han var spänd så gjorde han inget mer, får träna vidare på det där!

Lycka!

2013-05-25 - 08:10:37

Varvar jobb med träning och shopping, det går bra nu! Igår jobbade jag 7-16 sen red jag Timo och Busan. Timo gick fint och fick en bra känsla, äntligen börjar han utvecklas lite! Även Busan gick fint med fokus på lugna övergångar och att hon ska bära sig och inte börja springa. Har även tränat Ville på att gå i grimma till och från hagen ist. för att springa lös. Vi har haft lite diskussioner min igår gick han som vilken annan häst som helst, duktig hingstunge! Idag blir det lite hästar på morgonen sen blir det hästkrafter resten av dagen!


Det blir vad du gör det till

2013-05-21 - 14:01:30
Sitter och stirrar på disken i hopp om att den ska diska sig själv! Det blir inte direkt lättare när man har undvikit den några dagar, men jag har ju annat att göra! Vädret är inte direkt inspirerande, har longerat/miljötränat Timo i ösregn, när man står där i ösregnet undrar men varför man inte blev kontorsråtta ist! Men sen blev det en tur på Issa och självklart var humöret på topp igen, vad gör det att det regnar lite när man kan rida på tur men världens finaste ponny bland ljusgröna björkar!

Det är andra som rusar nu

2013-05-20 - 16:55:42
Eftersom det har mullrat hela eftermiddagen så ville jag inte rida de relativt gröna unghästarna så istället blev det longering. Började med Nelly som inte tycker att longering är något jättespännande precis. Hon tycker att det är onödigt och jobbigt, framförallt när hon måste ha inspänning, hon är inte helt överens med bettet än och behöver gå lite i lina för att acceptera att man använder det. Efter en stund gick det iaf. bättre och hon slappnade av i skritt, sänkte huvudet och trampade på. I traven har vi lite att jobba på, även om hon börjar sänka huvudet och böja på nacken så behöver hon slappna av mer och trampa på bättre med bakbenen.

Sen blev det Timos tur, han har kommit längre i det där med att bära sig men har lite svårt för att engagera sig. Har går fint en stund sen hittar han något att titta på och glömmer helt bort att röra sig framåt utan istället blir det någon bekväm jogg där man knappt lyfter bakbenen. Men stundvis är han jättefin, han är väldigt fin att se på!

Dessa två är som natt och dag att jobba med, Timo är storhäst i ponnyformat, lätt och känslig, vill göra rätt och blir lite osäker när har inte förstår vad man vill. Han har en fin känsla och det blir mycket ridning. Nelly är en så typisk ponny jag kan tänka mig, totalt orädd, det mesta går på hennes villkor. Förstår hon inte vad man menar fortsätter hon på sitt eget spår, hon är riktigt ponny-rolig att rida, ingenting blr på så stort allvar.

Come take a walk with me

2013-05-20 - 12:03:29
Pappersarbete och städning, inte riktigt min grej någonting av det! Längtar tills jag är klar och kan gå ut till hästarna igen! Veckan gick fort, kändes som om jag inte hann med någonting. Avenir, Skrållan och Ville har iaf fått nya hagar, Tror Skrållan var mest nöjd, det fanns mycket mat till henne och mycket intressanta saker att undersöka för Ville så nu behöver han inte bita på Skrållan hela tiden.

I lördags var jag och Issa på hoppträning, hon var hur fin som helst! Hoppade allting med glädje, okomplicerat och var riktigt fin att rida. Fick mycket beröm för henne både av tränaren och av de andra ryttarna. Dom tyckte att hon hade kommit långt för att vara en 4åring på våren. Så fin ponny!

Även Nelly har gjort stora framsteg denna veckan. Hoppade henne hemma och det gick över förväntan, hon tycker att det är riktigt kul och bjuder bra på hinder. Avslutade passet med att hoppa en bana i galopp. Inga problem, hon börjar bli riktigt rolig att jobba med!

Har börjat jobba Busan lite mer i både dressyren och markarbete med fokus på att hon ska bli mer reglerbar. Att man ska kunna öka tempot och sen kunna komma tillbaka igen. Hon blir bättre för varje gång.

Timo och Avenir har mest "lullat runt" denna veckan. Har jobbat lite bommar osv. mest tränat lydnad och fokus på uppgiften ist för fokus på allt annat.

Att flyga utan vingar

2013-05-17 - 23:03:46

En kväll på jobbet, ingenting att göra vilket gör det hela lite halvsegt! Imorgon blir det hoppträning med stjärnan, kommer bli bäst!

Det liksom flög omkring

2013-05-13 - 21:04:55
Som vanligt så försvinner ett helt inlägg som man har lagt en massa tid på! Irriterad!! 
 
I stället för det riktiga långa inlägget blir det en snabb uppdatering. 
 
Timo, Issa, Busan och Nelly har fått jobba lite idag, alla med bra resultat. Duktiga ponnyer! 
 

De där stunderna som ger mitt liv en guldkant på riktigt!

2013-05-12 - 07:44:00
Vissa saker uppskattar man helt klart mer än andra, vissa dagar uppskattar man helt klart mer än andra!

Igår fick djuren vila och istället ägnade vi dagen åt hästkrafter, världens bästa bilar, vår Bonneville 66 och en Bonneville 65. Åkte hemifrån vid 13 och körde mot Ystad, en resa som i vanliga fall tar 3 timmar tog ist. 4,5 timme men det är lite det som är grejen. Väl framme var det riktigt bra drag och sjukt mycket folk! Även om jag skulle försöka sova på vägen hem så lyckades jag inte med det så istället blev det 3 timmar sömn innan det var dags att köra till jobbet men det var helt klart värt det! Tyvärr han jag bara ta några bilder sen ville inte telefonen vara med längre. 
 
 

 
 

Ett spöke?

2013-05-10 - 14:48:33
Jag som trodde att det var hoppning för små ponnyer på schemat idag! Lite svårt när jag inte hitta några hinderskållor? Någon har uppenbarligen behövt dem bättre än mig! Ist har Issa och Busan fått varsitt dressyrpass på vallen. Båda var duktiga och riktigt svettiga, Issa förstår inte alls varför man ska lyssna på sin ryttare, hon är jättesnäll och fin att rida när man bara åker med och är nöjd med att hon är fin men när man ställe krav så hittar hon på alldeles egna lösningar på saker och ting. Hon behöver lära sig att koncentrera sig!

Busan har kommit betydligt längre, allting fungerar bra. Det ända som man skulle önska är att hon blev lite mer eftergiven i högersidan så det har vi jobbat på idag och det kommer mer och mer. Nu ligger hon ute på annons, hoppas att vi hittar ett bra hem åt henne, någon som vill ha en charmig ponny som är underbar på alla sätt!

Allting känns lättare men ändå mycket större

2013-05-10 - 08:08:03
Frukost! Det viktigaste på hela dagen, för mig iaf. skulle aldrig klara mig utan riktig frukost ink. kaffe! Vid 9 ska Timo få skor på fötterna, får se vad han säger om det. Sen blir det bommar för honom, en tur på Avenir och de andra små ska få hoppa lite.

Igår blev det ridning mellan regnskurarna, eller nästan iaf. för när jag red Timo så var det ösregn nästan hela tiden. Underbara sommar! En summering av gårdagen:

Timo: Först longering där han är otroligt lat! Sen lite jobb från marken, hoppa jämte honom osv. innan jag satte foten i stigbygeln, han är väldigt spänd när man ska sitta upp, känns som om han skulle kunna explodera vilken sekund som helst så ska lägga mycket tid på att få honom säker vid uppsittning. Ställde mig i ena stigbygeln, halvt hängande över honom, klappade och berömde innan jag till sist satt upp. Skrittade och travade honom lite vilket gick bra även om han var spänd även där. Kan ju tillägga att detta skedde i ösregn!

Issa: Hon var inte alls nöjd med tillvaron, i början var hon spänd och okoncentrerad men så har hon vilat några dagar och innan dess mest gått på tur så är väl därför. Efter en stund slappnade hon av och blev sitt vanliga jag igen och vi red lite bommar vilket hon gör helt klockrent. duktig ponny!

Nelly: Hon har verkligen växt i mina ögon, hon börjar bli fin och rolig att rida, red lite bommar och hon tycker att det är jättekul även om än något okontrollerat. Hon tar fart och man märker att hon tycker att det är kul. Tror att hon kommer att bli en riktigt rolig ponny när hon har blivit lite säkrare med sin uppgift.

Avenir: Blev lite bommar även med han och det i solnedgången! skönt att sätta sig på en skolad häst när man rider mycket unga ponnyer. Han gör det han ska, inga konstigheter, ibland får man påminna honom om att han ska röra på benen framåt. Han är helt klart helt underbar att sitta på!

Nu vet du allt om ingenting

2013-05-08 - 17:19:00
 
Igår fick jag hem en ny ponny som jag ska ha på tillridning och försäljning. En Connemara på 4 år, riden men inte utbildad. Timo som han heter fick en liten mjukstart idag med longering eftersom han inte har gjort någonting sen han blev inriden som 3-åring. Han tyckte det var lite jobbigt med allt som hände runt omkring men efter att ha tittat av sig lite blev det lättare och vi jobbade lite övergångar skritt-trav. Har även longerat Busan, och jobbat Nelly lös i corallen,

Älvor for som dårar över stan!

2013-05-05 - 03:11:09

Egentligen har jag inte så mycket emot att jobba helgnätter men just nu finns det ingenting att göra. Hade mycket hellre sovit vid denna tiden och hade hellre spenderat kvällen bättre med om jag visste att det var så lite att göra. Tur att det finns musik iaf! Ska bli skönt att vara ledig nästa helg, hoppas bara att det blir så med!

Tillräckligt många?

2013-05-04 - 16:49:00
Trots att man har en hel hög små hästar så var det bara Nelly som "ville" bli riden idag. Busan och Avenir saknar varsin sko och eftersom den dryga hovslagaren inte han kommit på en vecka så ringde jag idag till en annan och hoppas att hon kommer i början av veckan! Issa har antagligen blivit sparkad på ett bakben, inget allvarligt men hon är svullen så även hon fick vila. Tur att jag har Nelly som är frisk och med skor på fötterna.
 

Nelly fick iaf. ett pass på ridbanan med bommar och ett kryss. Först var bommarna livsfarliga men efter att ha gått över dem några gånger vågade vi oss på krysset vilket hon gjorde bra, hoppade i trav och landade i galopp. Inga problem alls, skönt att det går framåt.
 
 

Osmart?

2013-05-03 - 17:32:45

Om man nu sitter och kör en lite Golf och känner för att köra in i någon så är en stor Jeep en ganska dålig idé! Skrotad Golf och inte en skråma på Jeepen!

En plats i solen!

2013-05-03 - 11:06:22
 
 
Helt klart ännu en underbar dag, dags att hoppa i ridkläderna, ut och bygga fram lite hinder. hoppning av Issa och bom med Nelly står på schemat!
 

Det känns så rätt, på riktigt

2013-05-03 - 10:32:12
Blev en mycket lyckad Valborg! Bra sällskap, konstiga upptåg, mycket bra musik och inte minst många mil påväg till ingenstans! Första kvällen som jag verkligen kände mig hemma igen, det var längesen sist. Även dagen efter blev mycket bra, började med frukost och mycket skratt med de som jag och syrran firat Valborg med sen körde vi hemåt och ägnade em åt de små djuren.

Skrämde upp syrran på Nelly, kanske inte riktigt så. Hon erbjöd sig frivilligt och Nelly är ju riden några gånger nu så tyckte det var dags med ny ryttare. Det var inga problem med ny ryttare, hon tog det med ro så vi red ut på tur. Hon blir lite upprörd ibland, utan att hon egentligen gör någonting men man märker att hon är upprörd, sålänge hon har en van ryttare är det inga problem. Jag red Issa som är tryggheten själv, hade kanske varit annorlunda annars. Vi skrittade en ganska lång stund, mest för att Nelly och syrran skulle få en chans att lära känna varandra men sen både travade och galopperade vi utan problem. Första gången hon galopperade med ryttare, inga problem alls men man märker att hon inte har lika lätt för sig som Issa, Nelly tycker att det är jobbigt medan Issa bara gör det även om hon inte är riden så mycket mer.
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!