Fina unghästar!

2014-03-31 - 20:36:14










Lastning!

2014-03-30 - 19:41:32
Idag var tanken att det skulle bli lite lastträning eftersom Jessie hade andra planer och jag inte får rida än. Började med Ville som först var lite kaxig och skulle "busa" med mig istället för att göra det jag bad honom om. Men när han förstod vad som förväntades av honom gick han snällt på släpet, jag backade ut honom och sen gick vi upp en gång till. Underbara hingstunge, så fin är han! 

Sen var det Sallys tur, det där med lastning är inte riktigt hennes grej. Hon är så sjukt tjurig just när det gäller att sätta första hoven på lemmen. Hon är inte rädd lr orolig men hon ska inte!! Skam den som ger sig, efter att ha väntat ut henne i 40 min så gav hon upp och gick snällt upp på lemmen, imorgon blir det samma sak igen och resten av veckan med tills hon ger med sig! 

Skulle egentligen tagit Hoppan med men mitt huvud ville inte riktigt det, tycker att huvudet kan bli lite bättre nu!! 

Det finns ingen, bara du

2014-03-29 - 19:40:40



Hoppan har skrittat med ryttare, Tjorven har travat med ryttare, lyckad provridning av Timo och massa mys i solen. Nu Madagaskar 2, vin, chips och dipp, kan knappt bli bättre med de förutsättningarna jag har för tillfället!

Alltid något!

2014-03-26 - 16:02:16
Har planerat in en ullaredsresa på fredag, något kul i min något dystra vardag just nu, att bara stå på marken är inte riktigt min grej! Blir nog inte så mycket hästgrejer, hade behövt något bett, ett regntäcke till Hoppan, något regntäcke storlek 115 till de små och kanske lite små-grejer.

Blir mer grejer till oss och lägenheten, nys tallrikar, muggar, handdukar, duk och annan inredning. Kanske inte lika kul men alltid kul att köpa nytt! Hästnörden i mig tycker helt klart det är roligare att köpa grejer till hästarna;) 

På lördag ska jag ev men en kompis och kolla på häst och sen hjälpa Jessie med mina egna, tur att det händer lite iaf, ingen ridning denna helgen...

Hjärnskakning, minnesluckor och fläckar på närminnet...

2014-03-25 - 08:44:37
Baksidan av hästar och ridsport. Mår egentligen inte så dåligt, är lite yr och öm i musklerna men har ett stort blåmärke på min vänstra hjärnhalva vilket gör att närminnet inte fungerar som det ska... 

Var ute en liten stund igår, satt på en bänk i stallet när Jessie gjorde iordning Tjorven, satt på en tunna när Jessie longerar henne och slutligen höll jag lite i Tjorven när Jessie hängde på henne. Var ungefär vad jag gjorde och vad jag orkade plus tvättade lite schabrak och benskydd.. Idag blir det nya tag, kiropraktorn till Timo och sen blir det ett besök i ridsportaffären som säljer ut allt och lägger ner, hoppas att det inte är allt förmycket folk, min plan är att dyka upp några timmar efter att de öppnat så de första hunnit därifrån.. Och överst på listan står hjälm!! Men vilken ska man köpa egentligen? 

Som om du inte fanns

2014-03-23 - 08:29:54
Nog för att de flesta sett denna bilden innan men just nu är jag lite uttråkad i min ensamhet och tycker att det är lite hästtjej-humor över den!



Lyckan över att äga en underbar häst!

2014-03-23 - 08:08:46
Ibland är den obeskrivlig, ibland kan hästarna förvåna en på ett sätt som man inte trodde var möjligt, ibland är det den där som man inte riktigt tror på som visar framtassarna!! Igår skulle jag hoppa Nelly, jag har inte ridit henne på länge och Jessie har bara ridit henne i skogen. Var lite lat så tog bara fram lite cavaletti och två kryss, började på bommarna och hon var klockren, han inte hoppat henne sen i juli-agugsti förra året, hon har inte sett en bom sen dess. När vi tagit bommarna några gånger så tar vi första krysset, hon travar med spetsade öron, hoppar och landar i galopp, helt enligt skolboken. Sen tar vi några språng i galopp och hon gör det jättefint!! Fina, fina ponny!

Idag ska först Trazzla visas för kunder och i em både Nelly och Timo, hoppas på bättre lycka denna gången!

Och alla gick tillbaka till sitt

2014-03-21 - 19:33:29
En heldag i stallet och guldstjärna till samtliga hästar! Började med Trazzla och Nelly, blev en tur i skogen + lite ridning på en vall. Jessie red Nelly och hon var hur fin som helst. Arbetsvillig och framåt, lite bråkig med bettet men det blir bättre ju mer hon kommer igång. Trazzla och jag premiär-galopperade vilket gick hur bra som helst, inte ens ett litet bocksprång. Hon är verkligen värdens snällaste ponny!

Sen blev det Tjorvens tur, först lite longering som hon tyckte var totalt onödigt, det är jobbigt att springa. runt, runt, runt! När vi stannade i mitten och hängde stod hon snällt still och tittade på annat, jag hängde och Jessie höll i. Vi gick några varv och jag hängde som en lite trasdocka, Tjorven undrade nog mest varför jag tyckte det var så kul att hänga där men följde snällt med. Tanken var att jag även skulle suttit upp men fick inte med tyglarna så blev ej så. Helt otroligt att ha två så okomplicerade ponnyer som Trazzla och Tjorven samtidigt!

Efter lunch blev det Timos tur, blev lite bommar för honom och Jessie och det gick helt över förväntan! Jessie som aldrig hoppar annars och Timo som inte sett bommar sen förra sommaren jobbade lydnadsövningar med bommar och avslutade med några låga språng, Timo tittade inte ens på bommarna utan hoppade snällt. Tänk va en unghäst kan mogna över lite vila!

Hoppan hann vi inte riktigt med (som vanligt) men som tur är så har hon det bra i hagen, tids nog blir hon nog inriden hon med. Hennes mål för i år är ju att bli riden men inte mer än så. Känns inte som att det är något panik med att komma igång med henne, de som ska säljas behöver ju mer tid!

Känner mig lycklig med alla fina ponnyer i stallet, finns inget bättre!

Om du bara visste

2014-03-21 - 07:56:05
Laddar för en heldag i stallet, äntligen! Känns som att det var längesen sist! 
* Rida Nelly och Trazzla (Jessie tar Nelly)
* Rida Timo
* Longera och sitta upp på Hoppan
* Longera och sitta upp på Tjorven 
* fixa en hel del i stallet 

Perfekt fredag!

Timo och Tjorven

Tala tydligt om du vet någonting och säg att allt är bra

2014-03-20 - 14:38:23
Skrållan, Timo och Tjorven motionerade! Red Skrållan direkt på morgonen, hon var fin men kändes lite omotiverad, bara mat i huvudet på den lilla hästen!


Sen tog vi av grimman för bättre bilder, så söt!

Igår anlände lilla Tjorven, så cool ponny! Idag tog jag ut henne samtidigt som Jessie red Timo, vi provade träns för första gången vilket inte var något bekymmer alls. Ledde runt henne på ridbanan när Jessie red, hon följe snäll med. När vi kom in i stallet igen hängde jag lite på henne medan hon stod snällt och kollade på annat! Duktigt ponny, imorgon blir det sadel och uppsittning!

Timo

Och alla gick tillbaka till sitt

2014-03-18 - 19:59:27

Saknar sommar, sol och värme. Bild från dressyrträning med Timo i somras, å va brun jag var!! Minns så väl denna dagen, Timo har utvecklats så mycket sen dess och jag med, vet att jag blev så irriterad på tränaren för att hon inte kunde hjälpa mig med det som var de stora problemet, som tur var började jag träna för Mathieu Boissonneau istället och fick hjälp med allt som jag tyckte var ett problem och mycket mer! Att det ska vara så svårt att hitta en tränare i de småländska skogarna? Känns som om det är Skåne, Stockholm eller Gotland som gäller om man ska träna!

Som regn som aldrig kommer ner

2014-03-18 - 16:39:30
Om man skulle köpa en ponny till? Har snart så många så att en till borde väl inte märkas? Imorgon ska jag och Jessie ner till Elin och hämta en inridningsponny och även kolla på valackerna och se om det finns någon som kanske kan passa som sällskap till Ville. Vet att det finns tre stycken som är ganska intressanta, sen ska man bara bestämma sig med. Är nog det som är de svåraste! Fina är dom alltihop, fast finns en C-ponny som är lite extra söt!!

Save me

2014-03-17 - 17:08:48
En lång helg, känns som om jag inte riktigt hunnit med mig själv. Söndagen började med P&J för Skrållan och hon var så duktigt! Ulrika är ju en duktig unghästpilot och hon var jättenöjd med henne! Första tävlingen avklarad och nästa blir om två veckor! 


Sen till stallet och röja, vi ska riva en äldre byggnad och finns väldigt mycke grejer i den som ska sorteras och det mesta slängas så spenderade några timmar där med syrran och Robin. Sen satte vi nytt staket i en hage, nya stolpar, ny tråd ja allt så ganska mkt jobb där med!! 

Någon stans där blev det en välbehövlig och något sen lunch, gott!

Sen var det provridning av Timo och han har aldrig varit så fin när jag ridit honom! Helt underbar var han och sen var han jättesnäll när tjejen red!

Slutligen blev det 1 timme promenad med hundarna innan jag åkte hem, käkade pizza med Daniel och sen somnade jag i soffan!

Som regn som aldrig kommer ner

2014-03-15 - 18:44:16
Vilken dag! Tänkte att jag skulle ridit Timo och jobbat med Hoppan men vädret tillät inte riktigt det. Försökte lägga ut lunchhö i hagarna men tror att fåglarna i träden fick mer mat än hästarna! Med andra ord har det blåst storm hela dagen så rida unghästar strök jag från listan det första jag gjorde på morgonen!

Imorgon hoppas vi på bättre väder för Skrållan ska på P&J på morgonen och efter lunch kommer det en familj och tittar på Timo.

Träningsvärk!!

2014-03-14 - 10:42:26
Igår blev det två sånna där ridpass där ridkunnskaperna sätts på prov. Timo har varit lite seg innan i veckan så i tisdags ändrade vi foderstsrten så att han även fick havre. Sen vilade han i onsdags å sen red jag igår och ja, all havre hade satt sig i huvudet! Han var inte alls sig lik och jag fick väldigt mycket att jobba med, helt klart ett test på tålamod! Men det blev ett bra dressyrpass till slut, trots att han var stirrig och spänd som en fiolsträng i början. Den där känslan när man känner att man har utvecklats i sin ridning, att man klarar ut en situation mkt bättre och framförallt att jag sitter mkt bättre än vad jag gjort tidigare, träning ger resultat! Nu blir det havrefritt kraftfoder!!

Innan lunch red jag Trazzla och Jessie Nelly på vallen, båda var duktiga, Trazzla hade lite egna åsikter men hon börjar förstå det där med att gå på volt! 

Sen blev det en hel del städning i stallet, men det är mycket kvar, blir nog lite idag igen.


Till sist åkte jag ut och red Skrållan som inte hellar var på sitt bästa humör, blev ett ganska bra pass tillslut. Ännu ett pass där jag fick planera vad jag skulle göra hela tiden för att det skulle bli någon form av vettig ridning. Det är dessa dagar man utvecklas som ryttare!

Skam den som ger sig!

2014-03-12 - 20:38:33
Blod, svett och tårar!! Eller iaf svett och en svullen fot och nej, det är ingen häst som har orsakat detta! Idag blev det en ridfri dag för att vi skulle hinna med lite annat. Tiden räcker lixom inte till... Hade C-körning på em, sen tid hos massören 12.30 och sen lite mat efter det så var nog i stallet vid tvåtiden. 

Grejen är den att hästarna inte riktigt får plats till hösten och därför ska det bli fler boxar! Men vi måste flytta en massa grejer innan vi kan börja så idag skulle vi städa fram massa grejer som ska säljas och skänkas och det är mycket grejer! Jag skulle flytta en jordfräs och satte stödbenet på hälsenan, den var betydligt hårdare än min fot så fick lite fin färg där... men vad gör man inte för att kunna ha fler hästar?? Nu är de flesta grejerna framplockade och det kommer en och kollar på endel grejer i helgen, hoppas att han tar allt!! Skam den som ger sig, alltig går bara man vill!! 

Nu blir det plugg i form av C-teori så jag kan göra det där provet snart!! 

Fina små djur..

2014-03-11 - 20:41:29
...Fast ibland undrar jag om dom inte bara är konstiga? Idag har både hästar och ryttare myst i solen! För Trazzla och Nelly blev det en tur i skogen plus lite trav på en åker, mest för att Trazzla ska lära sig att gå lite på volt och inte bara går rakt fram. Hon tyckte det var lite konstigt i början och förstod inte riktigt meningen med det hela men sen gick det bra. 

Jessie red Timo på banan, red lite bommar vilket gick jättebra märks att han har mognat mycket i huvudet under vintervilan. I somras var allt som hade med bommar att göra livsfarligt men nu är det inga problem alls. Han var mjuk, fin och samarbetsvillig. Känns som att han börjar bli redo för att komma ut på annons snart. 

Sen blev det Hoppans tur, först lite longering och sen satt Jessie upp och skrittade några varv på ridbanan medans jag gick bredvid och höll i linan. Hon bryr sig inte alls om ryttaren så snäll och cool, helt okomplicerad!! 

Hoppan var inte helt säker på att hon ville jobba idag...

Timo hälsar på valpen efter dagens pass


Dagens bild!

2014-03-09 - 18:38:10
Dagens bild! Underbara lilla häst och söt liten unge:) Trazzla har provat på ponnyridning idag vilket hon snällt gick med på! Barnen var glada och ponnyn skötte sig exemplariskt, de barnet som köper denna ponnyn kommer bli lycklig!

Du får mig aldrig att stå still

2014-03-08 - 19:07:10
Underbara väder, känns lite konstigt att det redan är vår i luften! Vid denna tiden förra året hade vi fortfarande ganska mycket snö! Så skönt med lite värme! Blev en ganska lugn dag, en skritt-tur i skogen för Timo. En lång promenad med två av hundarna och slutligen lite jobb för Hoppan. Longering och sen hängde Jessie på henne och det gick bättre än igår. Hon bryr sig inte alls om att ha ryttare hängandes på ryggen men har ju haft lite svårt för att lyssna på den som är på marken. Idag följde hon mig bättre istället för att gå åt andra hållet. Blir ett pass imorgon med sen får hon vila någon dag, får inte bli förmycket i början för de små!



Sol i sinnet

2014-03-07 - 17:05:40
Små duktiga ponnysar och en liten häst. Det är lite småkul det där när man får hem en ny häst, innan man lärt känna den säger man oftast namnet alt. någon form av förkortning men när man lär känna dom kommer det fram ett smeknamn som passar hästens personlighet eller på något annat sätt är perfekt för just den. Så har det alltid varit hos oss iaf och igår var det Lawells tur vet inte riktigt varför men på något sätt kom vi på att Hoppan passar henne perfekt och så kommer det nog bli!

Tillbaka till dagens träning, idag blev det en heldag i stallet och de är dessa dagar jag gillar allra bäst! Började med att ta in Timo och Ville, jag ryktade Ville eller ja, snarare plockade päls från honom, gud va han fäller!! Medan Jessie gjorde iordning Timo, hon red en stund och sen hoppade jag upp och red för han har lite svårt att komma igenom i högervarvet. Jobbade med att få honom på yttertygeln för att sedan kunna forma honom med innerskänkel och han blev faktiskt ganska fin mot slutet. 

Sen tog vi in Sally och Hoppan (Lawell) ryktade Sally och gjorde iordning Hoppan. Sen tog jag ut Hoppan och precis som igår började vi med longering med inspänning vilket fungerar hur bra som helst sen hängde Jessie lite på henne och hon var superduktig, hon bryr sig inte alls om att ha en ryttare hängandes i sadeln, däremot är det lite jobbigt att lyssna på den som står på marken ibland. Hon har lite attityd den lilla damen. Imorgon blir det samma historia igen och kanske även uppsittning! 

Efter lunch var det Trazzla och Nellys tur, blev en tur i skogen i skritt och trav, inga problem alls, var fjärde gången Trazzla hade ryttare på ryggen och hon travar snällt först i skogen utan ledare eller annat stöd, duktig ponny!!


Lilla Trazzla som även är till salu om någon letar underbar och genomsnäll B-ponny! 

Fina Nelly




Ibland blir det mer än så

2014-03-06 - 08:27:08


Trött ponny efter gårdagens träning, blev lite tuffare för honom igår. Han är en typisk valack, ju mer krav man ställer desto bättre går han. Blev lite galopp och endel bommar, först var de livsfarliga men sen gick han snällt över. Han behöver lite support för att göra ett bra jobb men han gör det! Han tyckte nog att det blev lite mycket för hanns lilla huvud igår för trots att han inte ens var svettig så såg han ut att vara riktigt trött, skönt men en avslappnad häst! 

Nelly och Trazzla fick vila, blir lite förmycket för Trazzla annars eftersom hon bara är tre. Tycker de räcker att hon går 3-4 gånger i veckan. Framförallt eftersom hon är så okomplicerad! 

Fina ponnysar!!

2014-03-03 - 20:11:26
Känner att jag varit ganska effektiv på min lediga dag! Var hos Skrållan vid 8 fixade iordning henne och red ett mycket bra pass! Blev mycket galopp, rida framåt, ta tillbaka, framåt igen och hon gick jättefint. Var mjuk i munnen, svarade fint på små hjälper och var rund och fin i formen. Hon har en otrolig galopp, är en helt otrolig känsla att känna henne jobba. Skulle kunna sitta där hur länge som helst! Var klar hos henne 9.30 (blev en ganska lång pratstund med mormor i familjen som har Skrållan) sen åkte jag vidare till Nelly och Trazzla, plockade upp mamma och syrran på vägen. Nelly och Trazzla bor hos Trazzlas ägare eftersom dom inte får plats hemma för tillfället. Vi tog en tur ut, Jessie red Nelly och jag satt på Trazzla, andra gången jag satt upp på henne, var inga som helst problem idag heller, coolare unghäst får man leta efter. Dessutom blir det barbacka eftersom jag inte har någon sadelgjord som är så kort så hon kan ha den. Duktiga ponnysar! 

Söta Trazzla:)

Sen hem och fixa stallet medan Jessie gjorde iordning Timo. Han var riktigt fin idag, han har ju varit lite spänd men blir bättre och bättre för varje gång men han är ju inte riden sen augusti så är inte såkonstigt att han känns grön! Snart är han på banan igen!




Ibland blir det nästan som man tänkt sig

2014-03-01 - 19:45:48
Sådär då var även denna dagen nästan slut. Blev en skrittur ut på Nelly som även har fått bekanta sig med sin nya kompis Trazzla som jag även ska rida in. Jessie red ett pass med Timo på banan, han var ännu lite bättre idag, blir mer och mer ridning och han ser finare och finare ut. Alltid kul när träningen går framåt! 

Sen blev det inte så mycket mer häst men däremot har jag skrivit på pappren och betalat Lawell så nu är hon min på riktigt. Fina tjejen, tror att hon kommer att passa mig riktigt bra! Vi jobbar sakta framåt och hoppas att hon ska vara uppsutten inom några veckor!




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!