Jag antar utmaningen!

2014-01-31 - 17:24:03
Evve (Drömmar av tagel) utmanade mig och självklart så antar jag utmaningen!
Även om Hööks inte är min favoritaffär när det gäller häst och ryttarutrustning så finns det självklart grejer som jag skulle vilja ha!
 
 
 
 
 
 

Med lite ironi...

2014-01-31 - 13:45:56
Allt det där andra som påminner mig om att jag har ett liv utanför hästvärden, städa, laga mat, fixa bilen, diska, duscha och allt annat som jag nog tycker är ganska onödigt. Väldigt onödigt. Har haft C-körning hela morgonen, riktigt kul och bra gick det med trots halt väglag! När vi slutade åkte jag till Granngården och köpte kraftfoder, 80 kg kraftfoder och lite B-vitaminer till de små djuren. Går åt ganska mycket kraftfoder!! Nu blir det stallet, mocka och fixa foder och sen hem, städa, duscha och laga mat tills ikväll. Hade det varit bättre väder hade jag jobbat Nelly en stund men varken jag eller hon tycker nog inte att det är speciellt kul så vi tar det imorgon istället!

Skrållan och Nelly på mätningen för någon vecka sedan.


Du kan bara se då och då med dem

2014-01-28 - 18:18:32
Lite ändrade planer, funderar om och om igen vad jag verkligen vill. Ska det vara så svårt? På torsdag ska jag kolla på häst igen och se om hon passar in på det jag letar efter, om jag nu vet vad jag letar efter?
 
I söndags blev Skrållan "provriden" av ett duktigt litet barn vilket gick jättebra! Hon är verkligen världens snällaste ponny och vilket tufft barn! Trots att hon bara är 7 år och knappt nådde nedanför kåporna på sadeln så red hon själv i alla gångarter och styrde över lite bommar. Nu är tanken att Skrållan ska stå hos dom så att tjejen kan rida in sig på henne samtidigt som jag ska fortsätta utbilda henne och så småning om ska dom komma ut och tävla tillsammans. Inser att det är en riktigt fin ponny jag har och tänker i första hand inte sälja henne utan vill ha henne som avelssto i framtiden! Hoppas att detta blir en deal som passar båda parter bra!
 
 
 
 
 
 
 

Sol och värme?

2014-01-27 - 14:52:28
 
 
 
Kyla, blåst och snö! Kan inte annat än längta till våren och sommaren! Bara några månader kvar tills vi kan komma igång med inridning och vidareutbildning på riktigt, nu står allt mest still. Just nu har jag bara Skrållan igång och jobbar Nelly lite efter vad vädret tillåter. Till våren kommer Timo tillbaka till försäljning, det kommer 6 lr. 7 ponnyer på inridning, kommer att ha fullt upp hela våren men kul ska det bli. Vill bara att det ska bli plusgrader så att jag kan använda ridbanan igen!!

Lite ny utrustning?

2014-01-24 - 17:19:33
 
 
 
Mina favoriter från Hööks vår/sommar katalog 2014, bakskydd till ungponnysarna. Stigbyglar och stigläder till nya sadeln. Tycker om det nya pullartränset, helt utan massa detaljer utan bara helt vanligt läder, de gillar vi skarpt!
 

Neonskyltar på gatorna

2014-01-24 - 12:23:15
Blev en tur till ridhuset med Skrållan även igår. Hon kändes jättefin i början, travade fram med bra bjudning fram för skänkeln och i bra form, jobbade bommar på marken på 20 m volt, det gjorde hon jättebra men sen kändes hon lite trött och var säkert lite träningsverk och så sen passet dagen innan så istället för att fullfölja planen som var att hoppa lite på volt så tog vi lite galopp och sen var jag nöjd med henne, formen kommer mer och mer i galoppen! Bara ryttaren kunde lära sig att rida med och inte sitta som en påse nötter så blir det ännu bättre! Ibland blir jag bara så trött på mig själv, trots att jag vet hur jag ska göra så gör jag inte så, känner ni igen er? Mer träning och starkare magmuskler är det som behövs! 

Hon tyckte att det var lite jobbigt med alla andra hästar som var i ridhuset, i onsdags var det två till och det var inga problem alls men igår var det 4-5 till varav den ena var vit och hon var livrädd för den!! Ingen av de andra var några problem trots att en av dem reste sig och höll på att rida rakt in i oss så brydde hon sig inte men vita hästar är tydligen livsfarliga!! Undra om hon kommer att vara rädd för sig själv i framtiden eftersom hon lär bli just vit när hon blir äldre?

Hur som helst är jag helt imponerad av att vuxna människor inte kan hålla sig till reglerna? Man skrittar INTE på spåret, man gör INTE halt på spåret och man håller till höger! 

Små lätta måln

2014-01-22 - 21:22:44
Jag har världens finaste ponny, hon är helt oslagbar! Idag var första gången jag red henne i ridhuset, hon har varit där en gång innan och löshoppat. Hon är riden ordentligt sedan början av december och då var hon väldigt grön.

Hon var lite spänd när vi kom dit men å andra sidan hade hon vilat i två dagar så var nog mycket överskottsenergi. Började trava nästan direkt så att hon skulle börja fokusera på mig och gud va bra det blev! Hon börjar hitta formen, bjudningen, är lätt att rida fram till handen, lätt för skänkeln. Travade över några bommar som hon tog tag i direkt och tyckte att det var jättekul och självklart spetsade öron! Jobbade henne lite i galopp, först var huvudet lite överallt men sen tog hon handen bättre och bättre och blev rund och fin även i galoppen. Hon har en helt underbar galopp den ponnyn, en otrolig känsla!

Trött liten ponny med totalt otämjbar man!

Som stormen river öppet hav

2014-01-22 - 13:06:09
Ibland behöver man tid till att göra ingenting alls. Kan ju erkänna att det är inte ofta som jag hinner med det, ofta håller jag på med någonting eller är påväg någonstans. På dagarna är det plugg, städning, träning, hästar och på kvällarna är det plugg, hästar, träning osv. Igår höll jag på att somna med "tungboken" framför mig efter att ha pluggat C-teori nästan hela kvällen. Har haft teori nu på morgonen, kom hem till gården för en stundsedan och nu har jag satt mig i soffan med katten och en kopp kaffe. Har ca en timme framför mig när jag inte har någonting alls att göra innan det är dags att gå ut i stallet, fodra, fixa stallet osv. Sen in och käka lite snabbt innan träningen ikväll. Men det är skönt att bara kunna ta en lugn stund även om det inte händer så ofta!

Tur arr jag tycker om att ha saker att göra hela tiden, annars hade jag inte uppskattat en sånnhär lugn stund, jag tycker om mitt fartfyllda liv!!



Bilder från löshoppningen!

2014-01-22 - 09:07:42




Bilder från löshoppningen! Dock inga bra bilder men man ser lite iaf! Ikväll blir det träning i ridhuset och förhoppningsvis får jag med mig någon som kan fota lite, har inte så mycke bilder på Skrållan, framförallt inga ridbilder så hoppas på att någon kan följa med!

Lilla Lucifer

2014-01-21 - 08:29:59

Nöjd kisse!

Bättre sent än aldrig

2014-01-20 - 16:40:58

Förra veckan var jag Jessie och Sanny på Ullared, bilderna borde kommit upp tidigare men bättre sent än aldrig! Är supernöjd men Mio-täckena från HW. Köpte 4 st (a) även benskydden hade bra passform och ett mycket bra pris! Men som sagt blev inte så mycket från hästavdelningen, har ju redan grejer så det både räcker och blir mycket över!!

Liten grå ponny!

2014-01-20 - 09:43:04
Igår blev det löshoppning för Skrållan, var inte riktigt planerat men eftersom de redan var framme när vi kom till ridhuset så då blev det så! Hon har inte löshoppat mer än någon gång när hon var 3 men hon fattade direkt vad hon skulle göra och gjorde det riktigt bra! Dessutom har hon utvecklats mycket i både kroppen och gångarterna. Hon travar betydligt bättre än vad hon gjort tidigare!



Snö, snö, snö

2014-01-17 - 11:13:08
Väntar på tvättmaskinen, blir den aldrig klar? Känner att det kommer att bli en ganska seg dag men med ett bra slut! Snön vräker ner så rida känns totalt omöjligt, hade tänkt åka till ridhuset men även det är omöjligt i detta väglaget. Istället är jag inomhus med katten och hundarna, ingen av dom uppskattar detta vädret direkt. Gårdagens trip till Ullared blev mycket lyckad, var knappt något folk där alls så var mycket lättare att se vad som fanns än vad det brukar vara. Blev inte så mycket hästgrejer utan istället blev det mycket till lägenheten och lite kläder till mig. Hittade dock HW Mio täcken både 200g och ofodrade regntäcken så köpte två av varje, så nu borde "125 ponnysarna" klara sig både i vinter och till sommaren. Hittade även en nosgrimma, ett vanligt tränsbett fast lite tyngre och tjockare samt lite hinkar och en kvast som helt klart var mitt bästa köp!

Eftersom jag köpte handdukar, påslakan, lakan osv så måste det tvättas idag för att kunna användas i morgon, hämtar ju nyckeln till lägenheten ikväll!! Så tvätta blir lite av dagens sysselsättning, de och packa, ingen av mina favoritsysslor men måste göras! Blir desto roligare imorgon om det nu inte ska snöa hela dagen då med... Hoppas inte det!

Kvalitetstid med de små

2014-01-15 - 08:45:05



Ville och Fuffens (Sally) hjälper mig med spånet i väntan på hovslagaren. Sally kallas nu mera Fuffens eftersom hon är mycket påhittig och alltid har egna åsikter om ALLT! 

Tid som inte räcker till

2014-01-14 - 09:01:57
Lite missnöjd med tillvaron, egentligen vill jag inte gnälla för jag har varit så nöjd med vädret hela vintern såhär långt! Men nu är det kallt och fruset men utan snö, tycker personligen att antingen så kan det vara plusgrader så man kan rida som vanligt eller så kan det vara snö så man kan rida på vallarna i snön men nu kan man inte rida någonstans utan det är ridhuset som gäller och de är dessutom typ aldrig ledigt. Denna veckan blir det inget ridhus och med andra ord inte mycket ridning. Imorgon kommer hovslagaren på morgonen de små ska verkas, Avenir ska få nya skor och även Nelly ska få skor, inte för att hon behöver det men hon ska mätas på em. så skor behövs! 

Som sagt på em ska vi till kliniken och mäta Nelly och Skrållan, hoppas att jag har med mig två C-ponnyer hem! Kan inte mer än hoppas då båda är stora! 

Sen på torsdag ska jag och Sanny till Ullared, äntligen! Framförallt behövs det nya täcken så tiden kunde inte passa bättre! Sen ska vi flytta i helgen (inte hästarna utan bara jag och Daniel) vi flyttar in i min lägenhet som varit uthyrd i andrahand ganska länge nu. Ska bli så skönt att ha något eget igen! Inser att hela helgen kommer att försvinna där så ingen ridning i helgen längre. Nu ska jag ut till hästarna och skritta Skrållan en tur i skogen för att hon ska få göra något idag sen blir det stan och lunch på 4 Krogar, mycket fin mat!



Sommar ser lite mysigare ut!

Som solen går upp långt bort i öst

2014-01-12 - 20:18:59

Ännu en blid på den lilla gråa ponnyn, men hon är helt underbar. Hennes inställning är helt fantastisk, hon är så lättlärd och känslig för hjälperna, framåt men ändå värdens tryggaste och snällaste! Dagens träningspass var lika lyckat som gårdagens! 

Även Nelly gjorde framsteg idag, sakta men säkert går det framåt, snart är vi på banan igen!

Någonting underbart

2014-01-11 - 22:50:42
Den där känslan när man kortar upp tyglarna, lägger om benen, får ett lagom stöd i handen, den där känslan när allting känns helt perfekt, den där känslan som man hela tiden strävar efter oavsett vilken häst man sitter på! Skrållan var helt fantastisk att sitta på idag, jag kunde bara le och följa med, svårare än så ska det inte behöva vara, fina fina ponny<3



It's unfair

2014-01-10 - 17:56:00
Avbrott i vardagen igen? Känns som om jag aldrig kommer att komma tillbaka till vardagen och träningen! På morgonen släppte jag ut hästarna och fixade stallet, kollade så de nyklippta var tillräckligt varma under sina täcken. Hade en liten "diskussion" med Ville idag, har inte hänt sen han var någon månad typ. Han bestämde sig för att inte gå in i hagen utan stannade utanför och skrapade med ena frambenet i marken. Gulliga lilla ponny, räckte att jag gick fram till honom och tog ett tag i grimskaftet för att han skulle följa med mig in i hagen. Försöka kan man ju alltid men han är helt klart världens snällaste ettåring! Hade det varit Sally som bestämt sig för att inte gå in i hagen så hade vi nog stått där fortfarande! När jag var klar i stallet var det bara att duscha och käka lite innan jobbet och ikväll ska vi käka på Bella Lanterna och sen på bio! Alltså ingen ridning idag heller, hoppas på att hinna med både Nelly och Skrållan imorgon vill inte välja bara en för båda känns lika viktiga!

Har börjat planera lite inför renoveringen av stallet till sommaren, äntligen! Har lite svårt för att bestämma mig hur jag vill ha det men har nog ganska bra koll ändå. Ska bli så skönt när (om) det blir klart. Framförallt när nya mellanväggar och galler är på plats så att "termiterna" inte han äta upp stallet längre! Av någon konstig anledning så älskar Connemaror att tugga på trä!

 Hittade en gammal bild på min första storhäst, från vår första dressyrtävling!

De där två..

2014-01-09 - 14:47:52
Sådär ja, klippt kroppen på Skrållan och även lite på Nelly. Insåg att det går så mycket fortare att bara klippa kroppen på en ponny mot att helklippa en stor häst! Båda är snälla att klippa då de står still men ingen av dem tycker om det, Skrållan tramsar mest medan Nelly står på helspänn. Men dels var det första gången hon blev klippt och dels är hon väldigt försiktig med nya grejer så är mycket nöjd med henne. Trodde knappt det skulle gå över huvudtaget!






Shopping!

2014-01-09 - 12:47:00
Igår kväll var Daniel på Hockey så jag passade på att följa med till stan och shoppa lite. Var i stort behov av ett par låga skor och ny handväska! Hittade de på Scorett, skorna var precis så som jag tänkt mig, så nöjd! Fast bilden gör dem inte riktigt rättvisa men en bild iaf.
 
 
Sen blev det även lite grejer på Hööks, två tröjor och ett set lindor som matchar ett schabrak som jag köpte i somras. Eftersom jag alltid har lindor på Skrållan så är det roligt att ha lite att byta med och inte alltid bara svarta!
 
 

Idag har Skrållan fått nya skor och nu ska jag gå ut igen och klippa henne, får bli sista gången för denna säsongen. Till helgen ska det bli minusgrader så nu blir det väl att åka till ridhuset och träna istället för att kunna rida ute som jag gjort hittills och då är det skönt om hon inte blir så svettig.

Regn!

2014-01-08 - 14:55:46
Det blir nog aldrig som jag tänkt! Givetvis började det regna innan jag kom ut i stallet och vill inte jobba med Nelly när det regnar. Eftersom hästarna hade hunnit bli blöta så kunde jag inte heller börja klippa Skrållan så fixade stallet och Sallys genomblöta bädd sen blev det en löprunda på 4km, med tanke på att jag inte har sprungit sen jag slutade skolan (om man räknar bort det jag sprang med sto och föl på Sindarve)  så tyckte jag det var mycket bra gjort, i regnet! Nu lovar jag mig själv att fortsätta springa minst två gånger i veckan!

Nya tag!

2014-01-08 - 11:22:00
Började morgonen med lite "favorit i repris" översvämning i stallet! eller som tur var bara i Sallys box, men ändå! Har ca. 30 cm vatten/bädd att ta ut, inte så motiverande direkt! Som tur var har det stannat i hennes box, ibland är jag glad för att vi har ganska höga cementkanter i boxarna, annars hade det varit blött överallt!
 
Skrållan har inte gjort så mycket mer sen sist då hon har trampat av sig en sko och hovslagaren inte kunde komma fören imorgon men nu blir det skor runt om. Tänkte jag skulle fortsätta klippa henne idag eftersom jag inte kan göra så mycket annat med henne.
 
Nästa vecka kommer hovslagaren igen, de små ska verkas, Avenir ska få nya skor och Nelly ska få skor fram eftersom hon och Skrållan ska mätas på onsdag. Kan inte annat än hoppas att båda håller C-ponnymått. Är dock inte så säker på Nelly men det är alltid svår att mäta själv!
 
 
 

Bästa helgen på länge!

2014-01-06 - 16:07:00
Träffade bästa Evve och Jossan förra helgen, trotts att det var länge sen vi sågs sist (träffade Evve i juli och Jossan i april senast) så var det som om vi träffats senast igår. Trots att vi bor långt ifrån varandra så har vi mycket gemensamt! Blev Tacomys och film, en uteritt med mycket galopp (wii) det där med uteritt är ju lite vår grej! Sen blev det massa prat om allting som hänt och inte hänt sen vi sågs sist (var en hel del!!) Längtar tills vi ses igen!

(Lånad bild från Evves blogg)

Det blir något nytt

2014-01-03 - 16:23:00
Knappt hunnit med några hästar idag, fixade stallet på morgonen och sen direkt in till stan. Först blev det ett besök på Hööks där jag träffade dom som köpte Issa. Alltid kul att träffa nöjda kunder! Dom är supernöjda med henne och hon har utvecklats så mycket, hon var ju endast riden i tre månader när dom köpte henne. Dom skulle kvala till New Forest ungponny-SM till nästa höst, så glad att vi hittade ett så bra hem åt denna fina ponnyn! Blev även lite shopping. Köpte två träns, varsitt till Nelly och Skrållan sen blev det ett par benskydd till Avenir. Är supernöjd med tränsen då de hade riktigt bra passform och dessutom till ett bra pris!

 
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!