Dom kommer att kliva på dig igen

2013-09-29 - 21:26:45
Trött på okunniga människor i hästvärlden! Folk får tycka precis vad dem vill men jag blir irriterad när det går ut över hästarna och hästarna får lida över att de som sköter dem inte vet vad som är bäst för hästarna! 

Hästvärlden är full med åsikter men det saknas väldigt mycket kunskap, varje gång jag lär mig något nytt inser jag hur lite jag själv kan och då har jag ändå jobbar med det i flera år. Frågan är om de som är mer okunniga någon gång reflekterar över hur lite de kan?

Skrittur på Alex Zettermans fina Chocko


Långa nätter

2013-09-28 - 07:33:37
Nu är det fult upp på riktigt! Avenirs skada blir sakta bättre dock har vi börjat på en ny dos butta och penicillin av olika anledningar men det ser bättre ut nu! 

Vi jobbar på med unghästarna som har gjort stora framsteg, vi hänger på tvååringarna och treåringarna har vi även börjat sitta lite på, bara en månad kvar nu så hoppas att de går på lätt framåt! Hösten är här på riktigt, jag har plockat fram både underställ och långa chaps. Det behövs!

Igår blev det en hästfri kväll med Daniel, vi var ute å käkade och sen blev det en film, så mysigt och ganska skönt att komma ifrån hästarna lite även om det är de bästa jag vet! Men att gå upp halv 6 en lördagsmorgon och åka till jobbet är inga problem, detta är ju det bästa som finns!





Allting känns lättare och ändå mycket större

2013-09-18 - 20:26:20


Blev lite shopping idag och jag är riktigt nöjd med allt! Hittade ett par riktigt sköna skor, ett par chaps som hade exakt samma färg. Ett par ridbyxor som jag tittar på innan och en tröja som var riktigt skön med bra passform. Kunde inte bli bättre!

Mina skor är fyllda med vatten

2013-09-18 - 08:10:07
Veckans lediga dag! Känns inte som om jag kommer att ha ganska fullt upp faktiskt! Upp tidigt och nu väntar jag på att hovslagaren ska komma och sko Nelly och Timo, sen blir det en stund på Hööks, behöver nya skor, chaps, ridbyxor och någon tröja. Måste ju ha lite nya grejer för den 15 oktober flyttar jag till Skåne! Kommer att bli mycket spännande! När jag är klar i stan ska jag hem, sätta upp ett nytt staket och fixa i stallet. Full dag precis som vanligt! 




Tänk om jag ångrar mig och sedan ångrar mig igen?

2013-09-17 - 07:27:37

Gruffe hälsar godmorgon!


En början på någonting stort!

2013-09-16 - 21:15:31
En riktigt regnig höstdag, det bästa här är att man kan både sitta upp och av inne, så här kul har vi för att få den sista tiden att gå fortare!



Ett steg i taget

2013-09-14 - 22:04:17
Att den där stora vita kan göra mig så lycklig! Idag var känslan tillbaka och allt kändes bara så himla bra, red Marino först, kravlöst och framåt och han kändes fin och framme sen red jag Carito och vilken skillnad! Har gått bättre och bättre med honom, första gången var katastrof på riktigt men nu börjar det gå bättre. Idag var han lugn hela passet, jag red strukturerat och planerade vart enda liten detalj vad jag skulle göra och han bara flöt med. Han är så himla fin att rida. När jag har en plan så följer han den till punkt och pricka, har jag ingen plan så går deg dock inte alls men det är de som är så bra med honom, gör jag rätt så gör han rätt. Galoppen har varit svårast men idag var det hur lätt som helst! Jag tittar dit vi ska och han bara följer min blick, stadig i handen och skänkeln intill, allt fungerar som det ska! Kan inte annat är att vara lycklig över att få rida så fina hästar! När man finner den där känslan, det finns inget bättre!



Det finaste som finns<3

2013-09-14 - 06:35:17


Jag sitter ensam här och undrar vart vi hamnar här näst

2013-09-10 - 08:40:12
Igår blev det en konstig dag på många sätt, morgonen blev rörig och stressig av olika anledningar (skriver om det på måndag då det blir officiellt) när väl allt var över var Emelie och jag själva i stallet och kunde göra klart allt i lugn och ro. 

När stallet var klart red jag Marino samtidigt som Emelie red Rolle. Vi jobbade mycket med vår egen sits. Kortade upp stigbyglarna och stog i lätt sits i skritt och trav. Red lätt utan stigbyglar och sen satt ner utan stigbyglar i trav och galopp. Har ganska bra med träningsvärk i både ryggen och benen idag. Sen red jag Carito, har haft lite svårt för honom innan. Han är stor och känslig, svårt att bara hänga med i hans steg och när jag blir spänd för att det är svårt så blir han jättespänd och allt blir fel. Igår kändes det bättre redan från början även om mina ben var ganska möra. Jag kom ner bättre i sadeln och blev stadigare. Han gick riktigt bra hela passet, blev inte spänd någon gång trots att han hade vilat i två dagar innan. Han jobbade på riktigt bra och jag kunde sitta avslappnat och bara ge honom det stöd han behövde för att bära sig korrekt. En riktigt bra känsla och en knuff framåt för min del. Ridningen har inte känts så bra den sista tiden men det är väl när man utvecklas som mest som man känner sig som sämst? Egentligen har jag nog aldrig varit på den nivån som jag är nu, men det är mycket kvar och det är väl de som gör att det inte känns så bra som det är. Har tur som kan rida runt på så fina hästar!




"Det är när du börjar tvivla på dig själv som du är som starkast"

Det kunde lika gärna varit jag

2013-09-08 - 20:48:28

Ganska konstig dag på många sätt men helt okej ändå, jag och Emelie har ridit ut alla utom tre hästar, vi passade även på att ta massa foton! (kommer imorgon) sen har vi mest fikat i solen, inte helt fel!

Avenir sår ser inte speciellt bra ut så har fått mer medicin som jag ska hämta imorgon. Det som är sytt läker bra men muskeln som inte gick att sy ser inte alls fin ut vilket oroar mig för innanför sitter leden och det kan likaväl vara den som är irriterad och därför såret inte vill börja läka. Det syns väl på honom att han har ont men nu har han iaf börjat äta igen även om det är lite.

Om jag bara korsar vägen, är jag fri sen?

2013-09-07 - 22:40:16

Man kommer till en gräns när man inte orkar bry sig, när allting bara känns komiskt. Jag tycker inte synd om mig själv, jag känner ingen sorg, besvikelse eller ilska. Det är bara tomma ord, allting blir bara komiskt och man undrar vart som ska hända här näst?

Trots allt har dagen varit bra, vet inte vart jag hade gjort om jag inte hade haft mina underbara vänner? <3

När du trodde att ingenting kunde bli värre

2013-09-05 - 21:07:00
Dagen började precis som vanligt. Fodrade. käkade frukost och mockade, när jag var inne på näst sista boxen ringer mobilen. Jag svarar precis som vanligt men förstår ganska fort att någonting är fel. Avenir har skadat sig, hur farligt kan det vara tänker jag först men sen tänker jag att jag kanske ändå borde åka dit så det gör jag. Väl där ser det inte så bra ut, dom har lyckats lägga ett tryckförband så jag kan inte se såret men förstår att det är veterinär som gäller och att det börjar bli bråttom.

Vi kommer iväg ganska fort när jag väl har tagit mig hem och tur var nog det. När vi kommer till kliniken tar dom av tryckförbandet, det blöder so tur väl är inte så mycket då och de börjar att göra det rent. Först ser det hemskt ut men när det börjar bli rent tycket veterinären att det ser ganska bra ut för att ha sett så hemskt ut från början men han tror att diagnosen är ganska bra. På insidan av bakbenet ser man benet men det är bara muskeln som är skadad. På framsidan ser man båda böjsenorna, benet och gaffelbandet, gaffelbandet är lite skavt på ytan men allt annat har klarat sig ganska bra, det kunde varit värre! Men för säkerhets skull provtrycker han leden och så visar det sig att den är skada, ett ganska bra jack dessutom. Dom sköljer leden stående, pga hästens skick med mera vill jag inte åka med honom enda till Helsingborg för att göra det liggande, efter all blodförlust är det en risk i sig + att låta honom åka transport så länge (anledningarna var många) Detta gjorde iaf att diagnosen blev betydlig sämre. Det är en stor risk när det är leden som är skadad, ännu värre på en äldre häst.

Var en hel del komplikationer innan vi tillslut var klara och fick åka hemåt med en hel massa medicin! Hoppas bara detta går vägen nu, chansen att han klarar första veckan är ca. 50% andra veckan blir chansen ca. 75% hoppas kan man ju alltid men just nu finns inget större hopp, mest tvivel!
 
 Insidan av bakenet
 
Utsidan av bakbenet
 
 
 
 

När lyktorna tänds på andra sidan bron

2013-09-04 - 20:15:13
Å så skulle jag duscha men finns det något varmvatten? Nej, vattnet i duschen var iskallt, känns som att det där med att duscha i kallt vatten förföljer mig! Men just idag vägrar jag duscha i kallvatten så hoppas att dom får igång det ingen annars blir det ingen dusch idag!

Började dagen med att fixa stallet och ha hästarna i skritten som varje morgon här. Sen red jag Marino, blev lite besviken på mig själv, han var inte riktigt framme för skänkeln och blev stark istället men jag orkade inte rida honom fram så blev mest pannkaka av allt. Så surt när jag vet hur jag ska göra men ändå inte kommer till ridning! Sen blev det longering av Chocko, Rolle och Gruffe. Tror jag är en av få som faktiskt tycker att det är kul att longera, man kan göra otroligt mycket från marken och man ser framstegen mycket tydligare. Det är dessutom ett område i hästhållning som jag inte har använt mig av innan som utbildning utan mer för att rasta de innan ridning så att unghästarna ska komma till ro innan man ska rida. Men longering kan vara en mycket bra metod i utbildningen för den unga hästen och ett sätt att variera arbetet och koncentrera sig på ryggmuskler och bakben på en äldre häst.

Efter lunch red jag Carelia, världens gulligaste på alla sätt, lite lat men när hon kommer till arbete är hon riktigt fin och lätt att rida. Hon passar mig perfekt! Eftersom jag fortfarande var lite irriterad på mig själv efter passet på Marino så tränade jag en del på att stå i lätt sits i skritt, så långt över sadeln och så rak i ryggen som jag bara orkar för att träna både rygg och magmuskler. Får se om jag har någon träningsvärk imorgon, isf gav det lite iaf. måste träna vidare på det där! När alla hästarna var inne, allt var fodrat och stallet var klart åkte jag upp till mina ponnysar och tog ut Nelly för att se oss om på anläggningen. Trodde och skulle vara spänd och osäker med det hela gick riktigt bra. Gick förbi en lektion på utebanan med fullt med barn och ponnyer men det bara tittade hon lite på sen inget mer med det. Sen gick vi ett varv i ridhuset och sen lite runt omkring utanför. Trodde inte hon skulle ta det med ro men det gjorde hon. Imorgon blir det lite longering för henne och kanske även för Timo, beror på lite hur sent det blir.

En utmaning i sig

2013-09-04 - 06:07:07

Igår flyttade Timo och Nelly till stallet där jag ska ha dem i vinter för att kunna träna fullt ut, ikväll börjar träningen blir lite mjukstart efter deras sena sommarvila. Jag har även fixat bredband så nu blir det bättre uppdatering på bloggen, inte helt optimalt att blogga med mobilen.

Dessa två dagarna som kommer är jag och Emelie själva med hästarna igen, brukar bli intensiva men riktigt roliga dagar!


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!